romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Mathland İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,281
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,225
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1d7c5c970009a2d4b.jpg

Oynadığımız oyunların çoğunluğu eğlence veya rekabet (ya da her ikisi) amaçlı olsa da, aynı zamanda harika bir eğitim aracıdırlar.

Belirli bir yaştaki oyuncular Carmen Sandiego Dünyanın Nerede? gibi oyunları oynadığını hatırlayabilir. veya Oregon Trail ve hatta okuldaki Sim City oyunları ve bu, ebeveynlerimize "eğitici" olarak aktarmaya çalıştığımız tüm şeylerden bahsetmiyor.

Geriye dönüp baktığımda, babamın Wolfenstein 3D'nin İkinci Dünya Savaşı'na tarihsel olarak doğru bir bakış olmadığını çok iyi bildiğini şimdi anlıyorum; aslında, biraz daha düşününce, Britanya Savaşı'nı ve Kızıl Baron'u çalıştırabilecek bir bilgisayarımız olduğundan emin olmak konusunda son derece istekli görünüyordu. Ama benim söylemek istediğim şu: eğitsel oyunların uzun bir geçmişi var.

Bu da bizi bu incelemenin konusuna getiriyor: Artax Games tarafından Nintendo Switch için geliştirilip yayınlanan Mathland.

2aaf65fddde624b07.jpg

Oyunun Nintendo mağazasındaki tanıtım yazısı bunu oldukça iyi özetliyor:

“Kötü bir korsan olan Max, kutsal mücevherleri çaldı ve adaları lanetleyerek onları engeller ve tuzaklarla doldurdu.

Korsanımız Ray'in mücevherleri bulmasına ve her şeyin doğal düzenini yeniden sağlamasına yardım edin. Bunları almak için geminizi denizlerde gezdirin, ancak unutmayın: yeni adaları keşfetmek için bir dürbüne ihtiyacınız olacak.

Bunları elde etmek için eğlenceli matematik oyunlarını çözün: toplama, çıkarma, numaralandırma, çarpım tablosu ve bölme. Adalıların sana ihtiyacı var!”

Matematik, vegan yiyecekler ve spor toplarıyla birlikte “Aceleyle odadan çıkma isteği uyandıran şeyler” listesinde yer alıyor, ama neyse ki matematik öğrenen ve sınava girmek için mükemmel bir aday olan ilkokul çağında bir oğlum var.

4fc7ffe65913de1af.jpg

Mathland, macera bulmaca oyununu matematikle birleştiren renkli bir olaydır.

Oyun, kurulum sırasında yaşınızı soruyor ve zorluğu buna göre ayarlıyor ve makul bir iş çıkarıyor gibi görünüyor.

Bulmacalar düşünmeyi gerektiriyordu ama gülünç derecede zor değildi; toplama, çıkarma ve çarpma gibi şeyleri kapsıyordu ve kalanları hesaplamak, zamana karşı yarışmak ve azalan olasılıklar havuzundan doğru cevabı bulmak da dahil olmak üzere çeşitliydi.

Korsan teması da yardımcı oldu; hangi küçük çocuk korsanların havalı olduğunu düşünmez ki? ve olaylara da güzel bir şekilde bağlandı.

Oğlumun oyunla ilgili kararı "matematikle dolu" olduğu yönündeydi, ancak korsan olaylarını ve macera unsurlarını oldukça ilgi çekici buldu ve ödüllerin kilidini açacak anahtarları almak için matematik problemlerini çözebilmekten hoşlanıyordu.

mathland-nintendo-switch-review2.jpg

Ben de oyunla oynadım ve her ne kadar açıkça çocukları hedef alsa da, çocuklarıyla birlikte oynayan ebeveynlerin de oyundan zihinsel egzersiz yapma potansiyeli var.

Mathland sizi Nobel Ödülü sahibi falan yapmayacak ama eğitici, ilgi çekici ve içinde korsanlar var; dolayısıyla hedef kitlesi için oradaki kutuları işaretliyor.

Eline sağlık paylaşım için Teşekkürler.:)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri