xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Alışveriş Deneyimi: Gap

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

indir.png

Gap.com profesyonellik, güvenilirlik ve kaliteyi yayan olumlu bir çevrimiçi alışveriş deneyimi sunar. Ancak bu, küçük e-ticaret işletmelerinin bile taklit edebileceği bir deneyimdir.

1996 yılında aktris Sharon Stone, Hollywood'un en büyük galası olan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin Oscar Gecesi'nde siyah bir Gap balıkçı yaka kazak giymişti. Bu, Gap Inc. için büyük bir tanıtım zaferiydi.

Stone'un moda seçimi ve o zamandan bu yana yapılan milyonlarca iyi, sağlam pazarlama yatırımı, şirketin milyarlarca dolarlık yıllık satış elde etmesine yardımcı oldu (örnek olarak 2008'de 14 milyar dolar). Ancak Gap.com, birçok finansal kaynağıyla kesinlikle mükemmel bir müşteri alışveriş deneyimi sunsa da, bu deneyim, e-ticaret operasyonu ne kadar küçük olursa olsun, neredeyse her iyi çevrimiçi satıcının karşılayabileceği bir deneyimdi.

Sağlam Bir Alışveriş Deneyimi

Her ay Pratik e-Ticaret beni alışverişe gönderiyor. Gerçek bir çevrimiçi satıcıdan alışveriş yapıyorum ve ardından size alışveriş deneyimim hakkında rapor veriyorum. Amaç, size özel olarak öne çıkan satıcı ve genel olarak çevrimiçi perakende uygulamaları hakkında müşterinin bakış açısını sunmaktır. Sonuç olarak, "Alışveriş Deneyimi" adlı bu özellik size işinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz bilgiler vermelidir.

Gap.com'daki deneyimim beklediğim her şeydi; profesyonel ve kolay. Neredeyse her açıdan sağlam bir alışveriş deneyimiydi.

Ancak bu deneyimin en çarpıcı kısmı, bu mükemmel müşteri hizmeti seviyesine ne kadar ulaşılabilir göründüğüydü. Zahmetsizdi; ama birazdan bununla ilgili daha fazla bilgi vereceğiz. Gap.com'daki alışveriş deneyimimin neyi beğendiğimi anlatarak başlayayım.

Hızlı bakış

Gap.com ürün kategorisi sayfasındaki herhangi bir ürün görselinin üzerine geldiğinizde size bir "Hızlı Bakış" düğmesi sunulacaktır. Bu düğmeye tıkladığınızda ürünün tüm temel özelliklerini içeren minyatür bir ürün detay sayfası ve onu alışveriş çantanıza eklemeniz için bir bağlantı elde edersiniz.

Bu özelliğin, Gap.com'da alışveriş yapmayı ziyaret ettiğim diğer giyim sitelerinin çoğundan daha iyi, daha hızlı ve daha kolay hale getiren olağanüstü bir gezinme parçası olduğunu düşündüm. Gap.com alışveriş deneyimimin diğer bölümlerinden daha fazla öne çıktı.

Katmanlı ve Yönlü Gezinme

Gap.com'a geldiğimde ne satın almak istediğimi gerçekten bilmiyordum, o yüzden göz atıyordum. Sitenin mükemmel sol navigasyonu, "özel boyutlar", "en çok tercih edilenler" ve "departmanlar" gibi katmanlar sunarak bu görevi çok daha kolaylaştırdı; bunların her biri, ilgilendiğim ürün türlerini ayrıntılı olarak incelememe yardımcı olan alt katman seçeneklerine ve özelliklere sahip en çok ben.

Bir avuçtan fazla ürüne sahip olan hemen hemen her çevrimiçi mağazanın bu tür bir gezinmeyi dikkate alması gerektiğine inanıyorum.

Kusursuz Ödeme

Seçimimi yaptıktan sonra alışveriş çantama gidip satın alma işlemini tamamlamak kolay, anlaşılır ve hızlıydı. Özellikle açık ve net talimatlar ve başlıklardan memnun kaldım. Her zaman bana ne sorulduğunu bildiğimi hissettim.

E-posta Onayını İsteme

Çok geçmeden Gap.com bana profesyonel görünümlü bir onay e-postası gönderdi. Ve sonunda şirket bana ürünümün gönderildiğini bildirecekti. Bu e-postalar basit, iyi yazılmış ve açıktı. Beklentilerimi karşılama konusunda iyi bir iş çıkardılar.

Site Estetiği

Bir sitenin nasıl göründüğü, alışveriş yapanların site hakkında ne düşündüğü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Profesyonel ve güzel bir site, ziyaretçinin hem güvenlik açısından hem de ürün kalitesi açısından siteye güvenmesine neden olur.

Gap web sitesinde profesyonel fotoğrafçılık, işlevsel gezinme ve temiz grafik tasarım bulunmaktadır. Bu özellikler, şirketin tanınmış markasını destekleyen ve işlemimde kendimi güvende hissetmemi sağlayan basit ve çekici bir görünüm için bir araya geliyor.

Açılır Pencereler ve Yavaş Gönderim

Gap.com'da seçebileceğim yalnızca iki nispeten küçük sirkem vardı.

İlk olarak, açılır pencereleri var. Pop-up pazarlamayı gerçekten sevmiyorum. Neyse ki web tarayıcım patlamayı durdurdu.

Daha sonra Gap'in gömleğimi göndermesi tam iki gün sürdü. Siparişimi günün erken saatlerinde verdim ve bu kadar büyük bir şirketle uğraştığım için, ürünlerimi bir pakete koyup UPS'teki kahverengi giyimli insanlara götürmek için bekleyen bir paketleyici ordusunun olacağını hayal ettim. Ancak bunun yerine Gap'in siparişimi işleme koyması neredeyse iki tam iş günü sürdü.

Bunu Sen de İyi Yapabilirsin

Bu iki küçük endişe dışında Gap.com bana çok keyifli bir müşteri deneyimi yaşattı. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, bu harika müşteri deneyiminin bu kadar ulaşılabilir görünmesi beni şaşırttı.

Aslında, kaliteli bir alışveriş sepeti kullanan ve ayrıntılara dikkat eden hemen hemen her çevrimiçi tüccarın, müşterilere neredeyse 1 milyar dolar net kar elde eden bir perakende satış merkezi ile aynı düzeyde memnuniyet sunabileceğini düşünüyorum.

Mesela benim çok hoşuma giden “Hızlı Bakış” özelliğine JavaScript ile ulaşmak aslında oldukça kolay. Çoğu e-ticaret platformu kategori sayfalarını dinamik olarak oluşturduğundan, sunucu tarafında da bazı geliştirmelerin olması gerekir, ancak bu özellik neredeyse her iyi web geliştiricisinin birkaç saat içinde uygulayabileceği bir şeydir.

Daha sonra, katmanlı ve yönlü gezinme, birçok ucuz alışveriş sepetinin (örn. Magento Commerce veya GoodBarry) sunduğu bir özelliktir. Herhangi bir satıcı bu tür bir gezinmeyi dahil edebilir.

Özet

Gap.com, daha küçük çevrimiçi satıcıların taklit etmesi akıllıca olacak harika bir müşteri deneyimi sundu.

Yanlış yönlendirmek istemiyorum. Bir şirket olarak Gap, ürünlerini pazarlamak, fiziksel mağazalar zincirini yönetmek ve markasını internete aktarmak konusunda harika bir iş çıkarıyor. Şirketin küçük bir e-ticaret operasyonundan daha fazla kaynağa sahip olduğu açıkça görülüyor. Ancak müşteri deneyimi alanında, daha küçük satıcıların Aralığa ayak uydurabileceğine inanıyorum.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri