Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Bir web geliştiricisi ne yapar?
Web geliştiricileri, hem ön uçta hem de arka uçta bir web sitesi oluşturmak için kod yazmaktan sorumludur. Ön uç, kullanıcıların gördüğü web sitesini içerir ve arka uç, bilgileri ön uca ileten taraftır. Daha küçük firmalarda, bir web geliştiricisi aynı zamanda web tasarımının bir düzeyinden de sorumludur. Web geliştiricisinin görevleri şunları içerebilir:- Web sitesini talep eden şirket gereksinimlerini veya ekibi anlamak
- Web sitesinin parametrelerini ayarlamak için ön ve arka uç kodunun yazılması
- Web sitesinin görünümünde tasarımcılarla çalışmak
- Kullanıcı geri bildirimlerini toplamak için bir yöntem oluşturma
- Hataları düzeltmek ve kullanıcı deneyimini (UX) geliştirmek için kullanıcı geri bildirimlerini analiz etme
- Web sitesini sürekli izlemek için test araçlarının uygulanması
- Tüm yazılımların güncel ve güncel tutulması
- Web sitelerinin ve ilgili uygulamaların güvenli olmasını sağlamak
Ortalama maaş
Web geliştiricileri tam zamanlı çalışanlar olabilir, ancak çoğu yarı zamanlı, serbest veya sözleşmeli olarak çalışır. Maaşları eğitim ve deneyim düzeylerine bağlıdır. Çalıştıkları şirketin büyüklüğü ve türü de bir web geliştiricisinin maaşını etkileyebilir.- ABD'de ortak maaş: Yıllık 70.766 $
- Bazı maaşlar yıllık 18.000 ila 156.000 ABD Doları arasında değişmektedir .
Web geliştirici gereksinimleri
Web geliştiricileri genellikle rollerinde başarılı olmalarına yardımcı olacak eğitim, öğretim ve sertifikaların bir kombinasyonuna sahiptir. Ayrıca başarılı olmak için sert ve yumuşak becerilerin bir karışımına sahiptirler .Eğitim
Birçok işveren, bir adayın Bilgisayar Bilimleri veya ilgili bir alanda Lisans Derecesine sahip olmasını tercih eder, ancak önlisans derecesi ile iş bulmak da mümkündür. Önlisans diploması almış olanlar, kredilerini dört yıllık bir yüksekokul veya üniversiteye aktarıp, lisans eğitimini iki yıl daha tamamlayabilirler. Bazı üniversiteler Web Geliştirme ve Tasarım alanında çevrimiçi Lisans Dereceleri sunmaktadır. Diğer kolejler, öğrencileri web geliştirme kariyerine hazırlayabilecek kurslar sunan İnteraktif Medya Tasarımı alanında Lisans Derecesi sunmaktadır.Eğitim
Bir web geliştiricisinin eğitiminin çoğu, eğitimlerini etkileşimli dersler ve ödevler yoluyla veya stajlar sırasında alırken gerçekleşir. Stajlar sırasında öğrenciler, mezuniyetten sonra iş bulmalarına yardımcı olabilecek profesyonellerle değerli bağlantılar kurarken web geliştirme konusunda uygulamalı deneyim kazanırlar.Gelecek vaat eden web geliştiricileri kodlama eğitim kamplarını da tamamlayabilirler. Kodlama temel eğitim kampları, genellikle bir ila dokuz ay arasında süren yoğun eğitim programlarıdır. Bir eğitim kampı sırasında kişi çeşitli programlama dillerini ve bunları web siteleri ve uygulamalar oluşturmak için nasıl kullanacağını öğrenir. Temel eğitim programına bağlı olarak bir web geliştiricisi aynı zamanda veri analitiği, kullanıcı deneyimi tasarımı ve pazarlama konularında da eğitim alabilir.
Bir web geliştiricisi yeni bir işe başladığında, işvereni onu belirli sistemler ve şirket gereksinimleri konusunda eğitir. Müşteriler için ihtiyaç duyulan web sitelerini geliştirmek için programlama bilgilerini nasıl uygulayacaklarını öğrenirler. Yöneticiler ayrıca onları, uygun belgelerin tamamlanması ve her projede çalıştıkları saatlerin kaydedilmesi gibi şirket politikaları ve prosedürleri konusunda da eğitebilir.
Programlama dilleri ve çerçeveleri sürekli olarak değişip yeni güncellemeler yayınladıkça, web geliştiricilerinin güncel bilgileri korumak için kendilerini sürekli olarak eğitmeleri gerekir. En son dilleri ve güncellemeleri anladıklarından emin olmak için çevrimiçi blogları veya makaleleri okuyabilir, konferanslara katılabilir veya eğitim kurslarını tamamlayabilirler.
Sertifikalar
Zorunlu olmasa da, web geliştiricileri farklı kodlama dilleri, becerileri ve araçlarındaki uzmanlıklarını gösteren aşağıdakiler gibi çeşitli sertifikalar alabilirler:Programlama dili sertifikaları
Başarılı web geliştirici iş adayları JavaScript, jQuery, Python, PHP ve Ruby gibi dillerde sertifika alarak yeterlilik gösterirler. Çeşitli kaynaklar tarafından sunulan bu sertifikaların farklı sınav gereksinimleri ve standartları vardır.Adobe Sertifikalı Uzman (ACE)
Bu sertifika, web geliştiricisinin belirli bir Adobe Creative Cloud ürünüyle (Dreamweaver gibi) veya bir grup ürünle (Adobe Experience Manager gibi) sertifika almayı seçmesine bağlı olarak, çeşitli ürünlerdeki uzmanlığı gösterir.Microsoft sertifikaları
Microsoft Technology Associate (MTA) HTML5 Uygulama Geliştirmenin Temelleri, web işaretleme dili için giriş seviyesi bir sertifikadır. Microsoft Certified Solutions Associate, Azure, SQL 2016 ve Evrensel Windows Platformu gibi Microsoft çözümlerinde uzmanlık gösterir ve Microsoft Sertifikalı Çözüm Geliştiricisi (MCSD) için bir ön koşuldur. MCSD adaylarının daha sonra geliştiricinin uygulama geliştirmedeki yeteneklerini geliştiren geliştirme ve programlama sınavlarını geçmesi gerekir.Google Analytics Bireysel Kalifikasyon
Bu, uygulama ve veri toplama, yapılandırma ve yönetim ile raporlar ve boyutlar dahil olmak üzere temel ve gelişmiş Google Analytics kavramlarına ilişkin sertifikasyon sunar.Profesyonel Scrum Geliştiricisi
Bu, scrum.org tarafından sunulan, yazılım ve web geliştirmede popüler bir proje yönetimi yöntemi olan Scrum çerçevesinde nasıl çalışılacağını anladığınızı gösteren bir sertifikadır. Profesyonel Scrum Geliştirici sertifikası kariyeriniz boyunca aktiftir, yani hiçbir zaman yenileme başvurusunda bulunmanıza gerek kalmaz.Yetenekler
Web geliştiricilerinin işyerinde çalışabilmesi için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli teknik ve sosyal becerilere ihtiyacı vardır:Teknik beceriler
Web geliştiricileri HTML5, PHP ve JavaScript gibi kodlama dillerinde yeterlilik gösterebilmelidir. Basamaklı Stil Sayfaları (CSS), ASP.NET ve AngularJS'ye aşinalık, Oracle ve SQL Server gibi araçlara aşinalık gibi, istekli bir web geliştiricisinin iş adayı olarak daha çekici olmasına yardımcı olacaktır.İletişim
Web geliştiricileri müşteri ve ekip ihtiyaçları ile etkileşime girebilmeli ve bunları anlayabilmelidir. Müşterilerin genellikle teknik bir geçmişi olmadığından geliştiricilerin karmaşık konuları basit, anlaşılması kolay bir şekilde açıklamaları gerekir.Detay yönelimi
Bu profesyoneller genellikle bir web sitesi oluşturmak için binlerce satır kod yazıp incelerler. Son üründe uygun olmayan işlevlere neden olabilecek küçük hataları tespit etmek ve düzeltmek için ayrıntılara çok dikkat etmeleri gerekir.Zaman yönetimi
Özellikle serbest veya çoklu sözleşme esasına göre çalışıyorlarsa, web geliştiricileri sıklıkla aynı anda birden fazla web sitesi oluşturur. Görevlere öncelik vermeli, son teslim tarihlerini belirlemeli ve bunlara uymalı ve işin tamamlanması için zaman çizelgeleri oluşturmalıdırlar.Kendi kendini motive eden öğrenme
Sürekli gelişen bir alanda oldukları için web geliştiricileri, şirketler güncellemeler yayınladıkça kendilerine yeni araçlar ve teknikler öğretmelidir. Ayrıca kullanıcı deneyimini geliştirmek için mevcut web sitelerine yeni teknikler uygulamalıdırlar.Web geliştiricisi çalışma ortamı
Web geliştiricileri çeşitli sektörlerde çalışabilse de çalışma ortamları genellikle aynı özellikleri paylaşır:- Bilgisayarda çalışırken uzun süre masa başında oturmak
- Yüz yüze, telefon ve görüntülü toplantılara katılmak ve katılmak
- Hataları ve uygulamaları çevrimiçi öğrenme ve giderme
- Bir şirkette ofis ortamında veya uzak bir yerden çalışmak
- Yazılım geliştirme
- Devlet
- Eğlence
- Finans
- Sağlık hizmeti
- Eğitim
- Yayınlama
- Teknoloji
- Pazarlama
Nasıl web geliştiricisi olunur?
Web geliştiricisi olmak için izleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır:1. Eğitim alın
Bazı şirketler önlisans derecesine ve biraz deneyime sahip bir web geliştiricisini işe alabilir, ancak genellikle lisans derecesine sahip olmak en iyisidir. İlgisiz bir alanda diploma aldıysanız ve web geliştirici kariyerine devam etmek istiyorsanız kodlama temel eğitim kampını tamamlayabilirsiniz. İstediğiniz alanda bir iş kazanmak için ulaşmanız gereken eğitim düzeyini belirlemek amacıyla web geliştiricisinin iş tanımlarını gözden geçirmek yararlı olabilir.2. Bir portföy biriktirin
Bir web tasarımcısının potansiyel işverenlere göstermek için bir çalışma bütünü oluşturması gerekir. Portföyünüz, bunları geliştirmek için yazdığınız kod da dahil olmak üzere, oluşturduğunuz herhangi bir web sitesini veya uygulamayı içerebilir. Portföyünüzü yayınlamak için işe alım yöneticilerinin tüm çalışmalarınızı gözden geçirmesine olanak tanıyan birçok çevrimiçi platform vardır.3. Sertifikalar kazanın
Bir programlama dili, veritabanı, çerçeve veya proje yönetimi yöntemi hakkındaki bilginizi gösteren bir dizi sertifika kazanmayı seçebilirsiniz. Sertifika almak, alanınıza olan bağlılığınızı gösterebilir ve muhtemelen kazanç potansiyelinizi artırabilir.4. Pozisyonları arayın
Eğitim seviyenize ve deneyiminize uygun açık pozisyonlar bulduğunuzda başvuru talimatlarını dikkatlice okuyun. Diğer adaylardan öne çıkmanız için başvuru materyallerinizi her işe göre uyarlamayı düşünün. Özgeçmişinize ekleyebileceğiniz belirli anahtar kelimeler için iş tanımını gözden geçirerek işe alım yöneticisinin dikkatini çekmenize ve sürdürmenize olanak tanır.Web geliştiricisi iş tanımı örneği
Kruvaziyer endüstrisine yönelik heyecan verici bir pazarlama şirketi, ekibimize katılacak yetenekli bir web geliştiricisi arıyor. Bu kişi, banner reklamlar, açılış sayfaları, e-posta kampanyaları ve web sitelerinin kullanımıyla çevrimiçi pazarlama kampanyalarını destekleyecek ve çeşitli web sitelerinden sorumlu olacaktır. Başarılı bir adayın web sayfaları tasarlama konusunda en az üç yıllık deneyime sahip olması ve HTML5, CSS ve PHP konusunda uzman olması gerekir. JavaScript bilgisi bir artı. Lisans derecesi tercih edilir, ancak en az beş yıllık deneyime sahip bir önlisans kabul edilecektir.İlgili kariyerler
Bir web geliştiricisi olmakla ilgileniyorsanız, aşağıdaki ilgili kariyerleri göz önünde bulundurun:- Sistem yöneticisi
- Ön uç geliştirici
- Dijital pazarlama yöneticisi
- Ağ Mühendisi
- Veri mimarı
İlgili Konular:
Son düzenleme:
Teşekkür ederim.Paylaşım için teşekkürler.
Teşekkür ederim.Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)