- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 9 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,222
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Sigma Theory: Global Cold War, Mi-Clos Studio, Goblinz Studio ve FibreTiger tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Goblinz Studio ve Fractale tarafından yayınlanan tek oyunculu sıra tabanlı bir strateji oyunudur. Geçen yıl Nisan ayında erken erişimde yayınlandıktan sonra Sigma Theory, 21 Kasım 2019'da resmi olarak 1.0 sürümünü piyasaya sürdü. Oyun, araştırma bilim adamlarından ve gizli ajanlardan oluşan bir ekipten sorumlu bir istihbarat teşkilatını yönettiğiniz fütüristik bir küresel soğuk savaşta geçiyor. Nihai hedef, küresel finansal sistemi yok edebilecek, ülkeleri tamamen yok edebilecek ve hatta ölümsüzlük kazanabilecek teknolojilere erişim sağlayan Sigma Teorisini araştıran ve kontrol eden ilk küresel süper güç olmaktır.
Önerme harika ve sıra tabanlı strateji oyunu, tanıdık 'sadece bir tur daha' felsefesiyle eğlenceli. Bu size gizli ajanlardan oluşan bir teşkilatı yönetiyormuşsunuz hissi veriyor ve bu nedenle neredeyse her zaman Birleşik Krallık olarak oynamayı seçtim, böylece James Bond'un '00' ajanlarından sorumlu 'M' gibi hissedebildim. Oyunun standart versiyonları olan Klasik ve Özel olmak üzere üç oyun modu mevcuttur ve bir hikaye modu vardır. Ayrıca oyunun mekaniği konusunda size rehberlik edecek ve eylemleri gerçekleştirdikten sonra yararlı bilgiler verecek öğreticiyi de işaretleyebilirsiniz. Öğreticideki ipuçlarına ve püf noktalarına rağmen, bilim adamlarını amacıma ikna etme veya kaçırma konusunda başarısız olduğumdan ve diğer birçok ülkenin Sigma Teorisini araştırma konusunda beni geride bıraktığından dolayı fena halde başarısız oldum.
Bu, öğreticinin sizi her seferinde zafere ulaştırmadığı, oynadığım nadir oyunlardan biridir. Bunun harika bir şey olduğunu düşündüm çünkü ilk oyunumu kaybederken hatalarımdan çok şey öğrendim ve bir sonraki oyunuma doğrudan atlamak için sabırsızlanıyordum. Elbette sonraki üç oyunu da benzer şekilde feci bir şekilde kaybettim, ancak her seferinde yeni stratejiler öğrenip bir dahaki sefere neye öncelik vermem gerektiğini bulmaya çalıştım. Yeni bir oyuna başladığınızda, her biri faydalı avantajlara sahip olan toplam 10 ülke arasından müttefik ülkenizi seçmelisiniz. Örneğin Birleşik Krallık'ta işe alacağınız ilk temsilci her zaman ülkesine sadık olacaktır. ABD'yi seçerseniz bilim adamlarını sizin için çalışmaya ikna etmenin daha kolay olduğunu göreceksiniz. Bu seçimin ardından eş seçimi yapmanız gerekmektedir. Bir oyun boyunca, başka bir kuruluştaki temsilci olan eşiniz sizden görevlerinde ona yardım etmenizi isteyecektir. Onlara yardım edip etmeme veya karşı çıkma seçeneğiniz var; bu hem ilişkinizi hem de ülkenizi etkileyecektir ve aynı zamanda kendi çabalarınıza yetersiz kaynak ayırmadığınızdan da emin olabilirsiniz.
Daha sonra, ekibinize almak üzere 16 temsilciden oluşan başlangıç havuzundan dört temsilci seçmeniz gerekir. Oyunu oynayarak sonunda aralarından seçim yapabileceğiniz 58 ajanın kilidini açabilirsiniz. Her ajanın iki temel istatistiği vardır: zeka ve güç, yazılı bir profil ve bir özellik listesi. Yüksek istihbarata sahip ajanlar hackleme ve müzakere için yararlı olurken, yüksek güçlü ajanlar sorgulamalar ve sızmalar için kullanışlıdır. Ayrıca bazı şaşırtıcı özelliklere sahip elit ajanlar da var. Aslında o kadar iyi ki, oyun başına yalnızca bir taneye izin veriliyor. Her temsilcinin özellikleri çok daha önemlidir ve onların çabalarına odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, her aracı hackleyebilirken, hacker özelliğine sahip aracılar çok daha yetkindir. Baştan çıkarıcı özelliğe sahip ajanlar, rakip bir bilim adamını kendi amacınıza döndürme girişiminde bulunmak için iyi olabilir. Ayrıca yalnızlık veya kibir gibi aleyhinize işleyebilecek ve yapmaya çalıştıkları eylemi başarısızlığa uğratabilecek bazı olumsuz özellikler de vardır.
İdeal olarak, hacklemede iyi olan bir ajana, bir müzakereciye, bir sızma uzmanına ve sorgulama veya dövüşte iyi olan bir başka ajana ihtiyacınız olacaktır. Bir temsilciyi işe almaya çalıştığınızda size neden size katılmaları gerektiğini soracaklar. Size üç yanıt seçeneği sunulur ve hangi yanıtın motivasyonlarına en uygun olduğunu görmek için profillerini okumalısınız. Doğru yanıtı seçerseniz size katılırlar. Yanlış seçimi yaparsanız mevcut oyun boyunca kullanılamayacaklar. Çok fazla temsilci almayı başaramazsanız, size rastgele dört temsilci atanacaktır. Ekibinizi oluşturduğunuzda, size saha görevlerinde yardımcı olacak iki araştırma bilimcisi, bir gözetleme drone'u ve bir savaş drone'u verilir.
Ana oyun arayüzü, diğer 9 ülkenin uyarı seviyelerini ve güven seviyelerini gösteren bir dünya haritasını gösteren temiz ve basittir. Arayüzün üst kısmında uluslararası gerilimleri gösteren bir kıyamet saati ve Sigma Teorisine yönelik sahip olduğunuz araştırma puanlarının sayısını gösteren bir sayaç bulunur. Kıyamet saatini gece yarısına doğru hızlandıracak bazı olaylar var ve sayaç dolduğunda dünya küresel bir nükleer savaşa sürükleniyor ve oyunu kaybetmiş oluyorsunuz. Kıyamet saatini sizin için geriye alacak bazı görevler ve teknoloji ödülleri var, bu yüzden bunlara dikkat etmeye değer. Eğitimi yapmıyorsanız ve ajanlarınızı sahaya göndermeye başlamanız gerekiyorsa, kendi başınıza kalırsınız.
Bazı ajanların önceki işlerinden dolayı tutuklama emirleri olabilir, bu yüzden buna dikkat edin. Ayrıca, varış ülkesine varmadan önce tutuklama emrinden kurtulmaya çalışmak için hedef ülkeyi hacklemek için ana üssünüzdeki başka bir ajanı da kullanabilirsiniz. Genellikle acentelerin farklı bir ülkeye varması 3 tur alır. 1 turda onları yerine yerleştirebilirsiniz ancak bunun için silahlarını teslim etmeleri gerekir. Yüksek güce sahip ajanlar için bu çok fazla sorun değil, ancak yeni bir silah elde etmeleri birkaç tur alacak. Bu birkaç dönüş sizi o ülkeyi araştırmaktan, dünya liderini araştırmaktan, bilim adamlarını araştırmaktan ve daha birçok şeyden uzaklaştırır. Her zaman seçeneklerinizi tartıyor ve neye öncelik vermeniz gerektiğine karar veriyorsunuz ve bu da oyunun ilgi çekici kısmı.
Ajanlarınız yakalanabilir, yaralanabilir veya öldürülebilir ve bu durum genellikle bulunduğunuz ülkenin alarm seviyesinin yüksek olması veya bir sızma görevinde başarısız olmanız durumunda meydana gelir. Bu sızma görevleri, şehirde gizlice dolaşırken ve ajanınızın üstesinden gelmesi gereken çeşitli engellerle karşılaştığınızda gerçekten harika ve yoğun. Dışarı sızma görevinden önce o ülkenin üzerine bir casus drone yerleştirmeyi başarırsanız, bu işleri çok kolaylaştırır. Ayrıca, söz konusu temsilcinin güçlü, zayıf yönlerini ve motivasyonlarını bilmek, karşılaştıkları her durumla nasıl başa çıkacaklarına ilişkin kararlar vermenize yardımcı olacaktır. Küçük bir kavgadan kurtulmayı başarabilirler, ancak köşeye sıkıştırıldıklarında veya tam bir polis ekibiyle karşı karşıya kaldıklarında paniğe kapılırlar. Bu seçimlerde şans unsuru da var ve bu süreçte birçok menajeri kaybetmeme rağmen oyunun en çok eğlendiğim kısmı burası oldu. Ana oyun döngüsü, sonuçları görmek için sürekli olarak görevlerin tamamlanmasını beklemek nedeniyle biraz sıkıcı olabilir, ancak dışarı sızmalar oyuna iyi zamanlanmış bir yoğunluk kattı.
Bir bilim adamını başarıyla dışarı çıkarmayı başarırsanız, bu araştırma ilerlemenizi hızlandıracaktır. Ancak bilim adamı, düşman ajanlarının karşı saldırılarına karşı hassas olacaktır, bu nedenle ana üssünüzü de korumayı her zaman hatırlamanız gerekir. Ajanlarınızdan birini düşman bir ulus tarafından öldürülerek veya dönüştürülerek kaybederseniz, başka bir rastgele ajan alma fırsatına sahip olacaksınız. Çeşitli oyunlarım boyunca, bundan sonra ne yapacağım konusunda hiçbir zaman bunalmış hissetmedim. Sonunda dünyada yeni bir teknolojiyi araştıran ilk kişi olduğunuzda, diğer ülkeler verilerinizi çalmak ve bilim adamlarınızı zorlamak için kendi ajanlarını göndermeye başlayacaklar, böylece oyunun ilerleyen safhaları biraz kedi fare ve siz haline gelecektir. Halihazırda sahip olduğunuz bilim adamlarını ve teknolojiyi korurken daha fazla araştırmaya yönelin.
Her oyunun tamamlanması yaklaşık 1,5-2 saat sürüyor ve yaklaşık 5-6 oyundan sonra henüz oyunu kazanamadım ve bu benim için sorun değil çünkü hala öğreniyorum. Sonunda Sigma Teorisi üzerinde çalışmaya başlamayı başardım ama oraya ulaşma telaşım sırasında, ülkemin güvenini kaybettim ve beni kovdular (çok fazla şey bildiğim için beni arkadan sürükleyip öldürdüler). Bir istihbaratçının hayatı böyledir. Oyunda iki farklı türde mağlubiyetle son yaşadım ve yaklaşık 6 farklı türde son olduğunu okudum, bu yüzden bunları çözmeyi ve sonunda kazanmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Genel olarak Sigma Theory: Global Cold War, oynaması kolay ama ustalaşması zor bulduğum eğlenceli, sıra tabanlı bir casusluk strateji oyunudur. Her oyunda yeni gizli ajanların kilidini açmanız hoşuma gitti ve 1,5-2 saatlik hızlı oyunlar ve oyuncuların üzerinde çalışabileceği çoklu sonlar sayesinde harika bir tekrar oynanabilirlik var. Sıra tabanlı strateji oyunlarının yanı sıra casusluk ve casusluğun da hayranıysanız, bu kesinlikle göz atmanız gereken bir oyundur.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)