Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Seriye yeni başlayan biri olarak Trine 4: Nightmare Prince, ilk olarak bulmaca çözme ve platform oyunu karışımıyla beni cezbetti. Ancak ilk birkaç alandan sonra platformlardan çok bulmacaların olduğu ortaya çıktı. Şimdilik sözlerimi küçümsemeyin. Durum böyle olsa da ben yine de bu büyülü, renkli ve bazen sinir bozucu vahşi kaz kovalamacasından keyif alıyordum.
Trine 4: Nightmare Prince bir kez daha şövalye Ponteus, hırsız Zoya ve büyücü Armedius'un maceralarını konu alıyor. Büyüyen büyülü güçleriyle deneyler yaptıktan sonra tekrar tekrar kabuslarının canlanmasıyla tüm ülkede hasara yol açan kayıp Prens Selius'u bulmakla görevlendirildiler. Kaçma sürecinde karşısına çıkan herkesin kabusları ve korkuları da ortaya çıkmaya başlamış, yolculuğunuzda karanlık bir iz bırakmıştır. Üçlü, etkilenenlere yardım etmeli ve güçleri çok fazla artıp dünyayı karanlığa bırakmadan önce Prens Selius'a ulaşmalı.
Tek başına oyuncu olarak 3'ünün de rolünü üstlenerek veya arkadaşlarınızla birlikte birini kontrol ederek, kovalamacanız, sahneyi güzel bir şekilde ayarlayan büyülü bir müzik eşliğinde, renkli ortamlarda çok sayıda iyi düşünülmüş bulmacayı çözmenizi sağlayacak. Açıkçası bu kadar çeşitli ve canlı tasarıma sahip sahneler beklemiyordum. Trine 4: Nightmare Prince muhtemelen bu yıl izlediğim en güzel oyunlardan biri.
Bulmacaların hiçbiri eskimiş hissetmedi ve hatta bazı zorluklardan dolayı kendimi defalarca oyundan uzaklaştırdım. Daha önce de belirtildiği gibi, Trine 4: Nightmare Prince, eşit parçalı bulmaca ve platform oyunu olmaktan ziyade kesinlikle bulmaca ağırlıklıdır. Bir odaya girdiğinizde, bir kanyonu geçtiğinizde veya bir bulmacayı çözdüğünüzde, muhtemelen hemen yeni bir bulmacayla karşılaşacaksınız. Benim için bu tam benim tarzımdı ancak asıl tercihiniz, yolun sizin için zaten çizildiği daha geleneksel bir platform oyunuysa, bu size göre olmayabilir. Trine 4: Nightmare Prince, platform türüne başarılı bir şekilde zorlu bir dönüş getiriyor.
Bazı bulmacalar diğer tarafa geçmek için platformlar oluşturmak kadar basitti. Diğerleri ise büyük miktarda deney gerektiriyordu. Pek çok kez kendimi kesinlikle yolumu neşelendirmek olarak gördüğüm çözümler üretirken buldum. Ancak buna hile olarak bakmayın. Bu bulmacaların çoğunun birden fazla çözümü var ve ilerlemek için hepsinin aşırı karmaşık olması gerekmiyor. Her şey daha önce öğrendiklerinizi alıp ortamda en iyi işe yarayan şeylerle oynamakla ilgilidir.
Bu bulmacaların sürekli olarak taze hissetmesine yardımcı olan şey, bunların "beceri ağacı" aracılığıyla öğrendiğiniz yeni beceriler etrafında nasıl oluşturulduğudur. Şimdi bunu tırnak içine almamın bir nedeni var çünkü bu "beceri ağacı" her zamanki gibi tam olarak çalışmıyor. Ondan öğrendiğiniz tüm yeni beceriler yalnızca senaryoya dayalıdır ve ilerlemeye dayalıdır. Oyunun belirli noktalarından itibaren bu yeni becerileri öğrenir ve önünüzdeki yeni bulmacaları çözmek için kullanırsınız. Becerilerin çoğu dallara ayrılır ve yükseltme puanlarını kullanarak öğrendikten sonra uygulayabileceğiniz bir yükseltme içerir. Bu, "beceri ağacının" gerçekten sunabileceği en fazla özelleştirmedir. Yeni beceriler öğrenmek ilerlemeye dayalı olsa da, yükseltme puanları kazanmak, seviye ilerlemesi ve keşif yoluyla madeni para benzeri jetonlar toplanarak yapılır. Seviyelerde bulmam gereken pek çok gizli alan var ve bunları ararken elbette ki oldukça keyifli buldum. Gizli yükseltme jetonları arasında, koleksiyon öğelerinin yanı sıra bilgi içeren elle yazılmış mektuplar da vardır. İkincisi aşırı derecede ödüllendirici görünmüyor. Anlayabildiğim kadarıyla ana menü ekranına sadece bazı öğeler ekliyorlar.
Hikaye boyunca her karakterin kendi amacı vardır, ancak bazıları diğerlerinden daha faydalı olur. Tüm benzersiz becerileri işe yarasa da Ponteus'un oyunun ilk yarısının çoğunda arka planda kaldığını gördüm. İri yapılı bir şövalye olan Ponteus, nesnelere çarpabilir ve kalkanıyla yönünü değiştirebilir. Ancak bu becerilere Sihirbaz ve Hırsız'ınkilerle karşılaştırıldığında çok fazla ihtiyaç duyulmuyor. Armedius platform benzeri nesneleri havaya kaldırabilir ve çağırabilir. Zoya ipleri kullanarak kendini ve nesneleri yukarı doğru çekebilir, kanyonların üzerinden geçebilir, ip köprüler oluşturabilir, nesneleri uzaktan veya yakın mesafeden vurabilir, bir şeyleri ateşe verebilir, eşyaları dondurabilir, açıkçası Zoya bu oyunun MVP'sidir. Bu ikisi birlikte, çoğunlukla fizik, elementler ve bir miktar sihir üzerine odaklanan bulmacaların çoğu için çözümler yaratıyor. Kazanılan beceriler ve verilen durumlar Ponteus'a daha sonra biraz daha fazla ekran süresi sağlıyor. Arkadaşlarınızla oynuyorsanız kesinlikle Zoya veya Armedius'u yakalamaya çalışırım.
Şaka bir yana, Ponteus tamamen işe yaramaz değil. Konu dövüş karşılaşmalarına geldiğinde başvurulacak kişi haline gelir. Buna tam olarak harika ya da akılda kalıcı diyemem. Oyun boyunca en rastgele yerlerde sebepsiz yere ortaya çıkıyorlar. Bunlar her seferinde neredeyse aynı savaş durumlarıdır ve bir süre sonra kendilerini kesinlikle gerekli hissetmezler. Daha unutulmaz dövüş karşılaşmaları patron dövüşleriydi. Sadece küçük bir kaç kişi vardı ama diğer karşılaşmaların yerini alacak daha fazlasını görmeyi çok isterdi.
Monoton savaş örneklerinin yanı sıra, Trine 4: Nightmare Prince, beyninizde çarkların dönmesini sağlayacak birçok eğlenceli ve zorlu bulmacayla dolu büyülü bir oyun deneyimi yaratarak harika bir iş çıkarıyor.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)