- Konular
- 3,135
- Çözüm
- 3
- Online süresi
- 4mo 15d
- Reaksiyon Skoru
- 5,377
- Altın Konu
- 67
- Başarım Puanı
- 409
- MmoLira
- 1,447
- DevLira
- 0
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
WordPress, dinamik bir web sitesi oluşturmak için kullanılan tamamen PHP ve MySql tabanlı açık kaynaklı bir İçerik Yönetim Sistemidir. Matt Mullenweg, WordPress'i geliştirdi ve PHP dilinde yazıldı. WordPress, kullanıcıların web sitesini arka uç içerik yönetim sisteminden özelleştirmesine ve yönetmesine olanak tanıyan en popüler arayüzlerden biridir. Web içeriği oluşturma, depolama ve sergileme sürecinin tamamını en uygun şekilde düzenlemek için kullanılır. WordPress başlangıçta günlük yazıların düzenli tipografisini geliştiren bir iyileştirme aracı olarak geliştirildi.
Bu yazıda, WordPress'te Yazma Ayarları'ndan nasıl geçebileceğimizi tartışacağız.
WordPress'te Yazma Ayarları: WordPress, kullanıcılara farklı ayarlara izin verir ve Yazma Ayarı bunlardan biridir. Sitenizin içeriğiyle ilgili ayarları yönetmemize yardımcı olur. Bu, yazma deneyimini kontrol eder ve kullanıcılara WordPress sitelerini özelleştirmek için birçok seçenek sunar. Yazma Ayarının Özellikleri:
1 Adım: İlk olarak, WordPress giriş paneline gidin ve kullanıcı adı ve şifreyi girerek WordPress Panosuna giriş yapmayı deneyin. Giriş paneline erişmek için web sitenizin URL'sinin sonuna '/wp-login.php' ekleyebilirsiniz.
WordPress Giriş Paneli
Kendi WordPress'inize giriş yaptıktan sonra, şuna benzer şekilde bir gösterge panosu görebileceksiniz:
WordPress Kontrol Paneli
2 Adım: Writing bölümünü arayıp açmalıyız. Bunun için:
WordPress sayfasının sol tarafındaki menü seçeneğinden. Yazma >> Ayarlar'a gidin.
Yazma Bölümünün Açılması
Writing'e tıkladıktan sonra, şuna benzer bir Sayfa göreceksiniz:
Yazma Bölümü
3 Adım: Yazma Ayarında birçok bölüm vardır. Her bölüm kısaca ele alınmıştır ve aşağıdaki bölüm ayrıntıları aşağıda verilmiştir:
Oluşturma: Burada, Blok Düzenleyici'yi kullanarak yayınlama onayını gösterirsiniz. Bu düzenleyici, Yayınlama onayı ayarını işler. Etkinleştirmek için, Düzenleyici'deki Üç Nokta menüsü altındaki Seçenekler'e gidin ve "Yayın öncesi kontrolleri etkinleştir" seçeneğini işaretleyin.
İçerik türleri: Burada Blog gönderilerini, Görüşleri ve Portföy projelerini yönetebilirsiniz.
Feed ayarları: Burada, sitenin akışına dahil edilecek gönderi sayısını yönetebilirsiniz.
Tema geliştirmeleri:
İşte bu, artık WordPress web sitesindeki Yazma Ayarları'ndan nasıl geçeceğinizi başarıyla öğrendiniz.
Bu yazıda, WordPress'te Yazma Ayarları'ndan nasıl geçebileceğimizi tartışacağız.
WordPress'te Yazma Ayarları: WordPress, kullanıcılara farklı ayarlara izin verir ve Yazma Ayarı bunlardan biridir. Sitenizin içeriğiyle ilgili ayarları yönetmemize yardımcı olur. Bu, yazma deneyimini kontrol eder ve kullanıcılara WordPress sitelerini özelleştirmek için birçok seçenek sunar. Yazma Ayarının Özellikleri:
- Gönderiler, Sayfalar ve Gönderiler ekleme ve düzenleme.
- Uzaktan Yayıncılık
- E-posta ile gönder
- Güncelleme Hizmetleri
1 Adım: İlk olarak, WordPress giriş paneline gidin ve kullanıcı adı ve şifreyi girerek WordPress Panosuna giriş yapmayı deneyin. Giriş paneline erişmek için web sitenizin URL'sinin sonuna '/wp-login.php' ekleyebilirsiniz.
WordPress Giriş Paneli
Kendi WordPress'inize giriş yaptıktan sonra, şuna benzer şekilde bir gösterge panosu görebileceksiniz:
WordPress Kontrol Paneli
2 Adım: Writing bölümünü arayıp açmalıyız. Bunun için:
WordPress sayfasının sol tarafındaki menü seçeneğinden. Yazma >> Ayarlar'a gidin.
Yazma Bölümünün Açılması
Writing'e tıkladıktan sonra, şuna benzer bir Sayfa göreceksiniz:
Yazma Bölümü
3 Adım: Yazma Ayarında birçok bölüm vardır. Her bölüm kısaca ele alınmıştır ve aşağıdaki bölüm ayrıntıları aşağıda verilmiştir:
Oluşturma: Burada, Blok Düzenleyici'yi kullanarak yayınlama onayını gösterirsiniz. Bu düzenleyici, Yayınlama onayı ayarını işler. Etkinleştirmek için, Düzenleyici'deki Üç Nokta menüsü altındaki Seçenekler'e gidin ve "Yayın öncesi kontrolleri etkinleştir" seçeneğini işaretleyin.
İçerik türleri: Burada Blog gönderilerini, Görüşleri ve Portföy projelerini yönetebilirsiniz.
- Blog yazıları: Sayfa başına gösterilecek gönderi sayısını yönetir.
- Görüşler: Bunu kullanarak referansları ekleyebilir, düzenleyebilir ve görüntüleyebiliriz. Tema henüz referansları desteklemiyorsa, bunları kısa kodu (referanslar) kullanarak görüntüleyebilirsiniz.
- Portföy projeleri: Bunu kullanarak portföy projeleri ekleyebilir, düzenleyebilir ve görüntüleyebiliriz. Tema henüz portföy projelerini desteklemiyorsa, bunları kısa kodu (portföy) kullanarak görüntüleyebilirsiniz.
Feed ayarları: Burada, sitenin akışına dahil edilecek gönderi sayısını yönetebilirsiniz.
- Feed'i yalnızca alıntıyla sınırla: Bunu kullanarak içeriğinizden yalnızca bir alıntı ekleyebiliriz. Kullanıcıların gönderilerinin/sayfalarının tam içeriğini görüntülemek için siteyi ziyaret etmelerini sağlar.
Tema geliştirmeleri:
- Sonsuz kaydırma: Bu, kaydırırken gönderileri yüklemenize olanak tanır. Gönderileri yüklemek için tıklanabilir bir düğme göstermek için düğmeyi devre dışı bırakmanız gerekir.
İşte bu, artık WordPress web sitesindeki Yazma Ayarları'ndan nasıl geçeceğinizi başarıyla öğrendiniz.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,723
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,556
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)