Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
Hikaye Ekle

Altın Konu Element Space İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

17066815b6bd01e3e.jpg

Element Space, Arjantin merkezli Sixth Vowel tarafından geliştirilen ve ilk olarak Şubat 2019'da Inca Games tarafından Steam'de yayınlanan, taktiksel sıra tabanlı bir RPG'dir. Daha yakın zamanda efsanevi Avustralya ekibi sayesinde 24 Mart 2020'de Xbox One ve PlayStation 4'te yayınlandı. Blowfish Stüdyoları. Sixth Vowel, Steam sayfasında konsolun piyasaya sürülmesinden birkaç hafta sonra PC versiyonunun yeniden yayınlanacağını belirtti. Oyunun yaratıcısı ve kreatif direktörü Javier Entelman, gelecekteki PC sürümüyle ilgili olarak şunları söylüyor:

"Buna yeniden sürüm diyoruz çünkü artık Element Space'in nihayet hissetmesini istediğimiz gibi çalıştığını, göründüğünü ve ses çıkardığını hissediyoruz. Gerçekten oyuna yeniden başlamanızı öneriyorum, böylece ne demek istediğimi anlayabilirsiniz: oyun hak ettiği seviyede!”

ss_4ec5a5a85b77abb9b6d17ce2c42f654e66421724.1920x1080.jpg

Bu inceleme, oyunun tam seslendirme özelliğine sahip Xbox One sürümüne, oyunun ilk sürümlerindeki zorlukla ilgili şikayetleri gidermek için kolay bir modun eklendiğine ve PC sürümünde bildirilen çok sayıda hata düzeltmesine odaklanacak. Element: Space, insanlığın üç güneş sistemini ve çevresini kolonileştirdiği Galaktik Savaş'ın sona ermesinden üç yıl sonra, distopik bir gelecekte geçiyor. Bu üç egemen güç, yıldız gemisi Inspiration'ı hizmet dışı bıraktı ve onu yeni Galaktik Kongre'nin ve savaşın bitiminden bu yana ilk barış zirvesinin merkezi olarak kurdu. İlhamın bu görüntüleri ve bu öncül bana Mass Effect oynadığım ve bilimkurgu sokağımdaki 2006 Battlestar Galactica'nın yeniden başlatılmasının açılış sahnelerini izlediğim anıları verdi.

Temptest'teki teröristlerin gerçekleştirdiği yeni galaksiler arası ayaklanmada Kaptan Christopher Pietham olarak oynuyorsunuz, bir filoyu tehlikeli durumlara sürüklüyor ve seçimlerinin sonuçlarıyla yüzleşiyorsunuz. Yoldaşlarınız Rafael Guerrero ve Jun Zhao ile başlıyorsunuz ve her birinin yanında Hümanizm, Bürokrasi, Bağımsızlık ve Otokrasi ideolojilerini temsil eden küçük simgeler bulunan bazı diyalog seçenekleriyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu, seçimlerinizin gruplar ve yoldaşlar nezdindeki itibarınızı etkileyeceği diyalog ideoloji sistemidir. Birkaç giriş görevini tamamladığınızda, size görevler arasında siyasi yelpazenin hangi kısmında yer aldığınızı takip edebileceğiniz bir arayüz verilecek.

334d3294a5c114374.jpg

Aralarından seçim yapabileceğiniz üç zorluk modu vardır: kolay, hikaye ve yok olma modları. Belirtildiği gibi PC sürümünden gelen geri bildirimler nedeniyle oyuna kolay bir mod eklendi. Son olarak, Extinction modu, görevleri yeniden deneyemeyeceğiniz ve diyalog seçim ideolojisinin gizlendiği en yüksek zorluk seviyesidir. Ayrıca nihai olarak ulaşacağınız sonu etkileyecek hikaye akışı seçimleri de mevcut; bu da oyuncular için iyi bir tekrar oynatma değerinin mevcut olduğu anlamına geliyor.

Artık bazı hikaye modlarını kendim oynamış biri olarak, pek çok zor görev olduğu için neden kolay modun istendiğini kesinlikle anlayabiliyorum. Bazıları, bunları tamamlamak için sınırlı sayıda dönüşe sahip olduğundan daha da zorlaşır. En güçlü askerimin hamlesini tamamladıktan sonra yerde oyun alanının en arka köşesine kaydırılmasıyla ilgili bir hatayla karşılaştım. Daha sonra onları tekrar oyuna sokmak için 2 tur harcamak zorunda kaldım ve son turumda bu sınırlı turlu görevde düşmanı bitirmeye yetecek kadar hasar veremedim, bu yüzden başarısız oldum ve sıfırdan yeniden başlamak zorunda kaldım. Bu görev 45 dakikamı aldığı için çok sinir bozucuydu. Neyse ki bu, geliştiriciler için bilinen bir sorundur ve gelecekteki bir yamada düzeltilecektir.

ss_300889a00a53c772108da0cf2cdebae8004833d4.1920x1080.jpg

Oynanış açısından, Xcom gibi sıra tabanlı dövüş içeren oyunların hayranıysanız Element: Space'te kendinizi evinizdeymiş gibi hissedeceksiniz. Her yoldaşın bir birincil eylem noktası ve bir ikincil eylem noktası vardır. Saldırmak veya bir beceriyi kullanmak birincil eylem olarak sayılır ve kısa mesafeleri koşmadan hareket etmek ikincil eylem olarak sayılır. Bu, Xbox'ta oynadığım ikinci sıra tabanlı oyun; ilki Mutant Year Zero: Road to Eden. Sol çubuk imleci hareket ettirir, sağ çubuk kamerayı döndürür, 'a' eylemleri onaylar, 'b' eylemleri iptal eder ve 'y' sıranızı bitirir. Sol ve sağ tuşlar karakterler arasında geçiş yapmanızı sağlar. Sol ve sağ tetikleyiciler, yeniden yükleme, aşırı izleme ve her karaktere özgü diğer becerilerle birlikte her karaktere özgü becerileri seçmenize olanak tanır. Overwatch bu oyunda harika çünkü etkilediği görüş açısını değiştirebiliyorsunuz. Bu size düşmana kıyasla birlikleriniz üzerinde gerçekten daha fazla kontrol ve konumlandırma sağlıyor ve bunun bu tür oyunlarda daha fazla uygulandığını görmek isterim.

Bir düşmanı hedef alırken size doğruluk (vuruş şansı yüzdesi), ne kadar hasar vereceğiniz ve kritik vuruş şansı ve kritik vuruş yapması durumunda hasar gösterilir. Bu, her düşmanın üzerine gelerek elde edebileceğiniz harika bir bilgidir. Siperin arkasındaki düşmanlara nişan almak, doğrudan vuruş şansınızı azaltacaktır, ancak siperin her parçası yok edilebilir, bu da savaş alanının daima değişmesini sağlar ve askerlerinizi korumak için her harekette ayarlamanız gerekir, aynı zamanda en iyi açıyı yakalamaya da çalışmalısınız. saldırı. Başlangıçta yavaş çekimde yayından kaldırmaları gerçekten beğendim, ancak bir süre sonra ara sıra kare hızı düşüşleriyle birlikte eskidiler. Neyse ki seçeneklerden bu öldürme kameralarını kapatabilirsiniz. Tüm düşmanları yendikten sonra görev bitecek. Bazı görevler, ekibinizi işaretle ve tıkla tarzında bir hikaye ara sahnesine yol açacak seviyede hareket ettirmenizi gerektirir; bu, oyunu bölmek ve sizi hikayeye yatırım yapmak için iyidir. Karakter modelleri ve ara sahnelerin genel kalitesi orta seviyede ancak şikayet edilecek kadar kötü değil.

5.jpg

Xbox Kumandasıyla oynarken, ilk başta kamera kontrolleriyle hassas konum seçimleri yapmayı zor buldum ve ilk seviyelerde bir dizi konumlandırma hatası yaptım. Siperin arkasına geçmek için tıkladığınızı düşünmek çoğu zaman sinir bozucuydu ancak bu sizi siperin bir kare dışına çıkararak bir sonraki turda düşmandan istenmeyen hasar almanıza neden oluyor. Ayrıca serbest hareket modundayken imleç yalnızca görüntülenebilir alanın yarısı kadar bir kare içinde hareket ettirilebiliyordu. Sanki imleç daha küçük bir çözünürlük alanında kilitlenmiş gibiydi ve takımı köşelerden, merdivenlerden yukarı ve diğer zorlu alanlarda hareket ettirmeye çalışırken bu oldukça sinir bozucuydu. Titiz kamera kontrolleri bazen burada biraz yardımcı olmuyordu, ancak buna alışıyorsunuz.

Görevler arasında, Mass Effect ve Star Wars: The Old Republic'e benzer şekilde, arkadaşlarınızla konuşarak onlar hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz ve ayrıca becerilerini geliştirip yeni silahlar donatabileceğiniz geminizde olacaksınız. Oyunda, her birinin kendi geçmiş hikayesi olan ve hem yakın dövüş hem de menzilli türde 32 silahın, yedi grup arasında itibar kazanarak kilidini açabileceğiniz sekiz adet işe alınabilir yoldaş var. Göreve girdikten sonra herhangi bir değişiklik yapamayacağınız için, göreve girmeden önce silah ve yetenek değişiklikleri yapmalısınız. Bu ara sahnelerdeki karakter modelleri, bulanık kenarları nedeniyle daha az ayrıntıya sahip gibi görünüyor. Doğrudan kameraya bakıyorlar ve diyalogları ilerlerken ağızları kapalı. Seslerin eklendiğini anlayabileceğiniz tek sarsıcı özellik bu, aksi takdirde sesler oyuna harika bir atmosfer katıyor.

ss_5e9f6316d5fc693423ca0ddac55833d75b663f9d.1920x1080.jpg

Her karakterin, her biri 3 puan değerinde olan dört beceri seviyesiyle uzmanlaşabileceğiniz benzersiz beceri ağaçları ve avantajları vardır. Bu puanlar iade edilebilir ve görevler arasında yeniden dağıtılabilir; böylece belirli bir düşmanla veya dirençle mücadele ediyorsanız, görevi değiştirilmiş becerilerle yeniden başlatabilirsiniz. Kaptan Pietham, bir kancayla düşmanları veya müttefiklerini kendisine çekerek ekibinizi kurtarabilir veya bir düşmanı siperin arkasından parçalayabilir. Komedi robotu Zero, düşmanları hackleyerek onların kalkanlarına ve zırhlarına zarar verebilir. Bu, mürettebatınızın tanklar, destekler, silahşörler ve daha birçok kombinasyon oluşturma stratejisiyle gerçekten oynamanıza olanak tanır ve çeşitli hikaye sonlarına ek olarak daha fazla tekrar değeri sağlar.

Genel olarak oyuna 7,5/10 verdim. Bazı can sıkıcı kontrol ve grafiksel aksaklıkların yanı sıra bir görevi kaybetmeme neden olan bir hataya rağmen, Element Space'te geçirdiğim zamandan gerçekten keyif alıyorum. Son zamanlarda çok sayıda sıra tabanlı oyun oynadım ve bu türün hayranlarına kesinlikle tavsiye ettiğim bir oyun. Hareket ve kamera açılarına ilişkin kontrollere Xbox sürümünde alışmak biraz zaman alıyor, ancak PC'de iyi olacağını düşünüyorum. Bilim kurgu ortamını ve seviye tasarımlarını seviyorum ve sıra tabanlı oynanış, takımınızı kişiselleştirebileceğiniz çeşitli yollarla tamamlanıyor. Okuyacağınız ve arkadaşlarınızla diyalog kurabileceğiniz çok fazla bilgi var ve oyunun resmi web sitesinde göz atmaya değer çok daha fazla arka plan hikayesi var.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri