romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Vedat Yıldırımbora

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 669

mum

Level 27
Fahri Üye
TM Üye
Konular
7,500
Çözüm
1
Online süresi
13d 20h
Reaksiyon Skoru
3,056
Altın Konu
0
Başarım Puanı
549
MmoLira
31,714
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

vedatyildirimbora.jpg

Vedat Yıldırımbora Biyografisi Vedat Yıldırımbora, 1944 yılında İzmir ’de doğmuştur. Kucuk yaşlarda amator olarak muzik hayatına başladı. Halk evlerinde dersler aldı.
Askerliğini Golcuk ’dnda bir muzik grubu oluşturur, askeriye icerisinde ve dışında ceşitli konserler verirler. Hafta sonları istanbul ’a gider ve bir taraftan da İstanbul ’daki muzik işleri ile ilgilenmeye calışır. Vedat Yıldırımbora, 1966 yılında devrin unlu solistlerinden Ahmet Sezgin ile calışmaya başlar. 6 ay sonra da gruba Orhan Gencebay dahil olur. Muzik calışmaları devam ederken Orhan Gencebay Vedat Yıldırımbora'yı besteci ve şair Abdullah Nail Bayşu ile tanıştırır. Uzun sure Abdullah Nail Bayşu ’nun evinde kalarak muzik hayatına profesyonelce devam eder ve artık kendisini muzik piyasasının icinde bulur. Hergun studyolarda plak refakatlerine gider ardından yurt ici ve yurt dışında ceşitli konserler verirler.
Bu arada Vedat Yıldırımbora Erkin Koray ’la da calışmalar yaptı. Yağmur, Anma Arkadaş, Kızları da Alın Askere ve bircok parcada bağlamasını caldı.
Vedat Yıldırımbora ilk bestesi olan ’ ’Yağmur ’ ’ adlı eserini 1970 yılında Mine Koşan ’ın albumunde okumasıyla plak yapar. Ardından ‘ ’ dert bende ve Kara Vicdanlı isimli şarkılarını da Mine Koşan ’a plak yapar ve Vedat Yıldırımbora ’nın şarkıları Turk halkı tarafından sevilir ve Mine Koşan bu başarı ile kısa zamanda star olmayı başarır. Mine Koşan ve Vedat Yıldırımbora hayatlarını birleştirme kararı alır ve 1974 yılında evlenirler.
1971 yılında Vedat Yıldırımbora bestesi olan “Yağmurun sesine bak, Aşka davet ediyor” adlı şarkısını Mine Koşan seslendirdi ve halk tarafından cok beğenildi.
Vedat Yıldırımbora, muzik hayatına 10 yıl boyunca 1972 yılında kurdukları “Metronom” adlı ilk muzik grubu ile devam etti. Sahnede ayakta altı keman, ortada ritmler, flutcu, bascı, gitarcı toplam 15 kişilik bir grup tabiki de Vedat Yıldırımbora bağlamada ve o donem eşi Mine Koşan solist.
1978 yılında eşi Mine Koşan ile birlikte album yapmak icin ve Arapca konser vermek icin Mısır'a gitti. 1979 yılında Kahire ’de kaldıkları sırada “Kahire ’de” adlı bir album de yaptılar. Kahire ’de 2 yıl kaldıktan sonra istanbul ’a donduler.
1990 yılına kadar Orhan Gencebay ile Muzik calışmalarına devam etti. Cok gecmeden Sibel Can ile karşılaşırlar. Sibel Can ’a şarkıcı olmasını teklif eder. Gunah bize ve Bulursun beni isimli albumleri yaparlar. Ve artık Sibel Can bir Assolisttir.
Vedat Yıldırımbora, 1990 yılında “Hamle Plak” adında bir plak şirketi kurdu. Selami Şahin ilk sanatcısı oldu. Seda Sayan ikinci katılan şarkıcı oldu. Sonra da Suavi ile ‘ ’deli gonul ’ ’ isimli albumu yaptı.bir cok calışmadan sonra 2000 ’li yılların başında şirket kapatıldı. 2011 yılında “Bordo Muzik” adı ile tekrar yeni bir muzik şirketi actı.
Vedat Yıldırımbora, 1974 yılında şarkıcı Mine Koşan ile evlendi.1987 yılında boşandı.
Bestelerinden Bazıları :
- Yağmur - Mine Koşan
- Dert bende -Mine Koşan
- Kara Vicdanlı - Mine Koşan
- Silemediler –Sibel Can
- Bulursun Beni – Sibel Can
- Gunah Bize – Sibel Can
- Canım Efendim – Kibariye
- Ayıp Değil mi – Seda Sayan
- Ya benim olursun – Seda Sayan
- Sevmek Kimi Zaman – Seda Sayan
- Gelme – Mine Koşan
- Bir Biz ayrı duşeriz – Gonul
- Şans - Sibel Can
- Yeter - Fatoş
- Sevmeyin Beyler – Bahar
- Aheste – Seda Sayan
- Eskici – Hakan Taşıyan
- Taksici - Muslum Gurses
- Ciftetelli - Nejat Alp
- Bitti Dediler - Selami Şahin
- Eyvah – Mine Koşan
- Gecelerin Koynuna – Gurkan Peker
- Parasızlık - Muslum Gurses
- Sen varsan olur – Mine Koşan
- Soyleyin Bana – Nejat Alp
- Sus Gonlum – Halil Taşkın
- Yakında Geleceğim – Mine Koşan
- Unutma yanındayım - Nejat Alp
- Dile Duşelim - Seda Sayan
- Ermez Olaydım – Meral Sezgin
- Seni Cok seviyorum - Selami Şahin
- Anlatacak dil kalmadı - Bergen
- Git demesi kolay – Seda sayan-Nejat Alp
- Ağlamak sana duşmez- Meral Sezgin
- Unutamayız – Muslum Gurses
- Duman olayım – Mine Koşan
- Garipler Yakar - Muslum Gurses

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri