PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
Hikaye Ekle

Altın Konu WordPress Yedekleme ve Geri Yükleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gameserverplay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 298

gameserverplay

⭕️⭕️\_____/⭕️⭕️
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,135
Çözüm
3
Online süresi
4mo 15d
Reaksiyon Skoru
5,377
Altın Konu
67
Başarım Puanı
409
MmoLira
1,447
DevLira
0
Ticaret - 100%
1   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

WordPress, ücretsiz ve açık kaynaklı bir İçerik Yönetim Sistemi (CMS) çerçevesidir, yani web içeriğini en uygun şekilde oluşturma, depolama ve sergileme sürecinin tamamını düzenleyen bir araçtır. WordPress, günlük yazıların düzenli tipografisini geliştirmek için bir iyileştirme aracı olarak yolculuğuna başladı. Ancak bir blog aracı olarak alındı ve bu yılın son çeyreğine ulaştığımızda WordPress, kullanılan en çok kullanılan WCM sistemi olarak güçlü duruyor ve bu sadece blog topluluğunda da değil.

Bu yazıda, WordPress web sitesinin yedeğini nasıl alabileceğimizi ve bunları nasıl geri yükleyebileceğimizi tartışacağız.

Yedekleme, WordPress web sitenizin ek kopyalarını sunucudaki web sitenizden farklı fiziksel veya sanal konumlarda saklama işlemidir. Tipik olarak, yedekleme verileri, sunucunuzdaki iş yükünü gerçekleştirmek için gereken tüm verileri (belgeler, medya dosyaları, yapılandırma, eklentiler, veritabanları vb.) içerir.

Genellikle Geri Yükleme olarak bilinen veri kurtarma, herhangi bir türdeki WordPress verileri artık okunamadığında veya kötü niyetli bir değişiklikle bozulduğunda gereklidir. Veya WordPress web sitesinin önceki sürümlerine geri dönmek istemeniz durumunda. Yanlışlıkla kaybolan veya bozulan verilerin kurtarılması eylemi, işlemi veya oluşumu kurtarma olarak bilinir.

Bir WordPress Web Sitesini Yedekleyin: Bir WordPress web sitesini yedeklemek için bir Eklenti yüklememiz gerekiyor. Web sitelerini yedekleme işlevine sahip istediğiniz herhangi bir ilgili eklentiyi yükleyebilirsiniz. Updraft adında bir eklenti kuracağız. Adımları görelim:

Aşama 1. WordPress giriş paneline gidin ve WordPress Dashboard'da oturum açmak için kullanıcı adını ve şifreyi girin. Web sitenizin URL'sinin sonuna /login ekleyerek giriş paneline erişebilirsiniz. Benim durumumda, bu -

1699564752773.png

WordPress Giriş Paneli

Giriş yaptıktan sonra, şuna benzer bir kontrol paneli göreceksiniz:

1699564788769.png

WordPress Kontrol Paneli

Adım 2.
Updraft adlı eklentiyi aramalı ve kurmalıyız. Bunun için:

Sol tarafta birçok seçenek göreceksiniz. Yeni ekle'ye >> eklentilere gidin.

1699564877400.png

Yeni Eklenti Ekle

Updraft
adlı bir eklenti arayın.Bu, WordPress web sitemizi yedeklemek için kullanacağımız Eklentidir.

1699564916331.png

Eklenti Arayın

Eklenti aşağıdaki resimdeki gibi görünmelidir. Şimdi Yükle'ye tıklayın. Sistem yapılandırmanıza bağlı olarak yüklenmesi birkaç saniye sürebilir.

1699564963233.png

Yukarı çekiş

Eklentiyi
yüklendikten sonra etkinleştirin.

1699564997251.png

Eklentiyi Etkinleştir

WordPress web sitesinin yedeğini almak için gerekli Eklentiyi yüklediniz. Şimdi bir sonraki Adıma bakın.

3 Adım: Eklentiyi başarıyla kurup etkinleştirdikten sonra, sol taraftaki Ayarlar'da UpdraftPlus Yedeklemeleri adlı yeni bir seçenek bulacaksınız.Buna tıklayın.

1699565030740.png

UpdraftPlus Yedeklemeleri

4 Adım:
Şimdi Yedekle'ye tıklayın. Bir açılır pencere göreceksiniz.

1699565064533.png

Şimdi Yedekle

Tüm seçeneklerin seçili olduğundan emin olun, ardından Şimdi Yedekle'yi tekrar tıklayın:
1699565103954.png

Şimdi Yedekle

Yedeklemeye başlayacaktır. İşlem, web sitenizin boyutuna ve sunucu yapılandırmasına göre biraz zaman alacaktır:

1699565136306.png

Yedekleme devam ediyor

İşte bu, artık WordPress web sitenizin yedeğini başarıyla aldınız.

Bir WordPress Web Sitesini Geri Yükleyin: Diyelim ki kendinizi sayfalara, işlevselliğe veya belki de tüm web sitesine erişemeyeceğiniz bir duruma soktunuz ve web sitesini şimdi geri yüklemek istiyorsunuz:

1 Adım: Sol taraftaki menü çubuğundan Ayarlar >> UpdraftPlus Yedeklemeleri'ne tıklayın.

5updraftoption.png

UpdraftPlus Yedeklemeleri
2 Adım:
Mevcut yedeklemeler bölümüne gidin, orada şimdiye kadar yaptığınız tüm yedeklemelerin listesini bulacaksınız.

9existingbackup.png

Mevcut Yedeklemeler
Aralarından (birden fazla varsa) geri yüklemek istediğiniz Yedekle'yi seçin ve Geri Yükle Düğmesine tıklayın.

3 Adım: Geri yüklenecek bileşenleri seçeceğiniz bir sonraki sayfaya gideceksiniz ve ardından İleri'ye tıklayacaksınız, tüm seçenekleri seçmeniz önerilir:

10restorecomponent.png

Geri Yüklenecek Bileşenler
Geri Yükle
düğmesine tıklayın:

11restore.png

Geri yüklemek
Geri Yükleme işleminiz devam ediyor. İşlem, web sitenizin boyutuna ve sunucu yapılandırmasına göre biraz zaman alacaktır:

12restoreprogress.png

Restorasyon İlerlemesi
Bir süredir, Geri Yükleme Başarılı mesajını göreceksiniz!

13restorecomplete.png

Geri Yükleme Başarılı
İşte bu, artık WordPress web sitenizi başarıyla geri yüklediniz.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri