Scarlet 1
Scarlet
Best Studio 1
Best Studio
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
farkmt2official 2
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Altın Konu WD Black SN750 SSD İnceleme

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

1041cec59e3cb7947.jpg

KATI Hal Sürücüsü (SSD), geleneksel bir sabit sürücüden çok daha yüksek okuma ve yazma hızları sunarak, kendine saygısı olan her türlü PC oyun donanımının önemli bir parçası haline geldi.

Temelde bir USB bellek gibi çalışan SSD'nin (yarıiletken sürücü) içinde hareketli parça yoktur, bu da plakaların içindeki bilgilere erişmek için hızlanmasını beklemesine gerek olmadığı anlamına gelir.

Şu anda piyasada birkaç dahili SSD var ancak yakın zamanda Western Digital'in WD Black SN750 modelini inceleme şansım oldu ve gerçekten çok memnun kaldım.

02urK7Pxn16feI7MJTGe8MR-2..v1569469920.jpg

Fiziksel açıdan bakıldığında birim, yaklaşık olarak bir çiğneme tabancasıyla aynı boyutta olan ve anakart üzerindeki NVMe özellikli M.2 2280 yuvasına iyi uyum sağlayan bir NVMe SSD'dir.

WD Black SN750 SSD, dört depolama boyutunda gelir: 250 GB, 500 GB, 1 TB ve 2 TB. Yaklaşık 349 Avustralya Doları karşılığında satılan 1 TB sürümünü inceledim.

WD, ünitenin 3470 mb/s'ye kadar okuma hızlarına ulaşacağını iddia ediyor, bu nedenle üniteye birkaç oyun yükledikten sonra onu Crystal DiskMark 6 ile test ettim ve 3421 mb/s hıza ulaştım ki bu da kesinlikle bu iddiayla uyumlu ve özellikle SSD'nin de verileri olduğu göz önüne alındığında beklediğim şey.

catse5f5cb26cfa452c8.jpg

Ayrıca SSD'nin, oyunlarımdaki (özellikle Red Dead Redemption II) yükleme sürelerinde kesinlikle bir fark yarattığını ve oyun verilerini HDD'mden SSD'ye aktarmanın da özellikle karmaşık olmadığını doğrulayabilirim.

WD'de, ünitedeki düşük güç modu işlevini devre dışı bırakan ve oyun oynarken de cihazın maksimumda çalışmasını sağlayan bir yazılım bulunmaktadır. WD SSD Dashboard yazılımı ayrıca, çalışma sıcaklığı, kalan tahmini sürücü ömrü, performans istatistikleri ve sürücü kapasitesi/boş alan dahil olmak üzere sürücü hakkında bir dizi başka yararlı bilgi sağlar.

WD Black serisi, oyun dünyasında kendisini sağlam ve saygın bir marka olarak kabul ettirdi ve SN750, bu itibarını güzel bir şekilde sürdürüyor.

WD-Black-SN750-Photos-5.jpg

Üniteyle ilgili sahip olduğum tek sorun, kutuda bir montaj vidasıyla gelmemesiydi, bu da SSD'yi teçhizatıma takıp kullanabilmem için beni eBay'de biraz takip etmek için uzun süre harcamaya zorladı.

Bu küçük bir şey, ancak üreticiye bir veya iki vida da dahil olmak üzere tamamen önemsiz bir maliyet göz önüne alındığında, özellikle daha önce içinde SSD bulunmayan bir donanıma kurulum yapan oyuncular için kurulum deneyimini geliştirmede uzun bir yol kat edecektir.

Aksi takdirde, oyunlarınız için bir NVMe SSD arıyorsanız, WD Black SN750 güçlü oyun performansıyla sağlam bir seçimdir ve tavsiye etmekten mutluluk duyarım.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri