- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,316
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 19 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,942
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Heal, tek geliştirici Jesse Makkonen tarafından hazırlanan kısa bir 2D yandan kaydırmalı bulmaca oyunudur. 10 Nisan 2020'de mobil cihazlar için Steam'de ve Heal: Pocket Edition olarak yayınlandı. Jesse'nin önceki oyunları arasında Silence of the Sleep (2014), Distraint: Deluxe Edition (2015) ve Distraint 2 (2018) yer alıyor; bunların tümü atmosferik korku temalarına sahip. . Bu oyunların hiçbirini oynamadım ama Heal'in görünüşünü beğendim ve iyi bir bulmaca oyunu olduğunu da seviyorum. Heal, Distraint 2'dekine benzer elle çizilmiş sanat ve ışıklandırmayı kullanıyor, ancak bu sefer loş bir evde yaşlı bir adam olarak oynuyorsunuz. Yedi farklı bağlantılı odadan geçiyor, hikayeyi ilerletmek için bulmacaları çözüyor ve sonuçta iletilen genel mesajı ortaya çıkarıyorsunuz.
Yaşlı adamı fareyle hareket ettiriyorsunuz, tıklatarak onu her odada ileri veya geri hareket ettiriyorsunuz. Oda büyüklüğü karanlık nedeniyle sınırlı ve oyunun mekaniklerini öğrenmek uzun sürmüyor. Radyo, kapı, pencere, ayna gibi bir nesneye ulaşana veya bir kutu yığınının arasında saklanana kadar adamı odanın içinde hareket ettirirsiniz. Nesnenin üzerinde onunla etkileşime girmenizi sağlayan bir simge açılır. Daha sonra karmaşıklıkları değişen bir dizi bulmacayla karşı karşıya kalırsınız.
Bulmacaların çözümleri bazen ilk başta belirgin olmayabilir. Bazı bulmacalar mekaniktir ve parçaları veya sayıları değiştirmenizi gerektirir. Diğerleri daha fazla düşünmeyi ve genellikle başlangıçta sahip olmadığınız daha fazla bilgiyi gerektirir. Başlangıçta size gösterilen sayılar veya şekiller gibi küçük ayrıntıları yazmaya başladım. Odanın daha fazla araştırılması çözümleri ortaya çıkaracağından bunu yapmanıza gerek yoktur ve her bulmacayla karşılaştığınız sıraya göre olması gerekmez.
Birkaç bulmacada takılıp kaldım ve bu noktada eşim Heather bana "çok fazla düşünme" dedi. Bana bir çözümün kanıtı verildi, sadece bu bilgiyle ne yapacağımı bilmiyordum. Bunları çözmeye çalışırken birkaç kafa karıştırıcı dakika geçirdikten sonra, bunlar için bir izlenecek yol aradığımı itiraf ediyorum. Daha sonra çözümlerin ne olduğunu gördüğümde kafama bir şaplak attım ve "hahhh" anını yaşadım - karım haklıydı, onları fazla düşünme. Aksi halde diğer tüm bulmacalar mantıklı ve zekicedir. Yedi odanın tamamını tamamladığınızda, sonunda verilen yürekten mesaj, oyun zamanınıza değer.
Yedinci odayı tamamladığınızda son sayı kodu ortaya çıkar. Ana menüye geri dönmek, bulmaca odalarının yedisini de tekrarlamanıza olanak tanır. İkinci odaya döndüğümde, yedinci odanın sonundaki numara kodunu telefona girmeyi başardım ve bu duygusal bulmacanın başka bir parçasını ortaya çıkardı ki bu hoş bir dokunuştu. Tamamlamadığım birkaç başarım daha vardı; bunlardan bazıları oyunu belirli bir süre içinde bitirmekle ilgiliydi. Oyunu bitirmem 2 saatten az sürdü, bu nedenle günümüzdeki birçok oyunla karşılaştırıldığında çok kısa.
Genel olarak oyuna 7/10 verdim. Heal, bulmacaların tamamlanmasıyla ortaya çıkan duygusal bir hikayeye sahip, kısa da olsa akıllı bir oyundur. Başkalarıyla konuşmayı gerektirmeyen ve herhangi bir dövüş ya da seğirme hareketi içermeyen bir oyunda rahatlamak istediğiniz geceler içindir. Sadece arkanıza yaslanın ve uzaklaşın, bulmacaları kendi hızınızda çözün. 9,95 Avustralya Doları tutarındaki bu tür bulmaca oyunlarını seviyorsanız ve Jesse Makkonen gibi bağımsız geliştiricileri desteklemekten mutluluk duyuyorsanız, harcadığınız paraya değeceğini düşünüyorum.
- Konular
- 685
- Çözüm
- 47
- Online süresi
- 8mo 23d
- Reaksiyon Skoru
- 3,194
- Altın Konu
- 87
- Başarım Puanı
- 341
- MmoLira
- 3,311
- DevLira
- 11
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 6,063
- Çözüm
- 11
- Online süresi
- 2mo 9d
- Reaksiyon Skoru
- 6,031
- Altın Konu
- 6
- Başarım Puanı
- 511
- MmoLira
- 13,233
- DevLira
- 56
Paylaşım için teşekkürler, Türkçe bir inceleme videosu da koyarsan çok faydalı olacaktır.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)