Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Spaceland, Tortuga Ekibi tarafından 1 Ekim 2019'da Steam ve Nintendo Switch Online'da geliştirilip yayınlanan bir bilim kurgu sıra tabanlı RPG'dir. Bu, Mart 2014'te Braveland ile başlayan bir dizi benzer oyunun sonuncusudur. Bir indirimden aldığım ve Heroes of Might and Magic'in daha sıradan bir versiyonu olduğunu bulduğum için beni Spaceland'e getiren şey Braveland oldu. Ben bilimkurgu oyunlarına bayılıyorum ve dövüş daha çok Xcom'a benziyordu, bu yüzden Tortuga Ekibinden Spaceland için bir kod aldığımda çok heyecanlandım.
İlk bakışta Spaceland'in mobil bir oyun gibi hissettirdiğini düşündüm. Giriş bize Jim ve Barret'ten oluşan bir mürettebatın bir devriye görevinde bir uzay aracında uçtuğunu gösteriyor. Seslendirme yok, yalnızca konuşma metni var. Animasyon ve müzik harika, araştırdıkları bir tehlike sinyaline rastlıyorlar. Gezegendeki fırtına nedeniyle ikili, karlı bir karakolun hemen dışına iner. Jim gemide uyanır ama Barrett karakolu araştırmak için daha erken ayrılmış olmalı. Jim, ilk görev noktasına yürüdükten sonra ilk odaya girer ve oyun ekranı, zeminde ızgara kareler bulunan izometrik bir görünümdür.
Daha önce Xcom gibi oyunlar oynadıysanız Spaceland'in nasıl çalıştığını bilirsiniz. Aktif karakterinizin her dönüşte yapabileceği sınırlı sayıda eylem vardır; genellikle iki eylem vardır: bir hareket ve bir atış veya yetenek. Birincil silahın cephanesi sınırlıdır ve her biri bir eylem kullanan, sırayla kullanılabilecek çeşitli yetenekleriniz vardır. Jim, aşırı gözlem tarzı bir yetenek ve bir sprint yeteneğiyle başlıyor. Karşılaştığınız her karakterin aşırı izleme ve tekme yetenekleri vardır ve ardından birkaç benzersiz yeteneğe sahip olacaktır. Barret el bombası atabiliyor, Marcus'un ışınlanma yeteneği var, Terra'nın da sağlık çantası var. Oyunun üç ana aşamasında oynayabileceğiniz yedi karakter var.
Her aşamada 10 görevin yanı sıra eski silah ve zırhları bulabileceğiniz alanlar bulunur. Görevlerin tasarımı farklılık gösteriyor; her karakterin yeteneklerini öğrendikçe basit bir şekilde başlıyor ve oyunun ilerleyen aşamalarında oldukça zorlayıcı hale geliyor. Bunun kolay bir mobil oyun olduğunu ilk düşündüğümde, bazı seviyelerin oldukça zorlu ve bazılarının cezalandırıcı olması nedeniyle yanıldığımı kanıtladım. Karşılaşacağınız çeşitli türde canavarlar var; bazıları güçlü, bazıları ise önden zırhlı, bu yüzden onları öldürmek için arkalarına gitmeniz gerekiyor. Diğerlerinin patlayıcılarla öldürülmesi gerekiyor ve üç aşamanın sonunda büyük bir boss canavarı var.
Seviye zorluklarından bazıları ilk başta sinir bozucuydu, çünkü zor yoldan, genellikle ölüp o görevi yeniden başlatmak zorunda kalarak öğrendim. Örneğin sadece 1 kişinin ağırlığını taşıyabilen platformların olduğu bazı seviyeler vardır. Bu mekaniği erkenden öğreniyorsunuz, ancak daha sonra bu mekaniği birkaç saatlik oyunda görmemiştim. Daha sonra, iki karakterin birbirini takip ettiği son noktada olduğumu düşündüğümde işlerin nasıl yürüdüğünü hatırladım. Ağırlıkları platformun düşmesine neden olduğu için görev çıkışından hemen önce öldüler. Ayrıca ekibin bölündüğü ve platformları kullanmak veya birbirlerinin kapısını açmak için anahtarları çevirmek için birlikte çalışmaları gereken bazı görevler var ki bunun harika bir mekanik olduğunu düşündüm.
Birkaç denememi gerektiren bir diğer görev de ikinci etapta asansöre binmekti. Her tur canavarlar ortaya çıktığı ve cephaneniz sınırlı olduğu için 17 tur dayanmanız gerekir. Her biri yalnızca 1 cephane şarjı olduğundan, bu göreve hangi karakterleri alacağım ve cephanelerini ne zaman kullanacağım konusunda gerçekten stratejik düşünmem gerekiyordu. Görev türlerinin çeşitliliğini beğendim ve birkaçında başarısız olsam da, bu size bu görevleri tamamlama becerileri kazandırdı; sadece bunu doğru şekilde yapmanız gerekiyordu. Ayrıca, her görevin tamamlamanız gereken önerilen sayıda dönüşe sahip olması durumunda da ek bir baskı vardır; 10 tur. Bitirmek için 10 turdan fazla zaman harcayabilirsiniz ancak görev ödüllerinin tamamını alamazsınız. Neyse ki daha iyi ekipmanların kilidini açtıktan sonra geri dönüp görevleri tekrar oynayabilirsiniz.
Bir görevi tamamladığınızda cips ve jeton kazanırsınız. Çipler her takım üyesinin yetenek yükseltmelerine harcanır ve jetonlar atölyede takımınıza yeni silahlar ve zırhlar satın almak için harcanır. Bazı seviyeleri geçemediğim için ekibime eşya yükseltmeleri satın almaya yetecek kadar para kazanmak için önceki birkaç görevi tekrarlamam gerektiğini fark ettim. Daha iyi zırh ve silahlar başarınızda kesinlikle fark yaratır, bunları elde etmek için yeterli parayı kazanmak sadece bir eziyet olabilir. Bu o kadar da kötü bir şey değil çünkü görevler 10-15 dakikada bitiyor ama belli bir göreve takılıp kalırsanız biraz sıkıcı olabiliyor. Oyunu Normal zorlukta oynamaya başladım, ancak 16 veya daha fazla görevden sonra bu tek görevde ölmeye devam ettiğim ve hayal kırıklığına uğradığım için oyunu Kolay'a bırakmak zorunda kaldım.
Kapsamlı hikayeyi takip etmek kolaydır ve ekip üyeleri arasındaki diyaloglardaki esprili alışverişler hoşuma gitti. Tortuga Ekibi yakın zamanda oyuna, henüz denemediğim çok oyunculu bir arena modu ekledi ve önümüzdeki birkaç ay için alternatif bir son, bir seviye editörü ve daha fazlasını ekleyecekleri bir geliştirme yol haritasının ana hatlarını çizdiler. Spaceland'de geçirdiğim zamandan keyif aldım ve bunu sıra tabanlı RPG ve Xcom gibi oyunların hayranlarına tavsiye ederim.
Spaceland, onları yendikten sonra büyük memnuniyet veren kısa ama zorlu sıra tabanlı görevler içeriyor. Bazı görevler sinir bozucu derecede zorluydu; ancak bunlar genellikle birkaç saat oyun seansına başladığım ve yorulduğum zamanlardı. Ertesi gün ilk denemede onları yenerdim, bu yüzden ara vermenizi ve stratejilerinizi yeniden düşünmenizi öneririm.