Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Altın KonuDexter Stardust: Adventures in Outer Space İnceleme
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Dexter Stardust: Adventures in Outer Space, 1960'ların çizgi filmleri tarzında ama biraz Futurama hissi veren bir macera oyunudur. Dexter Team Games tarafından geliştirilen ve Flynn's Arcade tarafından yayınlanan bu bölümlü oyun, bir tıkla ve tıkla macerasında isteyebileceğiniz her şeye sahip. 0'dan 4'e kadar bölümleri içeren bu harika oyunun 1. Sezonunu oynama fırsatı buldum. Açılış sekansının başından itibaren, sanat tarzı ve giriş müziği beni hemen etkiledi. Kendinizi Futurama'nın Meksika versiyonunu oynadığınızı hayal edin; işte bu kadar. Bu macera sırasında, arkadaşı Aurora ile gezegenden gezegene seyahat ederek amcasına hula kızları ve diğer ürünleri dağıtırken taco aşığı Dexter'ın kontrolünü ele aldım.
Başından beri Dexter Stardust: Adventures in Outer Space'in enerjisini sevdim. Bu, Jeremy Fryc'in zihninden çok akıllıca hazırlanmış bir oyundur ve Monkey Island'a çok benzer bir tarza sahiptir, geliştiricilerin ilhamlarını nereden aldıklarını görebilirsiniz. Her bölüm, açılış jeneriği ve oyuncu kadrosuyla başlar, ardından bir televizyon şovuna benzer şekilde bölüm başlık kartına geçiş yapar. İlk bölüm, kontrollere alışmanız için tasarlanmış, hikayenin bir nevi teaserı gibi oynuyor.
Karakterler tamamen seslendirilmiştir ve arka planlar olağanüstü bir şekilde çizilmiş ve canlandırılmıştır. Bu oyunun neredeyse tüm yönlerinin tek bir kişi tarafından yapıldığını öğrendiğimde şaşırdım: Jeremy Fryc. Animasyonlardan programlamaya ve müzik notalarına kadar. Bütün karakterler çok iyi düşünülmüş. Dexter Stardust, her zaman yanlış zamanda yanlış yerde bulunan, yerleşik aptalınızdır. Kötü bir durumu çevresinden çözüm bularak en iyi şekilde değerlendirmeye çalışır. Aurora, Dexter'ın en iyi arkadaşı ve bir teknoloji kafasıdır. Görevlerini üstlendikleri geminin pilotluğunu ve mühendisliğini yapıyor ve Dexter'ın akıl ve mantığın sesi. Dinamikleri çok iyi çalışıyor. 2. bölümde aralarındaki kimyayı hissettim ve bundan sonra daha da gelişiyor.
Oyundaki bulmacalar mantıklı ve iyi düşünülmüş, ancak bazılarını çözmek için biraz geriye gitme gerekiyor. Bulduğum bir rahatsızlık, kontrol listesinde yalnızca birincil hedeflerin listelenmiş olmasıydı; bu sinir bozucuydu çünkü çoğu zaman bir bulmacanın neresinde olduğumu kaybediyordum ve bu da daha fazla geriye doğru izlemeye yol açıyordu. Güzel bir özellik, ortamdaki hemen hemen her şeyle envanter öğeleri olsun veya olmasın etkileşime girebilmenizdir.
Bazı bulmacalar doğası gereği biraz sıkıcıydı. Örneğin Bölüm 0'da envanterinizden bir öğeyi alıp yere yerleştirmeyi, envanterinizden ikinci bir öğeyi almayı ve onu ilk öğenin yanına yerleştirmeyi içeren belirli bir görev var. Daha sonra ilk öğeyi tekrar almanız ve birkaç adım uzaklaştıktan sonra envanterinizden o öğeyi seçip tekrar yerleştirmeniz gerekir; bu işlem ikinci öğe için de tekrarlanır. Bunu birkaç kez yaptıktan sonra Dexter devreye giriyor ve "Tamam, sanırım sorunu anladım" diyor. Bunu yalnızca ilk öğeyle yaptıktan sonra bu çok daha az angarya olurdu.
Dexter Stardust: Adventures in Outer Space'in seslendirmeleri ve müzikleri gayet iyi ve oyunun estetiğine gerçekten uyuyor. Ancak İspanyolca bilmeyen biri için bu bölümlerde çeviri için altyazıların açık olmasını rahatsız edici buldum. Sesli bir kıkırdama çıkardığım çok sayıda tek satırlık satır ve 4. duvar kırılmalarının yanı sıra tam anlamıyla buruna gelen birkaç şaka var. Hoşuma giden bir diğer özellik de yönetmenin bir düğmeye basıldığında oyunu oynatabilen yorum parçasıydı. Oyunun gelişimi hakkında iyi bir fikir verdi.
Genel olarak Dexter Stardust: Adventures in Outer Space Episodes 0-4'ten gerçekten keyif aldım. Nintendo Switch'te son derece iyi oynanan, tüm aile için harika bir oyun. 5-8.Bölümlerin yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyorum.