Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
oOo: Ascension, tek geliştirici Kenny Creanor tarafından hazırlanan ve Extra Mile Studios tarafından yayınlanan hızlı tempolu bir arcade oyunudur. Oyun ilk olarak Mayıs 2018'de Xbox'ta, Eylül'de Steam'de ve Ekim 2018'de Nintendo Switch'te yayınlandı ve en son 31 Ocak 2020'de PlayStation 4'te yayınlandı. Oyunun fragmanını izlerken bana harika bir bilim kurgu gibi göründü. bulmaca tarzı bir oyun ve harika müzikler vardı. Son zamanlarda bulmaca oyunlarımla ilgileniyorum, bu yüzden deneyeyim diye düşündüm. Hooley dooley, bu incelemeyi bir saat daha oynadıktan 45 dakika sonra yazıyorum ve kalbim hâlâ hızla atıyor. Sinir bozucu derecede zor bulduğunuz bir şeyi tamamladığınızda hissettiğiniz zafer duygusu nedeniyle adrenalinin harekete geçmesini sağladı.
Wipeout, Rollcage, Trailblazers ve hatta Super Meat Boy gibi eski oyunları düşünün, oyun alanını yalnızca uzayda dönen küçük bir küreye getirin ve işte oOo: Ascension böyle hissettiriyor. Küçük üçgen bir uzay gemisisiniz ve A noktasından B noktasına olabildiğince hızlı ve ölmeden gitmeniz gerekiyor. Bu, oyunun temel önermesidir ancak aynı zamanda yenilmesi gereken bir 'eş zamanlı zaman' da vardır. Ancak bu oyun sizi başından savmak için üzerinize pek çok somun anahtarı fırlatıyor ve zorluk çılgın bir oranda artıyor. PC'de farenin sol düğmesini kullanarak dar yollarda gezinirken hiçbir duvara dokunamazsınız veya kenarlardan düşemezsiniz ve dönen bıçaklar, lazer ışınları ve gezinmesi zorlaşan diğer birçok engel gibi şeylerden kaçınmanız gerekir. Farenin sağ düğmesini kullanmak, bazı tuzaklardan kaçmak veya hareketli bir platforma hızlı bir şekilde binmek ve inmek için kullanışlı olan geminizi güçlendirir.
Her biri 10 seviyeli ilk birkaç dünya oyuna iyi bir giriştir. Öğretici yok, sadece hata yaparak öğrenmeyi sevmek zor. İlk başta par time'ı geçmek için elimden gelenin en iyisini yapardım ama bir süre sonra hayatta kalma moduna girdim ve sadece bitirmeye odaklandım. İyi bir şey, bir seviyeyi tamamladığınızda önceki hayaletinizi görebilmenizdir, bu da sizi daha hızlı tamamlamaya iter. Veya, en son oyun seansım gibi, kanlı sona ulaşmama yardımcı oldu. Küre çeşitli yönlerde dönüyor ve her biri biraz farklı dönüşlerden geçiyor, bu nedenle yönünüzü bulmanız zor. Hemen hemen ilerlemeniz ve karşınıza çıkanlarla başa çıkmanız gerekiyor. Bunu gerçekten anlatmanın başka yolu yok. Bu oyunda gerçekten yaparak öğreniyorsunuz.
Çok öleceksin. Başarılardan biri 1000 kez öldüğünde oyunun zor olduğunu bilirsiniz. Ölmek bir öğrenme deneyimi ve hayal kırıklığıdır. Bir oyunda sürekli ölmenin bir sakıncası yok ama oyun çok hızlı ilerlediğinde ve hareket için kas hafızasına güvendiğinizde sinir bozucu olabiliyor. Oyun sizi tam olarak öldüğünüz yerde yeniden doğurur. Hareket eden bir platformdan inerken ölürseniz, platform o konumun üzerinden geçene kadar sizi ölüm bölgesinde tekrar tekrar canlandırmaya devam eder. Ya inmeye çalıştığınız platformda ya da platforma çıkmadan önceki son sağlam konumda yeniden doğmanızı beklerdim. Bu, yaşadığım hayal kırıklığının çoğunu hafifletecektir.
Bunu söylerken, içimde hâlâ biraz öfke olsa da, sonunda bir etabı ve sonunda 10 etaplık dünyayı geçmek çok güzel bir duygu. Oyunun ilk aşamalarında, ne kadar hızlı yapabileceğimi görmek için kendi zamanlarımı geçmeyi denemek istedim. Kendinizi başkalarına göre ölçmek istiyorsanız küresel liderlik tabloları da vardır. Ancak yaklaşık 4. dünyadan sonra hayatta kalma moduna girdim ve her lanet seviyeyi bitirmek istedim. Ve kahretsin, bazı seviyeler beni öfkelendirdi mi? Bu oyunun hatası değil; Bu oyunu %100 gerçekleştirmek için gereken seğirme reflekslerine sahip değilim. Her aşamayı tamamladım demekle yetiniyorum. Ama biraz ara vermem mi gerekiyordu dostum?
Oyunun parlak görsellerine bayıldım ve süper akıcı bir şekilde çalışıyor. Elektronik müzikler oyunun hızını vurguluyor ama aynı zamanda zorlukların üstesinden gelmeniz için sizi doğru tempoya sokuyor. Ayrıca seviye tasarımının zekice inceliklerini de seviyorum, özellikle lazerlerin, testere bıçaklarının ve sizi parçalamaya çalışan dönen bariyerlerin çılgına döndüğü sonraki dünyalar. Kesinlikle oldukça çılgınca ve yoğun oluyor. Ayrıca Steam üzerinden arkadaşlarınızla yerel ortak veya uzaktan oyun oynayabilirsiniz ki bu harika bir şey.
Genel olarak oyuna 7,5/10 verdim. oOo: Ascension, yoğun oyun seanslarına olanak sağlayan, giderek artan zorluk derecesi göz önüne alındığında, korkaklara göre değil. Tek bir geliştirici tarafından çok akıllıca tasarlanmış bir oyundur ve refleksleri iyi olan oyuncular için üretilmiştir. Küresel skor tabloları kendinizi başkalarına göre ölçmenize olanak tanıyor. Ben sadece sürekli artan zorluklarla mücadele ettim ve kendimi sakinleştirmek için düzenli aralar vermek zorunda kaldım. Kısa aralıklarla oynamaktan keyif aldım.