- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 21 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Oyun sürem boyunca Two Point Hospital'a her başvurduğumda, onun ilham kaynağının adını söylemeye veya yazmaya çok yaklaştım. Two Point Hospital, orijinal formülüne sadık kalarak ve oyunun birçok yönünü güncelleyerek klasik hastane simülatörü Theme Hospital'ın pek çok anısını geri getiriyor. Two Point Hospital, 2018'de PC'de piyasaya sürüldü ancak yakın zamanda konsollara geçti. Bu inceleme deneyimi, benim genç bir amatör hastane inşaatçısı olduğum 1999 dolaylarında geçmişe doğru kişisel bir nostaljik yolculuğun kilidini açtı.
Tema Hastanesi'ne karşı zaafım olduğundan bir süredir gözüm Two Point Hospital'daydı. Ama hiçbir zaman PC'de oynadığım bir oyun olmadı. Theme Hospital, o zamanlar PS1'de sahip olduğumuz ilk oyunlardan biriydi, dolayısıyla Two Point Hospital'ı konsolda deneyimlemek tanıdık ve keyifli bir deneyim. Şaşırtıcı bir şekilde Two Point Hospital aynı geliştiricilerden ikisini paylaşıyor: Two Point Studios ve Bullfrog Productions. Bu, Two Point Hospital'ın neden yalnızca manevi bir halef değil, aynı zamanda daha yeni bir versiyon gibi hissettirdiğini de açıklıyor. Bunun “İki Noktalı” Sıfır versiyonu olduğunu söyleyebilirsiniz.
Two Point Hospital'da Two Point County'de hastaneler inşa etmekten ve onları üç yıldızlı bir prestije yükseltmekten sorumlusunuz. Görev süreniz boyunca hasta ziyaretlerini yönetmeniz ve her hastalık için doğru tesislere ve personele sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Tüm bunlar aynı zamanda eksik, fazla personel sayısı, makine arızaları ve mali dengeler gibi sorunlarla da uğraşır. Hastaların belirli bir yüzdesini iyileştirmek veya yeterli para kazanmak gibi görevleri tamamlamak sizi yıldızlarla ödüllendirecektir. Ne kadar çok yıldız kazanırsanız o kadar çok hastane inşa edebilirsiniz. Tema Hastanesindeki masa oyunu benzeri ilerlemeyi ortadan kaldırır ve bunun yerine size kendi yolunuza gitmeniz için biraz daha özgürlük verir. Bir hastanenin stresinden kurtulmak istiyorsanız ayrılıp başka bir hastanede çalışabilirsiniz. Bu da erken yapmak zorunda kaldığım bir şey.
Uzun süredir Theme Hospital'ın hayranı olarak, daha en başından birkaç önemli beklentim vardı. En aptalca hastalıklara sahip hastaları (örneğin, şimdiye kadarki en unutulmaz Şişkin Kafa Hastalığı) ve PA üzerinden konuşan kadını tedavi etmek ve teşhis etmek. Yıllardır bütün esprili anonslarıyla sesi beynime kazındı. Theme Hospital'ı oynayan herkes bunların öne çıkan temel bileşenler olduğunu bilirdi ve bunlar mevcut olduğu sürece keyifli bir deneyim yaşayacağımı biliyordum. Neyse ki ikisini de listemden işaretlemem uzun sürmedi. Ne yazık ki herhangi bir şişkin kafaya rastlamadım ama semptomları kafalarına ampul takılmasını da içeren "Baş dönmesi" sorunu yaşayan hastalar var. Ayrıca üzerlerine yemek pişirme gereçleri yapışan hastalardan oluşan bir “PAN-demisi”. Ve PA hanımının eklenen komik rahatlaması “Duyuru! Ölmemeye çalışın” ve “Deprem durumunda lütfen hareketsiz kalın.” Neredeyse Theme Hospital'ınkine benziyor ama biraz araştırma yaptıktan sonra Two Point Studios'un ne yazık ki orijinal PA hanımını bulamadığını öğrendim.
Bu temel özelliklerin her ikisinin de mevcut olmasıyla Two Point Hospital için zaten sağlam bir temele sahibiz. Şu ana kadar hala klasik hastane simülatörü gibi görünse de oyunun geri kalanında, estetikte ve genel hislerde iyileştirmeler yapıldı. Tema Hastanesi ara sahnelerine benzer bir estetiği paylaşan grafiklerin iyileştirilmesinin yanı sıra, müziğin eklenmesi de oldukça dikkat çekici bir değişiklik. Ve ben bunun oldukça hayranıyım. Bir zamanlar kalabalık ve kalabalık hastaneler gürültülüydü ve daktiloların, kapıların ve diğer ekipmanların tekrarlayan keskin seslerini bastırmak zordu. Ancak arka plan müziği bu gürültüyü yumuşatır ve oyuna ekstra canlılık katar.
Artık bazı melodilerim olduğuna göre hastanemi inşa etme konusunda daha iyi bir ruh halindeydim. Daha önce olmadığımı söylemem. Bir denetleyici kullanırken bile inşa etme deneyimi şaşırtıcı derecede akıcıdır. Kontroller basit ve elinizin altında olması kolaydır; bu, orijinal olarak PC için yapılmış bir oyun için oldukça tatmin edicidir. Hastane odalarınızı inşa etmek, dekore etmek ve etrafta gezinmek için neredeyse fare kullanmak kadar basit bir his veriyor. Two Point Hospital ayrıca kameranın tek bir statik izometrik görünümü olmadığından odaları hemen hemen her açıdan düzenlemenize olanak tanır. Kamera hareket özgürlüğüyle ilgili yaşadığım tek dezavantaj, yakınlaştırma ve uzaklaştırma özelliğiydi. Bu gerekli olan yeni bir özellik ancak kamera aşırı uzaklaştırmıyor. Belli bir noktaya ulaşıyor ve daha sonra çok detaylı olmayan yukarıdan aşağıya düzen görünümüne geçiyor. Bu biraz faydalı oldu ama şahsen ben daha fazla uzaklaştırmayı ve yine de hastanenin her köşesini ve burağını detaylı olarak görebilmeyi tercih ederdim. Nintendo Switch'te Two Point Hospital'ı incelediğimden beri, odalar vb. oluşturmak için dokunmatik ekran kontrollerini kullanıp kullanamayacağınızı test ettim. Ne yazık ki bu başarılabilir değildi.
Şimdi hastane inşa etmek ve başarılı olmak konusunda bir tavsiyem olacaksa şudur; her şeyden birini inşa edip hastalarınızın en çok neye ihtiyacı olduğunu dinlemeyin. Hastane yönetimi kolay olabilir ancak sonuçta hafif bir öğrenme eğrisi ile birlikte gelir. Elbette oyun ilk birkaç hastanede işinizi kolaylaştıracak ama aynı zamanda elinizin altındaki her odanın gerekli olduğuna inanmanızı da sağlayacak. Bu da boş tesislerde para israfına ve muhtemelen gereksiz personele yol açabilir, hastalar ise ihtiyaç duydukları tesis sayısı yeterli olmadığı için daha uzun süre bekler.
Bunun en güzel örneği 3. hastanem. Sonunda sardalya konservesine benzeyen küçük bir felakete dönüştü. İstedikleri her şeye sahip olmama rağmen üzgün hastalar lobiyi ve koridorları dolduruyordu. Hatta önemli odaların iki katına çıktım. Onlara otomatlar verdim ama hâlâ aç ve susuzlardı. Hastalar dışarı fırlamasalar da sinek gibi düşüyorlardı. Bu arada personelimi belirli bir mutluluk yüzdesine ulaştırmaya çalışıyordum. Bu noktada hastane yardım almanın ötesindeydi. Daha önce de belirttiğim gibi bunu bırakıp yoluma devam etmek zorunda kaldım. Yeni bir hastaneye başladım ve arkama bakmadım, en azından şimdilik. Bir noktada onu yeniden inşa etmem gerekecek ki bunu yapabilmene sevindim. Ortalığı karıştırırsanız veya OKB'niz varsa ve hastanenizin görünümünden hoşlanmıyorsanız, odaların tamamını silebilir, taşıyabilir veya hastanenizi yeniden başlatabilirsiniz. Ancak hastanemi kurduğumdan beri her hastanenin her tesise ihtiyacı olmadığını öğrendim. Ancak bazen yaklaşık 10 pratisyen hekim ofisine ihtiyaç duyarsınız.
Nihayetinde bu 3 yıldızlı hastane hedeflerine ulaşmak, gerekli hedeflere bağlı olarak zaman alır. Bu bazen sayıların artmasını beklerken başparmaklarınızın üzerinde oturduğunuz nadir anlar anlamına gelir. Ancak hasta, personel talepleri, makinelerin alev alması ve hayalet yakalama gibi arada sizi ayakta tutacak pek çok senaryo var. Ancak bu hastalarınızın ölmesine izin verirseniz olur. Bunu yapmamalısınız ama dürüst olmak gerekirse kontrol etmek düşündüğünüzden daha zordur. Hastaneniz büyüdüğünde ve birden fazla binaya sahip olduğunda, her şeyi yönetmek biraz bunaltıcı gelebilir. Ama iyi olmak için doktor diplomasına ihtiyacınız yok. Birkaç saniye içinde personeli, hastaları takip edebilir, daha fazla personel kiralayabilir ve sayıları takip edebilirsiniz. Kullanıcı arayüzü son derece kullanıcı dostudur ve bir kez alıştığınızda kısa sürede profesyonel bir hastane yöneticisi olacaksınız. 3-4 ver veya al sonunda 3 yıldızlı bir hastaneniz olacak. Ancak bunun, yeniden başlama ve yeni bir hastane yolculuğuna başlama zamanının geldiği anlamına geldiğini unutmayın. Ek bir avantaj olarak, konsol sürümü aynı zamanda mevcut tüm genişletmelerle birlikte geliyor ve çok daha fazla hastanın sizin elinizde olacağı şekilde inşa edip yönetebileceğiniz daha fazla hastane sunuyor.
Two Point Hospital, o dönemde yapılmasına gerek kalmadan, ilk oyun günlerime dair en iyi geri dönüşlerden biri oldu. Bu türe yeni başlayanlar için bunu yeterince tavsiye edemem ama sunduğu şey nedeniyle oyunu gerçekten takdir edecek olanlar eski tarz hayranlar.