C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu WordPress'in Windows'a Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gameserverplay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 479

gameserverplay

⭕️⭕️\_____/⭕️⭕️
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,135
Çözüm
3
Online süresi
4mo 15d
Reaksiyon Skoru
5,377
Altın Konu
67
Başarım Puanı
409
MmoLira
1,387
DevLira
0
Ticaret - 100%
1   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bir web sitesi kurmak ister misiniz? HTML, CSS, JS, AJAX, jQuery hakkında bilginiz var mı? Endişelenmeyin, artık temel HTML ve CSS bilgisine sahip WordPress kullanarak web siteleri oluşturabilirsiniz. WordPress'in ne olduğunu ve bir web sitesi oluşturmak için WordPress'in nasıl kullanılacağını görelim. WordPress, dinamik web sitesi ve blog sistemleri oluşturmak için açık kaynaklı bir İçerik Yönetim Sistemidir (CMS).

CMS:
Web sitenizde tutmak istediğiniz metin, fotoğraf, video, müzik, belge gibi verileri içeren bir yazılımdır. Web sitelerinizin içeriğini yayınlamanıza, düzenlemenize, değiştirmenize olanak tanır. WordPress genellikle web blog sistemleri oluşturmak için kullanılır. Ancak, WordPress her tür web sitesi oluşturmak için kullanılabilir. Şimdi WordPress'in makinenize nasıl yüklendiğini göreceğiz. WordPress'i yüklemek karmaşık bir işlem değildir. İlk olarak, WordPress için sistem gereksinimlerinin neler olduğunu görelim.

Veritabanı​
MySQL 5.0 +​
Web sunucusu​
  • WAMP (Windows)​
  • LAMP (Linux)​
  • XAMP (Çoklu platform)​
  • MAMP (Macintosh)​
İşletim Sistemi​
Çapraz platform​
Tarayıcı Desteği​
IE (Internet Explorer 8+), Firefox, Google chrome, Safari, Opera​
PHP Uyumluluğu​
PHP 5.2+​

WordPress'i yüklemeden önce, yerel makinenizin yukarıdaki gereksinimleri karşılaması gerekir. Bu eğitimde, web sunucusu ve MySQL 5.0 veritabanı olarak XAMP'ı kullanacağız. Yerel makinemin PHP sürümü 7.3.

Aşağıda, WordPress'i yüklemek için adım adım prosedür bulunmaktadır.

Adım 1: WordPress'i indirin.

İnternette ve olmak üzere iki WordPress Web Sayfası olduğunu görebilirsiniz. Bu sitelerden WordPress'i ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Aşağıdaki snippet, WP indirme yerini gösterir. 'WordPress'i İndir' düğmesine tıklayarak WordPress'in en son sürümünü indirebilirsiniz.

1699542805460.png

Adım 01 : İndir

Adım 2: WordPress klasörünü web sunucunuza yükleyin.

WordPress Zip dosyasını indirdikten sonra çıkarmalısınız. Ardından klasörü kopyalamalı ve web sunucunuza/localhost'unuza yüklemelisiniz (kök klasörünüze yapıştırın). Web sunucunuz Xampp ise, klasörünüzü htdocs klasörüne (C: \ xampp \ htdocs) yapıştırın. Web sunucunuz Wamp ise, klasörünüzü klasöre yapıştırın (C:\wamp\www)

1699542852198.png

Adım 02: Web sunucusu dizini

1699542872754.png

Adım 02: Web sunucusu klasörü

Adım 3: MySQL veritabanı oluşturun.

WordPress, MySQL veritabanı gerektirir. Bu nedenle, sunucunuzda kullanıcı adı ve şifre ile bir veritabanı oluşturmanız gerekir (veritabanı kullanıcı adım 'root' ve şifre " "). Bu veritabanı boş olabilir. Veritabanı oluşturma penceresi aşağıda gösterilmiştir.

1699542908339.png

Veritabanı için bir ad girin ve ardından Oluştur düğmesine tıklayın. Şimdi veritabanı oluşturuldu. Şimdi isterseniz tablolar yapabilirsiniz.

4. Adım: Web tarayıcınızdaki WordPress klasörüne gidin

Web tarayıcınızı açalım ve web sunucunuzdaki WordPress klasörüne (Klasör adım FirstWP) aşağıdaki gibi gidelim. Benim durumumda, yol localhost/FirstWP (WordPress klasör adınız).

1699542948607.png

Adım 04: Tarayıcınızdaki web sunucusu klasörüne gidin

5. Adım: Dil Seçin

Ardından aşağıdaki gibi bir pencere görebilirsiniz. Şimdi web siteniz için dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce'yi seçiyorum. İngilizce, Sinhala, Deutsch gibi birçok dil vardır ve istediğiniz dili seçebilirsiniz.

1699542973426.png

Adım 05 : Dil seçin
Dil seçtikten sonra, kurulum işlemine devam etmek için 'Devam' düğmesine tıklayabilirsiniz.

6 Adım: Bu adımda aşağıdaki ekranı görebilirsiniz. WordPress kurulumu için zaten bilmeniz gereken veritabanı bilgilerini gösterir. Bu sayfada değiştirilecek bir şey yok. Böylece 'Hadi gidelim!' Düğme

1699542994940.png

Adım 7: Veritabanı bilgilerinin girilmesi.

Sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Burada, aşağıdaki alanlar için veritabanı ayrıntılarınızı girmelisiniz.​

Veritabanı AdıÖnceki adımda oluşturduğunuz MySql veritabanı adınızı girin.
Kullanıcı adıVeritabanınızın kullanıcı adını girin
ParolaVeritabanınızın parolasını girin
Veritabanı Ana BilgisayarıAna bilgisayar adını girin. Varsayılan ana bilgisayar adı localhost'tur
Tablo ÖnekiAynı veritabanında birkaç sitenin yürütülmesine yardımcı olan veritabanı tablolarına önek eklemek için kullanılır. Varsayılan değeri alır wp_

Aşağıdaki ekranda veritabanımla ilgili bilgileri girdim. Veritabanı bilgilerinizi girdikten sonra ekranın alt kısmında bulunan 'Gönder' butonuna tıklayabilirsiniz.

1699543044493.png

8 Adım: Aşağıdaki ekranı görüntülemeden önce, WordPress girdiğiniz veritabanı bilgilerinizi kontrol eder ve onaylar ve onay anlık görüntüsünü görüntüler. Ardından, yükleme işleminin bir sonraki aşamasına geçmek için 'Kurulumu çalıştır' düğmesine tıklayabilirsiniz.

1699543062717.png

Adım 08 : Kurulum olarak çalıştır

9 Adım: Şimdi aşağıdaki karşılama sayfasını görebilirsiniz. Bu adımda, web siteniz için yönetim bilgilerini girmeniz gerekecektir. Kullanıcı adı, şifre vb. . . Bu kullanıcı adını, şifreyi bir öncekiyle karıştırmayın. Önceki adımda, MySQL Veritabanının kullanıcı adını ve şifresini girdik. Burada, web sitesini oluşturmak ve değiştirmek için WordPress'e giriş yapmak için bir kullanıcı adı ve şifre oluşturuyoruz. Set title alanında, WordPress ile oluşturacağınız web siteniz için bir isim verebilirsiniz. E-posta alanına e-posta adresinizi verebilirsiniz. Şifrenizi unuttuğunuzda, web siteniz için yeni bir şifre oluşturmanıza yardımcı olur. Tüm bilgileri verdikten sonra WordPress'i kurmak için 'WordPress'i yükle' butonuna tıklayabilirsiniz. Kurulum işlemi başarılı olduktan sonra, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi başarılı olduğunu gösteren bir ekran alacaksınız.

1699543093133.png

Adım 10 : Başarı Sayfası

Artık WordPress kullanarak web sitenizi oluşturmak için oturum açmak için 'Giriş Yap' düğmesine tıklayabilirsiniz.

10 Adım: Web sitenizi günlüğe kaydetme günlük penceresi aşağıdaki gibi görüntülenir. Bu, bu kurulum işleminin son aşamasıdır.

loging.JPG

Adım 11 : Günlük Sayfası
11 Adım: Artık 'Giriş Yap' düğmesine tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi WordPress Dashboard'u görebilirsiniz. Artık kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bundan sonra, bir sonraki blogda WordPress kullanarak web sitenizi nasıl oluşturacağınızı yazacağım.

dashboard-660x420.JPG

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri