Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
Hikaye Ekle

Altın Konu Antares İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

maxresdefaultc3899e781340d4b6.jpg

Antares, Sonaloux Entertainment'ın tek geliştiricisi Byron Swiegers tarafından 28 Şubat 2020'de Steam'de piyasaya sürülen bir bilimkurgu hayatta kalma FPS'sidir. Bir oyunun tek bir geliştirici tarafından geliştirildiğini gördüğümde bu etkileyici bir başarıdır. Oyunun çok fazla kusur olmadan çalışması, harika görünmesi ve korku hissini gerçekten iyi yakalaması daha da etkileyici. Antares'in bir stüdyo tarafından yapıldığını düşündüğünüz için affedilirsiniz, bu yüzden Byron bunu bir buçuk yıldan fazla bir süre boyunca kendi başına geliştirdiği için alkışlanmalıdır.

Yıl 2078. İnsanlık hem Yapay Zeka hem de uzay yolculuğu potansiyelinin farkına vardı. Denello Şirketinden bir araştırma gemisi Antares gök cisminin çevresine gönderilmişti. Amacı, potansiyel yeni bir yakıt kaynağı olan yıldızı çevreleyen yıldız rüzgarını toplamak ve incelemekti. Büyük bir atılım Dünya'daki Karargâh'a gizlice iletildi. Birkaç saat sonra tesisle tüm iletişim kesildi. Bir hafta geçtikten sonra bir tehlike sinyali verildi. Ne olduğunu araştırmak için tek başına gönderildin ve hemen 2008'deki Dead Space'i oynadığıma dair anılar aklıma geldi. Kulağa klişe gelebilir ama bilim kurgu olan her şeyi seviyorum, o yüzden hemen konuya girdim.

Titreşen ışıklar ve pürüzsüz metalik yüzeyler, etrafta kutular ve fıçılar ve duvarlarda kan lekeleri bulunan, loş bir koridorda başlıyorsunuz. Benim durumumda adı Max olan yapay zeka arkadaşınız, duyarlı olup olmadığınızı soruyor. Bu tesisi Dünya'ya geri götürmek için ihtiyaç duydukları tek şey olduğundan, yanınızda bir AI çekirdeği getirdiğiniz için size teşekkür eden gizemli bir ses duyuyorsunuz. "Bu, insan ırkı olarak bizim için harika bir metafor" diyorlar ve bu da bana bunun hayatta kalan bir kişinin dönüşmüş olabileceğini veya başka bir şey olabileceğini düşündürüyor. Max, ön taramaların insan dışı yaşam formlarını tespit ettiğini ve bunun beni tedirgin etmeye başladığını söyledi. Max bir dizi işlemi güvence altına aldı ve size senkronize edilecek şeylerin bir listesi verildi, bu da oyunun öğreticisi oldu.

4676b550d44bbbab9.jpg

Oyuncu hareketleri çok düzgün ve akıcıydı. Oyunda sahip olduğunuz tek silah olan saldırı tüfeğini farenin sol tuşuyla vuruyorsunuz, sağ tuşla ileri atıyorsunuz, sekme envanteri açıyor ve ardından sinsi, yaylı ve el feneri gibi bazı standart kontrollere sahip oluyorsunuz. Ayrıca 'Q'ya basarak zamanı yavaşlatan bir eko yeteneğiniz var ve daha sonra operasyon üssüne geri ışınlanmak için 'T'ye basabileceksiniz. Cephane, hurda metal ve işçilik için kullanılan malzemeler gibi yerden alabileceğiniz öğeler var. Daha sonra yükseltme istasyonu, iyileştirme tesisi, güç kaynağı ve cephane deposunun bulunduğu operasyon üssüne yönlendirilirsiniz. Yükseltme istasyonunu kullanmak, uzun bir yükseltme listesi gösterir ve bunları yapmak için gereken kaynakları listeler. Plazma kalkanını, hayatta kalma kitini, füzyon reaktörünü, dinamik soğutucuyu yükseltebilir ve gama sümüklü böcekleriyle savaşabilirsiniz. Elde edilebilecek on tür kaynak vardır ve maksimum cephane, kalkan kapasitesi, koşma hızı, maksimum sağlık ve hasar gibi oyuncu istatistiklerini yükseltebilirsiniz.

Eğitim tamamlandıktan sonra Max, çökmeden sonra tüm sistemlerin çalışır durumda göründüğünü size bildirir. İstasyonu kontrol etmek için köprüyü aşmanız gerekecek. Köprüye erişmek için tüm alt sistemlerin kontrol edilmesi ve bir ihlal maddesinin toplanması gerekecektir. Toplamda temizlenmesi gereken 9 alt sistem alanı vardır, yani bu ana oyun döngüsüdür. Ayrıca seyahatlerinizde toplayabileceğiniz dört özel öğe de bulunmaktadır. Operasyon üssünü terk ettiğinizde kendinizi geminin karanlığına doğru itiyorsunuz ve oyunun seslerinin gerçekten önemli hale geldiği noktayı duyuyorsunuz. Ayrıca HUD'unuzun sol alt kısmındaki gürültü ölçer de önemlidir.

Dokuz alt sistemden herhangi birini dilediğiniz sırayla ele alabilirsiniz ancak ilk karşınıza çıkan, Operasyonel Karargahtır. Her alan ayrı ayrı tasarlandı ancak aynı oyun döngüsü yaşanıyor. Alana girin ve öğeler için koridorları keşfedin. Şu ana kadar hiç düşman görmediğim için operasyonel karargaha oldukça rahat bir şekilde girdim. Bu alanlar son derece karanlık, neredeyse benim zevkime göre fazla karanlık. Her yerde ışık kaynakları var ve ilk başta fenerimi kullanmadım. Bir zombi sürüsüne kafa kafaya koşarken bunun bir hata olduğunu anladım. Bunlar en iyi canavar yapay zekasına sahip değil ama doğrudan üzerinize saldırıyorlar, o kadar çok var ki ve ortam o kadar karanlık ki bunalmanız çok kolay. Birkaç saniye içinde siyah bir ekranla ve "Sen öldün" mesajıyla karşılaştım.

3e0ad9856fb3db03d.jpg

Öldüğünüzde operasyonların merkezinde yeniden inşa edilirsiniz. İyileştirme tesisini kullanmanız, cephanenizi yeniden doldurmanız ve ardından yeteneklerinizi yeniden etkinleştirmek için zamanlayıcının geri saymasını beklemeniz gerekecek. Bu arada zombi sürüsü operasyon üssünün nerede olduğunu biliyordu çünkü ana koridora adım attığımda doğrudan onlara doğru koştum. Dört ana düşman türü vardır: Swarm, Tanklar, Flayers ve Warpers. Neyse ki kafadan vuruşlar 4 kat daha fazla hasar veriyor ve bu temel zombiler yavaş hareket ediyor. Tankların ekstra sağlığı vardır, Warper'lar ışınlanabilir, Flayer'lar oyuncuyu yavaşlatır ve yakınlığa zarar verir, Swarm ise en fazla hasarı verir.

Siz her bir alt sistemi tamamladıkça düşmanlar da büyür, dolayısıyla her alanı idare edebildiğinizden emin olmak için silahınızı ve yeteneklerinizi geliştirmeye devam etmek isteyeceksiniz. Keşfederken, bu salonları sık sık ziyaret eden bilim adamlarının arka planını anlatan ses kayıtlarıyla karşılaşacaksınız. Kısa bir süre sonra, hud'unuzda bir güç kapatma döngüsünün yaklaştığını belirten bir bildirim alacaksınız. Max, gürültü ölçerin devreye girdiği bu güç kapatma döngüsü sırasında gürültü yapılmamasını şiddetle tavsiye ediyor. İstila edilenler karanlıkta avlanıyor gibi görünüyor ve bizi kolayca alt edebilirler ve eğer silahlarınızı ateşlerseniz kesinlikle bunu başarabilirler.

Bu mesaj göründüğünde, her şey karanlık ve sessizleşmeden önce mümkün olduğu kadar çok şeyi temizlemek isteyeceğiniz için oldukça yoğun hale gelebilir. Hemen uğraştığınız her şeyi temizlemenin, sonra kaçmanın ve etrafta gizlenecek sessiz bir yer bulmanın en iyi yol olduğunu düşündüm. Her şey kararmadan önce canavarları temizlemeyi başaramazsanız, gürültü ölçer eşiğini hızla aşarsınız ve bu, her taraftan zombi sürülerini serbest bırakır ve hızla bunalıma girersiniz. Geminin uğultusu olmayınca ürkütücü derecede sessiz olması korku faktörünü artırıyor. Canavarlar atlayamadıkları için küstah davranabilir ve kasaların üzerine atlayabilirsiniz, ancak güç tekrar açıldığında eninde sonunda onlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız. Bu güç kapatma döngüsünü birkaç kez deneyimledikten sonra, oldukça hızlı bir şekilde ustalaşırsınız ve her alt sistem alanında ne zaman sessiz güvenliğe geri dönmeniz gerektiğini bilir ve sonunda oyunu kazanırsınız.

22138063945983b72.jpg

Genel olarak oyuna 7.5/10 verdim. Antares'in tek başına geliştirilmiş olması, sizi kovalayan düşman ordularına rağmen olağanüstü görseller ve akıcı oynanış göz önüne alındığında aklımı başımdan aldı. Oyun, başlangıçta her düşman türünü keşfettiğinizde yoğundur, ancak birkaç güç kapatma döngüsünden sağ çıktıktan ve dört düşman türüyle başa çıkmayı öğrendikten sonra, oyunda göreceli olarak kolaylıkla ustalaşabilirsiniz. Yapay zekâ arkadaşınız ve ses kayıtlarınız aracılığıyla anlatılan hikaye, sizi tamamlamaya yönlendirecek kadar yeterli ve keyifli bir deneyimdi. Antares, Doom 2016 veya Doom Eternal gibi oyunlarla karşılaştırılamayacak olsa da bilim kurgu meraklıları için hâlâ iyi bir FPS deneyimi sunuyor.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler eline sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri