Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Hikaye Ekle

Altın Konu Woven İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,315
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,939
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

ss_94548388ff000555999cca0a57547b17d160fe06.1920x10808f679239918a239b.jpg

Woven, Alterego Games tarafından geliştirilen ve StickyLock Studios tarafından yayınlanan rahatlatıcı bir macera bulmaca oyunudur. Küçük ama kendini adamış geliştirme ekibi, 2016 yılında bir başlangıç kampanyası başlattı ve ne yazık ki başarılı olamadı. Kickstarter ya hep ya hiç kampanyasıdır, ancak ürünlerine kararlı ve güvenen Alterego Games ekibi geliştirme çalışmalarına devam etti ve sonunda oyunun pazarlanmasına yardımcı olan StickyLock Studios'u buldu. Woven nihayet 15 Kasım 2019'da Steam, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch'te yayınlandı.

Woven'da doldurulmuş hayvanların bir zamanlar huzur içinde yaşadığı, tamamen yünlü ve elle dikilmiş bir dünyayı keşfedersiniz. Pek çok şeyin göründüğü gibi olmadığı, birbirine dikilmiş kayalar ve ağaçlarla dolu geniş yünlü manzaralardan oluşan renkli bir dünya. Oyunda örgü bir fil olarak başlayıp bir uçurumdan düştükten sonra topallayarak mekanik arı benzeri bir yaratık olan Glitch'te bir arkadaş bulmak için yolunuza çıkan Stuffy olarak oynuyorsunuz. Glitch'in çalıştırabileceği, Stuffy'nin formunu düzelten ve sakat bacağını düzelten bir makineye rastlarsınız. Daha sonra gizli sırları arar ve bulmacaları çözmek için karakterinizi farklı hayvan şekilleriyle kişiselleştirirsiniz. Birbirine hiç benzemeyen iki kahramanın ve kafiyeyle anlatılan bir hikâyenin yer aldığı destansı bir macera.

ss_8a7eae21a9c0ccf7d53323e26b0d9c62be8006ad.1920x1080.jpg

Kısmen macera, kısmen platform ve kısmen tıkla ve tıkla oyununa benzeyen dokuma oyunlar, dinlendirici müzik ve anlatıcının sakinleştirici sesiyle beni rahat bir havaya sokuyordu. Yünlü manzaraların ve sevimli görünümlü Stuffy'nin görsel tarzı, başlangıçta oyunun çocuklara yönelik olduğunu hissettirse de, bazı bulmacalar, 38 yaşındaki deneyimli bir oyuncu olarak ne yapacağımı merak ederek başımı kaşımama neden oldu. Bir bulmacanın içinde sıkışıp kaldığımda bile oyunun müziği ve estetiği beni sakinleştiriyor, içinde bulunduğum sahneyi ve onu nasıl manipüle edebileceğimi düşünmemi sağlıyordu, o zaman çözüm kendini gösteriyordu. Anlatıcı kafiyeli konuşuyor ve çoğu zaman, "bu sahne ne kadar muhteşem görünüyor" gibi bir düşünce aklıma geldiğinde, anlatıcı daha sonra benzer bir yorumla araya giriyordu. Sayamayacağım kadar çok kez oldu bu arsız şeytan. Bunun, rastgele bir döngüdeki programlanmış ifadeler dizisinden ziyade, bulunduğum alanla bağlantı kurmama yardımcı olduğunu buldum.

Başlangıçta Stuffy'nin kötü bacağını düzelten makine, Stuffy'nin ve vücut parçalarının örgü ve yama yoluyla kişiselleştirilmesi yoluyla manipülasyona olanak tanıyor ve bana 2008'deki Spore oynadığım anıları yaşatıyor. Stuffy'yi Spore'daki kadar özgürce şekillendiremeseniz de yavaş yavaş farklı hayvan planlarının kilidini açabilen makineler buluyorsunuz ve her hayvanın uzuvlarına bağlı benzersiz yetenekler var. Yakındaki bulmacalara bağlı olarak uzuvları karıştırıp eşleştirebilirsiniz. İlk yeni kol planı, bir kayanın yolunuzu tıkamasını engelleyecek şekilde hareket ettirebilen bir itme yeteneği sağlar. İlk ayak modifikasyonu, bir çiçeği açarak içindeki renkli dikiş desenini ortaya çıkararak yere basmanıza olanak tanır. Belirli bir yetenek gerektiren bir bulmacayla karşılaşırsanız, yakınınızda her zaman bir makine olacaktır, onu bulmak için etrafı aramanız gerekebilir.

ss_0ea19e9c810a1df5513e86a9a1f131cc6063fe62.1920x1080.jpg

Glitch'in tarayıp koleksiyonunuza ekleyebileceği renkli dikiş parçaları Woven dünyasının her tarafına yayılmıştır. Dikiş makinesine döndüğünüzde Stuffy'nin renkleri, dokuları ve desenleriyle oynayarak ve yakındaki bulmacaları çözmek için gereken uzuv yeteneklerini değiştirerek çok eğlenebilirsiniz. Renkler yalnızca kişisel kişiselleştirmenize uygun değildir; bazı bulmacalar, dev huysuz bir yılanı yatıştırmak veya iğrenç bir mekanik yaratığın yanından gizlice geçmek için çevreyi kamufle etmek için Stuffy'nin belirli bir renk olmasını gerektirir. Burada biraz can sıkıcı olan şey, bir renk seçtiğinizde, özelleştirmeden çıkmadan bu rengin seçimini kaldırmanın hiçbir yolu olmamasıdır.

Açabileceğiniz hayvan planları, bir inekten, bir kediye ve bir kurbağaya, bir gergedan, bir kuş veya bir maymuna ve daha fazlasına kadar çeşitlilik gösterir. Oyunda ilerledikçe bu hayvan taslaklarının uzuvlarına bağlı farklı yetenekler olacak. Basabilen ayaklar yerine atlama yeteneği kullanılabilir. Oysa nesneleri itebilen bir kol daha sonra nesneleri kaldırabilir veya Stuffy'ye karada ve hatta sığ suda uçma yeteneği verebilir. Daha sonraki aşamalardaki bazı değişiklikler aslında her uzuvda beceri kombinasyonlarına sahiptir. Örneğin, itme ve kaldırma özelliğine sahip sol kolunuzu, sağ kolunuzda ise uçuş hareketini kullanabilirsiniz. Bu, Stuffy'yi gerçekten çok yönlü kılıyor ve sürekli değişen bir makine bulmak zorunda kalmadan birden fazla bulmacanın üstesinden gelebiliyor. Oyun döngüsünün değiştiği ancak bunu hantal veya angarya haline getirmediği oyundaki bu ilerlemeyi sevdim.

Website_screenshot_1920x1000_02.jpg

Woven, bulmacaların mekaniğini öğrendikçe ve Glitch'i kullanarak makineleri etkinleştirdikçe nispeten doğrusal bir şekilde başlıyor ancak daha sonra dünya özgürce keşfetmeniz için açılıyor. İlerledikçe, Glitch'in anılarından bazılarını keşfedeceksiniz ve karanlık mağaraları aydınlatarak, mağara duvarlarında bulunduğunuz toprakların hikayesini anlatan boyalı sanat eserlerini ortaya çıkarabilir. Geniş açık ovalar muhteşem görünüyor ve bir dağın tepesine tırmanıyor. Dağ, çoğu zaman bir zorluğun üstesinden gelmek için izleyebileceğiniz yolu veya o bölgenin sonuna nasıl ulaşacağınızı planlayarak uzakları görmenizi sağlar.

Woven, her biri benzersiz renklere, şekillere ve manzaralara sahip, ayrıca zaman zaman alternatif düşünmeyi gerektiren giderek zorlaşan bulmacalara sahip, keşfedilecek beş kara bölgesinden oluşur. Bir örnek, yünlü bir elmanın ağaçtan akan bir dereye düşmesidir. Kunduzlar, elmayı yakalamak için nehrin aşağısında ahşap bir baraj kurmuşlar ama ben oraya varmadan sinir bozucu bir yaban domuzu onu yedi. Yaban domuzunu yemeden önce elmayı yenmem gerektiğini anladım. Başka bir bulmaca, korna çalan bir makine bulmayı içerir. Uzakta bir balina okyanusun etrafında yüzüyor. Boru çaldığında balina sudan yükseğe atlıyor ve yere sıçrayarak yeri sallıyor. Kornayı çalın ve balinanın belli bir noktaya zıplamasını sağlayın, dağın gürlemesine neden olacak ve büyük bir kaya düşerek geçmeniz için kayalık bir köprü oluşturacaktır.

welcom1.jpg

Birkaç alanda, belirli bir yeni yeteneğin kilidini açmadığım için adil bir şekilde geri adım atmak zorunda kaldım. Gerekli yeteneğe sahip yeni bir hayvanın kilidini açmak için bir plan makinesi bulmayı kaçırmıştım, ancak bu süreçte taramayı da kaçırdığım bazı renk desenleri de buldum, bu da bir bonus oldu. Oyun içi bir haritayı faydalı bulacağım yer burasıydı. Bunun, arazinin büyük bir kısmını keşfetme zorluğunu nasıl ortadan kaldıracağını görüyorum, bu yüzden neden böyle bir yer olmadığını anlayabiliyorum.

Daha sonra toplamam gereken bir eşyayı koruyan bir kuşun olduğu özel bir bulmacayla karşılaştım. Eğer çok yaklaşırsam yüksek sesle bağırıp Stuffy'yi patikaya doğru yönlendirecekti. Kuşu başka bir yuvaya uçurmanın bir yolunu buldum ve bundan sonra nasıl devam edeceğimi düşünürken müziğin hızının arttığını ve kuşun geri uçarak yolu kapattığını fark ettim. Kuşu korkutup uzaklaştırmam gerektiğini ve kuş geri uçmadan önce hızla bir sonrakine koşmam gerektiğini anladım. Dikkat etmeniz gerekenler bu ince küçük yönlendirmelerdir. Sanki oyun size meydan okumak istiyor ama aynı zamanda başarısız olmanızı da istemiyor, bu yüzden ince ipuçları sunuyor. Oyun boyunca sevdiğim şey bu akıllı oyun tasarımlarıydı.

woven2.jpg

Oyunla ilgili tek sıkıntım çok küçük. Her dünyanın keşfetmeniz için çeşitli desenleri vardır, ancak bir sonrakini toplayana kadar kaç tane topladığınızı takip etmenin bir yolu yoktur. Bu, planların, mağaraların veya aksaklık anılarının takibinin bulunmaması durumunda da benzerdir. Bir dünyayı bırakıp diğerine girdiğinizde, kaç koleksiyona gitmeniz gerektiğini size bildirecek hiçbir şey olmadığından, bu bir sıkıntı haline gelir. Bir sonraki dünyaya girdikten sonra geri dönmenin yolu yoktur. İçimdeki tamamlayıcı kişi olarak, her ne kadar çok dikkatli olmama rağmen bazı kalıpları kaçırdığım için kendimde hayal kırıklığına uğradım, ancak o zaman onları geri almak için geri dönme yeteneğimiz yok.

Genel olarak Woven, zekice hazırlanmış bulmacaları ve sakinleştirici anlatımıyla beni saatlerce büyüleyen muhteşem bir bulmaca oyunudur. Müzik de harikaydı, çeşitli alanların havasına ve hissine uyuyordu. Glitch'in tüm anılarını bulamasanız bile Woven'da anlatılacak bir hikaye var. Beş ülkeden geçerken bulmacalar iyi bir ilerlemeli mücadeledir ve ben her zaman muhteşem yün manzaralarını görmek için duruyordum. Bu oyunu tüm bulmaca oyunu hayranlarına öneriyorum ve çocukların da oynaması için uygun.

Eline sağlık Paylaşım için TEŞEKKÜRLER.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri