- Konular
- 59,190
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,300
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 15 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,439
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Deliver Us The Moon, KeokeN Interactive tarafından geliştirilen ve Wired Productions tarafından yayınlanan bir bilim kurgu gerilim macera oyunudur ve 10 Ekim 2019'da Steam aracılığıyla PC'de piyasaya sürülmüştür. Oyun, Dünya'nın doğal kaynaklarının tükendiği kıyamet benzeri bir yakın gelecekte geçmektedir. , insanlığın hayatta kalmasını tehdit ediyor. Enerji krizini çözmek için küresel güçler Dünya Uzay Ajansı'nı kurdu ve ayda umut verici yeni bir enerji kaynağı olan Helyum-3'ü güvence altına aldı. Ay'da bir maden kolonisi kurdular ancak iletişim alınamadı. Yalnız bir astronot olarak oynuyorsunuz ve önce aya bir roket fırlatmanız, ardından Dünya'ya olan bağlantıyı ve kaynak akışını yeniden sağlamak için orada ne olduğunu çözmeniz gerekiyor.
Deliver Us The Moon, ilk olarak 2016 yılında bir kickstarter kampanyası kullanılarak finanse edildi ve Eylül 2018'de Deliver Us The Moon Fortuna adıyla piyasaya sürüldü. Hikaye kısaydı ve o zamanki eleştirmenler oyundan keyif aldılar ancak sanki bir sonraki bölüm yayınlanacakmış gibi hikayenin aniden durduğundan şikayet ettiler. Olmadı ve KeokeN, yeni bir yayıncı ortağıyla görüşüp Wired Productions ile anlaşırken sonunda oyunu satıştan kaldırdı. Bu, geliştiricilere oyunu cilalamaları ve hikayeyi tamamlayacak son perdeyi geliştirmeleri için biraz daha zaman verdi. Geçen ay oyuna girdiğim ve tüm hikayeyi baştan sona oynayabildiğim için gerçekten keyif aldığım için mutluyum.
Oyun, Dünya'da kumlu bir ileri karakolda başlıyor ve burada yaklaşan bir toz fırtınası olduğundan roketi fırlatmaya hazırlamanız gerektiği anlatılıyor, bu nedenle oyunu öğrenirken hemen işleri halletme yoğunluğu var. Birinci şahıs bakış açısıyla oynamaya başlıyorsunuz ve oyun, 2013 model bilgisayarımda bile çok iyi çalışıyor. Hareket ederken kontroller biraz yavaşlıyor. İleriye basıyorsunuz ve karakter hareket etmeden önce küçük bir gecikme oluyor, ancak buna hemen alıştım ve sonraki oyun oturumlarında bunu fark etmedim. Uzay giysinizi bulduğunuzda oyun üçüncü şahıs görünümüne geçer. Bu noktada Claire sesli iletişim aracılığıyla sizinle iletişime geçiyor ve çağrı kodunuz Fortuna One.
Claire ile iletişimi onaylamak için AstroTool'unuzu kullanırsınız ve bu sizin görev günlüğünüz olur. İlerledikçe tarayıcı, kesme aleti ve diğer arayüzler gibi daha fazla özelliği açacak yükseltmeler bulacaksınız. Bir izolasyon hissine kapılmaya başlıyorsunuz ve görevin son umudusunuz. Baskı yok! İlk binanın dışına çıktığınızda maviyle vurgulanmış öğelerle karşılaşacaksınız. Bunları taramak veritabanınıza bir günlük ekleyecektir ve her sahnede toplayabileceğiniz, durumun ve ilgili kişilerin arka planını verecek birkaç öğe vardır. Bunlar, boş zamanlarınızda okuyabilmeniz ve daha derin hikayeye dair iyi bir fikir verebilmeniz için araçta saklanır. Veritabanı ekranında ayrıca 7 parçası eksik olan şifreli bir iletim fark ediyorsunuz. Bu, oyunun hikayesinin ayrılmaz bir parçasıdır ve siz ilerledikçe kilidi açılır; tüm olay örgüsünü birbirine bağladığınızda ve oyunun sonunda tam olarak ne olduğunu çözdüğünüz sırada son parça yerine oturur.
Kırık bir merdiven gibi çözülmesi gereken zorluklar ve bulmacalarla karşı karşıya kalacaksınız ve sorunu çözmek için daha önce geçmiş olabileceğiniz şeyleri düşünmeniz gerekecek. Örneğin, kırılan merdiveni onarmak için daha alt bir seviyeye inmem, tekerlekli bir merdiveni bir platforma kaydırmam, bunu bir seviye yukarı kaldırmam ve ardından merdiveni duvara sürüklemem gerekiyordu. Oyun boyunca sadece birkaç bulmacaya takıldım ve hiçbir şeyi kaçırmadığımdan emin olmak için bunlar biraz geriye doğru izlemeyi gerektiriyordu. Her sahnenin müziği muhteşem ve duruma ve çevreye kendinizi kaptırmanıza gerçekten yardımcı oldu. Bu oyun için 3 saatten fazla orijinal müzik yaratıldı ve dinlemeye değer, özellikle de jenerik müziği.
Oyunda benim için gerçekten hayret verici anlar yaratan birkaç göze çarpan sahne vardı. Roketin fırlatılması bir bilim kurgu oyununda oynadığım en etkileşimli sahnelerden biriydi. Roketin uzaya fırlatılması için üç düğmeyi çevirerek, yörünge kolunu geri çekerek ve diğer birçok adımı uygulayarak fırlatma prosedürünü başlatmanız gerekiyor. Bu eylemlerin yoğunluğunu artırmak için her bölümde, başarılı olmanız için sizi biraz baskı altına alan kısa bir geri sayım sayacı bulunur. Sonunda fırlatmayı başardığınızda, motor ateşlendiğinde ekran sallanır ve monitörlerden birinde roketin harici bir görüntüsünü görebilir, aynı zamanda atmosfere doğru ilerlerken yanan ısı kalkanını gösteren bir görüş noktasından doğrudan yukarıya bakabilirsiniz. . Yan pencereden küçülen Dünya'ya bakmak, ilk Apollo görevlerindeki gerçek astronotların nasıl bir şey olduğunu merak etmenize neden oldu ve bana bir anlık bilinmeyene karşı korku duygusu verdi.
Pearson Uzay İstasyonuna vardığınızda, oyun ürkütücü derecede sessiz geliyor, biraz The Station adlı bir oyuna benziyor; burada insanların orada çalıştığına dair kanıtlar var ve etrafa dağılmış ipuçları, ne olduğunu çözmenizi sağlıyor. Bazen yön bulmak için meşalenizi kullanarak karanlık alanlarda olacaksınız ve bazen de sınırlı oksijenle sıfır yer çekimine atılacak ve güvenliğe giden yolu bulmanız gerekecek. Bu sekansların atmosferi oldukça sürükleyici ve bana Sam Rockwell'in başrolünü oynadığı Moon filmini de hatırlattı. Sonunda, belirli zorlukları aşmanıza ve sizinle sınırlı alanlara erişim kazanmanıza yardımcı olmak için kontrol edebileceğiniz bir yardımcı robotla karşılaşacaksınız. Daha sonra oyun, görevin diğer üyelerinin konuşmalarını ve eylemlerini gösteren holografik projeksiyonlarla Tacoma'ya benziyor. Karşılaştığınız çeşitli karakterlerin seslendirmeleri son derece iyi yapılmış ve bu sahnelerin tonunu gerçekten belirliyor.
Hikaye ilgi çekici ve merak uyandırıcıydı ve holografik projeksiyonlar içindeki ilişkileri ve olayları görmeye başladığınızda, bilinç kaybı zamanına doğru çalışan bu karakterlerin duygularını ve ciddiyetini hissetmeye başlıyorsunuz. Bu insanlarla gerçekten bir bağ kurduğunuzu hissediyorsunuz ve sonuçta hikayeyi ilerledikçe, bu olayların meydana geldiği zaman ile kendi eylemleriniz arasındaki süre neredeyse birbirini yakalıyor. Bu yoğunluk sizi önünüzdeki görevleri hızlı bir şekilde tamamlamaya yönlendirir, böylece bu insanlara zor durumda olanlara yardım etmeye çalışabilirsiniz. Spoiler vermeyeceğim ama sonunun hem duygusal hem de tatmin edici olduğunu hissettim ve beni bir süre düşündürdü. Kredilerin ortasında bir sahne görmek beni memnun etti, bu da bana çalışmaların olası bir devamı olabileceğini düşündürdü.
Oyunu 6 saatte tamamladım ve oyun boyunca irfan eşyalarının ikisi dışında hepsini toplamayı başardım. Bu benim için çok sinir bozucuydu çünkü koleksiyona konu olabilecek tüm nesneleri arama konusunda oldukça titiz olduğumu düşünüyordum. Ayrıca şifrelenmiş mesajın 7 bölümünün tamamının AstroTool veritabanında bulunduğunun farkında değildim. Tüm bilgi ve kayıt setini almak için geri dönüp bunları bitirdim ve hikayenin akışını tamamlamak için o şifreli mesajı duyabildiğim ve tanık olduğum bazı karakterlerin kaderi hakkındaki bazı soruları yanıtlayabildiğim için mutluydum. Eminim diğer oyuncular da oyunu daha kısa sürede tamamlayabileceklerdir.
35,95 AUD ile bu kısa oyunlar için üst sınırıma doğru yaklaşıyor, ancak bilim kurgu türünü seviyorum ve fragmanlarda gördüklerimi beğendim, bu harika oyunla Keoken Interactive'i desteklemekten mutluluk duydum. Bir devam filmi görmeyi çok isterdim ama genel olarak oyunu ve hikayeyi kısa oyunun fiyatını haklı buldum. Deliver Us The Moon, aydaki bir astronotun hayatını kusursuz bir şekilde tasvir eden yoğun bir bilim kurgu gerilim filmi. Oyun kendinizi izole edilmiş ama aydaki sorunları çözmeye kararlı hissetmenizi sağlıyordu ve oyunun sonlarına doğru kesinlikle bazı duygusal sahneler vardı. The Station ve Tacoma gibi oyunların hayranıysanız, bu değerli bir satın almadır.