romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Iron Danger İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,281
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,225
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

maxresdefault.jpg

Iron Danger, Action Squad Studios tarafından geliştirilen ve Daedalic Entertainment tarafından yayınlanan bir steampunk taktiksel RPG'dir. Oyun 25 Mart 2020'de Steam, Mac ve Linux'ta yayınlanacak ve bildiğimiz RPG'lerin geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacak. Iron Danger, düşmanları yenmek için becerileri, büyüleri kullanan karakterlerle aksiyon odaklı bir RPG gibi görünüyor ve hissettiriyor, ancak asıl öne çıkan yeri savaşı. Son zamanlarda RPG'lerde yaygın olan üç unsur, parti tabanlı savaş, çevre manipülasyonu ve taktiksel avantajınızı planlamak için savaşı duraklatma yeteneğidir. Action Squad, Iron Danger'a, trans modu kalp atışı sistemi aracılığıyla savaş sırasında zamanı manipüle etme becerisine sahip dördüncü bir unsuru akıllıca ekledi. Bu, oyunu, görsel ve işitsel ipuçlarını kullanarak saldırganın hareketleri hakkında fikir sahibi olmanızı, tuzakları ve füzeleri tespit etmenizi ve kalbinizin her atışında üstünlük kazanmanızı sağlayan duraklatılmış moda geçirir.

Topi ve Kipuna olarak oynayarak başlıyorsunuz. Kipuna, zaman içinde kontrolünü ona veren kadim bir güçle dolu olan genç bir kızdır. Ölümün nihai olmadığını ve zamansız bir ölümden kaçınmak ve düşmana karşı taktiksel avantaj elde etmek için zamanı 5 saniyeye kadar geri sarabileceğinizi öğreniyorsunuz. Kalevala şehri ile cadı kraliçeleri Lowhee tarafından yönetilen Kuzeyli orduları arasındaki savaşın ortasında kaldığınızda, onu kontrol etmek için zekanızı kullanmalısınız. Topi, Kipuna'nın koruyucusu olan isteksiz bir kahraman olan yerel demircidir. Değerli parçaları toplamak için birlikte kötü varlığı engellemelisiniz; bunlardan ilki size trans modunda zaman manipülasyonu sağlar. Daha sonra hem çift yönlü silahları hem de okçuluğu kullanan şiddetli bir savaşçı olan Lemichen ile tanışacaksınız. Art arda bulunan parçalar, Kipuma'ya yeni temel yetenekler ve yolculuğunuza devam etmeden önce bunları uygulayabileceğiniz rüya gibi bir alan sağlar.

6.jpg

Oyun sizi sürekli ileriye doğru yönlendirdiğinden görev bölgeleri doğrusaldır ve size oyunun temel mekaniklerini erkenden öğretir. Iron Danger'da açık dünya keşfi yoktur, ancak bir bölge içinde, bir bölgenin sunduğu her şeyi keşfetmek ve ortaya çıkarmak için zaman ayırmaya değer. Bir düşman npc'sini gördüğünüzde veya onun tarafından tespit edildiğinizde savaş başlatılır. Saldırı açınızı ayarlamak için arazi ve uzun ot sazlıkları gibi şeyleri kullanan gizli bir yaklaşım için bazı fırsatlar vardır. Tespit edildiğinde oyun tıpkı Dragon Age veya Divinity: Original Sin'deki gibi durur ve oyun ekranının alt kısmında bir savaş zaman çizelgesi ilerler. Zaman, sizin ve arkadaşınızın yaptığı her hareketi gösteren 14 kalp atışı segmentine bölünmüştür. Düşman konumunuza saldıracak ve bu trans modunu kullanarak saldırabilir veya engelleyebilir, kaçabilir veya yaklaşmakta olan saldırının önünden çekilebilirsiniz. Bu bakımdan kendimi biraz Matrix'teki Neo'ya benzettim; sadece bir düşmanın yana adım atması ve son konumumu geçerken hızlı bir saldırı saldırısı kullanması gibi hissettim.

Topi ile hamle yaptığımda Kipuna hiçbir şey yapmadan orijinal pozisyonunda duruyor. Topi'nin saldırısını başlattıktan sonra zamanı geri alıp Kipuna'ya geçiyorum ve Topi'ye hücum eden ikinci savaşçıya ateş topu fırlatıyorum. Ateş topu fırlatıldı ve uçuşun ortasında, Topi'ye geçiyorum ve onu ateş topunun atış hattından uzaklaştırıyorum. Alevler düşmana çarptı, onları tutuşturdu ve alevler yere sıçrayarak kuru, kısa otları tutuşturdu. Orijinal savaşçı yanıyor ve yalnızca az miktarda sağlığı kaldı, ancak Topi'yi görmezden gelir ve Kipuna'ya saldırarak onu öldürür. Normalde bu, oyunu yeniden yüklemek ve yeniden başlamak anlamına gelir, ancak zamanı geri alıyorum, Kipuna'nın kaçma becerisini kullanıyorum ve ikinci düşmanın işini bitiren Topi'ye alevli kılıcı fırlatıyorum, ardından ilk hayduta saldırıp onu yere seriyorum ve işini bitiriyorum. Ayaklarımızın dibinde iki düşman ölü olduğundan, her iki karakterde de tek bir çizik bile yok ve herhangi bir iyileştirme iksiri veya yeteneği kullanmadık. Iron Danger'ı gerçekten kendi başına öne çıkaran, RPG türüne kendi nişini kazandıran trans modu aksiyon savaşıdır.
12.jpg

Diğer RPG'lerde aynı sonuç, herhangi bir hatayı geri almak ve her hareketinizi mükemmelleştirmek için oyununuzu sürekli olarak daha önceki bir kaydetmeye yeniden yüklediğiniz "pisliği kurtararak" elde edilebilir. Bu benim için oyunun akışını ve içine dalmayı tamamen bozuyor, çünkü ben mükemmel bir sonuca ulaşmaya çalışıyorum ve bu süreçte hüsrana uğruyorum. Buradaki bariz farkın, dövüşün ortasında karakterinizin hareketlerinde ince değişiklikler yapabilme akışkanlığı ve özgürlüğü olduğunu görüyorum. Çatışmaların yoğunluğunda, bloklamam gerekirken kılıcımı sallayarak ya da bir hayduttan kaçarak, ok yağmurunun tam yoluna düşerek aptalca hatalar yapıyorum. Normalde bu hatalar meydana gelir ve çoğu zaman kendinizin veya değerli bir parti üyesinin ölümü anlamına gelen sonuçlarla yaşarsınız. Iron Danger'da bu yetenek, önceki oyunların o bölümünde takılıp kalırsanız, hayal kırıklığı hissi olmadan hikayeyi neredeyse tanrı gibi ilerletmenizi sağlar. Sanki her dövüş, savaş yapbozunun parçalarını bir araya getirmek için bir fırsatmış gibi. Bazen parçalar uymuyor ama ufak ayarlamalar ve perspektif değişiklikleriyle her şeyin işinize yaramasını sağlayabilirsiniz.

Baldur's Gate'i ilk kez 1999 yılında oynamaya başladım ve 2020 yılında bu güne kadar oyunu hâlâ tamamlayamadım. Oyunu her yıl oynuyorum ama Baldur's Gate çok zor ve hiç bitiremememin nedeni, bir dövüşten önce sürekli tasarruf yapmam, bir parti üyesinin ölmesini sağlamam, oyunu yeniden yüklemem ve dövüşü yeniden denemem, ancak sonunda kaybetmem ve yeniden. Belki de karakterlerimin bu dövüş için yeterince güçlü olmadığının farkına vardım, bu yüzden partimi daha güçlü kılmak için geriye dönüp alternatif içeriği tamamlamalıyım. Bu süreçte tükenip farklı bir oyun oynuyorum. Bir gün sonunda oyunu bitireceğim ve umarım Baldur's Gate 3 gelmeden önce. Beni yanlış anlamayın, Iron Danger'ın özellikle patron dövüşlerinde gerçekten zor anları var, ancak yavaşlayıp düşmanları yenmenin alternatif yollarını düşünebilmem de hoş bir eklenti. Iron Danger'da Baldur's Gate gibi geleneksel RPG'ler kadar bireysel karakter özelleştirmesi yok, ancak oyun zamanının özellikle bir baba oyuncusu olarak çok önemli olduğu bir zamanda, trans modu zaman manipülasyonu gibi bir şey bana mükemmel şekilde uyuyor. Bu, daha fazla insanın bu türe ilgi duymasını sağlayacak bir katalizör olabilir.

14.jpg

Karakterlerimin seviyesini yükseltmek veya daha güçlü silahlar, zırhlar bulmak için XP için çabalamam gerekmiyor. Karakterler için toplanacak veya yağmalanacak altın yok; yalnızca savaş sırasında veya savaş dışında hızlı iyileşme için kullanılabilecek mantar, ekmek ve balık gibi tuhaf yiyecekler var. Tıkanıklıkları temizlemek veya bir grup düşmanı patlatmak için atılabilen ve daha sonra patlatılabilen, yağ içeren variller gibi atılabilir patlayıcılar vardır. Becerileri ve büyüleri anında değiştiremezsiniz; bunun yerine, her görevin sonunda size hangi beceriyi yükselteceğiniz veya sınırlı bir seçimden yeni bir becerinin kilidini açacağınız konusunda bir seçim sunulur. Ayrıca, diğer yaratıcı ortam seçeneklerinin yanı sıra, bir kütük yığınının düşerek düşmanı devirmesi veya önlerindeki bir çim parçasını ateşe vermesi gibi, düşmanı alt etmek için çevreyi kullanmanın bazı harika yolları da vardır.

Bunu, her alanın olağanüstü görselleri, çözülmesi gereken ilgi çekici bulmacalar, her sahneye mükemmel şekilde uyan müzik ve kendi hızınızda tamamlayabileceğiniz görevler, görevler ile birleştirdiğinizde, Iron Danger kesinlikle daha az yoğun ve rahat tempolu bir oyundur. RPG. Seslendirme muhteşem. Oyunun seslendirme özelliği olmayan erken beta sürümünü oynama ayrıcalığına sahip oldum. Oldukça sessiz ve pasifti, ruh halini ve tonu ayarlamak için müziğe yapılan vurguyla bunu çok iyi başardı. Ancak karakterlere sesler eklendikten sonra oyunun tüm dinamiği değişti ve her karaktere ve hikayenin tamamına daha fazla bağlanmaya başladım. Grafikler yüksek seviyeye ayarlandığında yükleme sırasında zaman zaman yaşanan çökmeler de dahil olmak üzere karşılaştığım tek sorun, geliştiriciler tarafından biliniyordu ve oyunun inceleme yapısıyla sınırlıydı. Yarınki tam sürümde bunların hafifletileceğinden eminim.

15.jpg

Genel olarak oyuna 9/10 verdim. Iron Danger benim için yeni bir sürprizdi ve RPG türünün hayranlarına bir göz atmalarını tavsiye ediyorum. Yıllar boyunca tam aksiyonlu dövüşlerden daha yavaş tempolu sıra tabanlı oyunlara kadar pek çok farklı RPG oynadım ve Action Squad Studios, Iron Danger'ı iki gül arasındaki diken gibi sağlam bir şekilde ortaya yerleştirdi. Yalnızca Iron Dagger, tür içinde kendi dalını oluşturabilecek, çiçek açmaya hazır taze bir tomurcuktur. Baldur's Gate ve Divinity: Original Sin gibi oyunlara geri döndüğümde zaman manipülasyonlu trans modunu kesinlikle özleyeceğim ve geliştirme ekibine bu benzersiz oyun unsurunu vizyonları ve uygulamaları için teşekkür ediyorum.

Eline sağlık paylaşım için Teşekkürler.:)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri