- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,299
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 15 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,316
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
War Tech Fighters, Drakkar Dev tarafından geliştirilen ve Blowfish Studios tarafından yayınlanan bir bilim kurgu mekanik aksiyon oyunudur. 3 Temmuz 2019'da Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch için piyasaya sürüldü. War Tech Fighters'ı Xbox'ta oynamaktan o kadar keyif aldım ki, Greenman Gaming'in geçen yıl PC için çıkardığı Steam sürümünü buldum ve satın aldım. Bu oyun uzayda devasa mekanizmalar içeriyor ve Pacific Rim'in Battlestar Galactica ile buluşması gibi bir his veriyor. Oyunun grafikleri, kullanılan çeşitli uzay sahneleri ve bazı düşük yerçekimi konumlarıyla harika, bu da başka bir unsur ekledi. Bilgisayarımda 110 inç ekrana sahip Xbox'takinden daha iyi görünüyor ama rahatsız edecek kadar değil. Rock müzik muhteşemdi ve görevlerdeki aksiyona iltifat ediyordu.
Oyun, Ares Kolonilerinin Athena İstasyonunda başlıyor ve Zatronian güçleri gelip saldırdığında, Aiko ile birlikte Jacob olarak oynuyorsunuz. Standart ateş için RT'yi ve ağır ateş için RB'yi kullandığınızda bu küçük avcı uçaklarını hızla boşa harcarsınız. Bir düşmanın sağlığı belirli bir noktaya düştüğünde, infazı gerçekleştirecek olan X tuşuna basmanız istenir. Bu infazlar, yalnızca muhteşem görünmekle kalmayıp, aynı zamanda bazı can puanlarınızı ve enerjinizi de yenileyen, çeşitli muhteşem bitirme hamleleridir. Bu infazlardan bazıları, daha küçük gemilere hızlı aparkatlar, uçan tekmeler, kalkan saldırıları ve ardından daha büyük gemiler bir kılıcın bağırsaklarına saplanması veya ikiye bölünmesinden oluşuyor. İnfaz animasyonları atlanabilir, ancak 18 saatten fazla oynadıktan sonra bile asla sıkıcı olmazlar ve büyük savaşlarda hp ve enerji takviyesi için çok faydalı olurlar.
Çok küçük avcı uçakları için düzenli ateş iyidir, ancak ağır menzilli saldırılar taretleri ve birden fazla küçük avcı uçağını hızlı bir şekilde yok etmek için kullanılabilir, böylece daha büyük hedeflere konsantre olabilirsiniz. Seçtiğiniz savaş teknolojisi bileşenlerine bağlı olarak füzeleri de kullanabilirsiniz. Görevler sırasında, muhtemelen savaşa bir düşman savaş teknolojisi savaşçısı çıkacak ve bunlarla yakın dövüş savaşına gireceksiniz. Hafif ve ağır saldırıların yanı sıra kaçma ve misilleme saldırılarının bir karışımıyla, düşmanın sağlığını yavaş yavaş azaltacak ve erimiş metali gösteren destansı bir ninja ağır çekim kılıç darbesiyle düşmanın işini bitireceksiniz.
Bu yakın dövüşlerde kaçabilir ve sonra karşı saldırı yapabilirsiniz ve eğer silahınızı düşmanla birlikte sallarsanız, kılıçlarınızı birbirine kilitleyerek hedefleme nişangâhını ortaya çıkaracaksınız. Nişangâhın merkezini hedeflemeniz ve ardından bir düğmeye basmanız gerekir; eğer doğru şekilde yaparsanız, düşmanı kısa bir süreliğine sersemletir ve bazı ağır saldırılar yapmanıza olanak tanırsınız. Ayrıca, kalkanınızın blokajını onların saldırılarına göre ayarlarsanız, onları sersemletmeyi de engelleyebilirsiniz. Başlangıçta, bu saldırılar oldukça fazla enerji tüketir; bu nedenle, kullanacak yeterli enerjiniz olana kadar bu teknoloji savaşçılarıyla çatışmayı ertelemeniz en iyisidir. Bu ilk savaştan sonra Jacob, herkesin bahsettiği yeni bir pilot olduğunu, Nathan Romanis'in olduğunu ve oyunun geri kalanında Nathan olarak oynayacağınızı söylüyor.
Nathan için size üç tür savaş teknolojisi seçeneği sunuluyor: Hawk, Lynx veya Rhino. Hawk, dayanıklılık ve nişan alma pahasına yüksek saldırı ve hız değerlerine sahiptir. Rhino'nun yüksek hasarı ve ağır zırhı vardır, ancak bunun bedeli hızdır ve Lynx yüksek nişan alma özelliğine sahip, çok yönlü iyi bir silahtır. Xbox oyunumda Lynx'i ve bilgisayar oyunumda Rhino'yu seçtim. Görevlerde ilerledikçe çok fazla bir fark görmedim, ancak gücünüzün ve hayatta kalma yeteneğinizin büyük bir kısmı, teknoloji savaşçınız için son derece özelleştirilebilir hangi bileşenleri yükselttiğinize bağlıdır.
Savaşta makinenizi kontrol etmenin tüm yönlerini ve zorlu noktaları (görevlerde hacklenecek, etkinleştirilecek cihazları) etkinleştirmek için yaklaşırken dikey hareketi (Y ve A düğmeleri) nasıl kullanacağınızı öğrettiği için eğitim görevlerini tamamlamanızı şiddetle tavsiye ederim. Bana bu dikey hareketleri öğreten ilk dersi atlamış gibiydim, bu yüzden makineyi yerine oturtmaya çalışırken sinirlenmeye başlıyordum. YouTube'daki canlı yayınımı izleyen bir Drakkar Dev üyesi olduğu için şanslıydım ve birkaç oyunumda, görevlerde zorlandığımda bana birçok ipucu ve ipucu verecek kadar naziktiler (ve çok sabırlılardı!).
Krediler, görevleri tamamlayarak, göktaşlarını toplayarak ve zorlukları, hayatta kalma modunu ve görevleri tekrar oynayarak kazanılır. Daha sonra bu kredileri, savaş teknolojisi savaşçınız için yükseltmeleri ve güçlendirmeleri geliştirmek ve araştırmak için harcayabilirsiniz. Nebula firkateyni, görevleri başlatacağınız, teknolojinizi kişiselleştireceğiniz ve yükseltmeleri araştıracağınız, aynı zamanda zorluklar ve tekrarlanan görevler için savaş odasına gireceğiniz ana üssünüzdür. Başınızı, kollarınızı, gövdenizi, bacaklarınızı, kılıcınızı ve kalkanınızı harika ve havalı görünümlü makinelerle özelleştirebilirsiniz. Daha sonraki yükseltmelerin çoğu başlangıçta kullanılamaz, çünkü bunların kilidini araştırma yoluyla açmanız gerekir ve bu, görevlerdeyken özel projelerin parçalarını toplayarak yapılır.
Hikaye çok güçlü olmasa da bir sonraki göreve geçmenizi sağlayacak kadar sürükleyici. Büyük ara sahnelerde seslendirme var ancak atmosferin bir kısmını ortadan kaldıran görevlerde yok. Bu, görevlerdeki deneyimin değerini düşürdü, ancak önemli noktalara geri döndüğünde sizi doğrudan hikayenin içine çekiyor. Görevden göreve farklı mekanikleri öğrenmenin yapısı da oldukça aralıklıdır. Bazen görevlerin biraz tekrarlandığını hissettiğimde yeni bir yetenek veya oynanış mekaniği tanıtılıyordu. Ayrıca ana salonda önemli hikaye ara sahnelerini yeniden izleyebileceğiniz, yol boyunca karşılaştığınız ana karakterler hakkında bilgi edinebileceğiniz ve karşılaştığınız çeşitli gemi türleri hakkında bilgi alabileceğiniz bir bilgi tabanı bölümü de bulunmaktadır.
Oyundaki açık ara en kullanışlı ve savaşın gidişatını değiştirebilecek yetenek kuantum dalgasıdır. Etkinleştirmek için tam enerjiye sahip olmanız gerekir, ancak taretler ve yakındaki küçük gemiler için yıkıcı olabilir. Özellikle kuantum dalgasının menzilini ve etkinliğini yükseltmek için araştırma hatları var ve mümkün olan en kısa sürede bunlara biraz kredi pompalamanızı tavsiye ederim çünkü bu yetenek sonraki görevlerde kritik hale gelir. Oyun boyunca karşınıza çıkan birkaç boss var ve bunlar iyi bir mücadele. Her bir patronun yeteneklerini ve onları en iyi şekilde nasıl alaşağı edebileceğimi öğrenmek için birkaç deneme yapmam gerekti; bu da genellikle gereken hasar türüne bağlı olarak farklı mekanik zırhların değiştirilmesini gerektiriyordu. Ana hikaye tamamlandığında, seviye atlamaya devam etmeniz ve makinenizi sürekli olarak yükseltmeniz için yeni bir oyun artı modu kullanıma sunulur. Mantis ve Savaş Makinesi mekanizmalarını tamamlamayı başardım ama Fury seti hala elimden kaçıyor! Oyunun konsol versiyonlarına özel olan Archangel seti savaşta harika görünüyor.
Genel olarak oyuna 8,5/10 verdim. War Tech Fighters, devasa robotların uzayda savaştığı fantastik bir bilim kurgu aksiyon oyunudur. Sadece uzaktan atış değil, diğer mekanizmalarla yakın dövüş dövüşlerini de içermesini sevdim. Hikaye en güçlüsü değil ve seslendirme yalnızca ara sahnelerde mevcuttu, ancak mekanik bileşenlerinizi araştırma ve yükseltme yeteneği, sizi giderek daha fazla görev oynamaya ve çok güzel görünen bazı mekanizmaların kilidini açmaya itti.