shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
xranzei 1
xranzei
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Praetorians - HD Remaster İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,298
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 15 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,313
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

cats1e0f8156a36f980f.jpg

Gerçek zamanlı strateji oyunları, 90'ların sonlarında ve 2000'lerin başlarında oyuncuların oynatma listelerinin başında yer alıyordu. Command & Conquer serisinin yanı sıra Warcraft 3: Reign of Chaos ve The Frozen Throne'u da çok iyi oynuyordum. Bu arada adamımız Zulu, gerçek zamanlı strateji oyunu köklerimi mükemmel bir şekilde özetleyen Command and Conquer Remastered Koleksiyonunun son sürümünü inceledi. Ayrıca yakın zamanda Pyro Studios'un 2001 yapımı Commandos 2'nin HD remaster'ını inceledim, bu oyunun muhteşem bir yeniden tasavvuruydu ve nostaljiyi çok sevdim. Pyro'nun bir diğer oyunu da 2003 yapımı Praetorian'lardı ve adını hiç duymadığım bir oyundu. Pyro Studios artık faaliyette olmadığından Avustralya merkezli Torus Games ve Kalypso Media, Commandos 2'nin remaster'ı üzerinde çalışmaya başladığında Praetorians: HD Remaster üzerinde de çalıştılar ve her ikisini de 24 Ocak 2020'de Steam'de yayınladılar.

Praetorians, Julius Caesar'ın Marcus Crassus'la birlikte Mısır, Galya ve İtalya'daki acımasız kampanyalarına ve Roma iç savaşındaki olaylara dayanıyor. Oyuncular harekâtta Roma ordusunu kontrol ederler ve çatışma maçlarında Galyalı (Barbarlar) veya Mısırlı gruplar olarak oynayabilirsiniz. Oyun, Commandos 2'deki gibi tarihsel doğruluk peşinde koşmuyor gibi görünüyor, bunun yerine birkaç dokunaklı savaş seçip çılgına dönmemize izin veriyor. O zamanlar çoğu gerçek zamanlı strateji oyununda genellikle üssünüzü inşa etmeyi, çeşitli kaynakları toplamayı ve ordunuzu yönetmeyi yönetmek zorundaydınız. Praetorians'ın bu formülden farkı, oyuncunun yalnızca birim taktikleri ve stratejilerine odaklanmasıdır. Ordu birimleri, bir kasaba veya köyde inşa etmeniz gereken bir garnizonda eğitilir ve bu asker alımını gerçekleştirmek için bir komutan biriminin orada bulunması gerekir.

4cb8bd2bcc1518e44.jpg

Üç grubun da farklı güçlü ve zayıf yönleri olan benzersiz temel ve uzmanlaşmış birimleri var. Romalılar en iyi süvarilere sahip değiller ama güçlerini piyadeler ve Lejyonerlerden oluşturuyorlar. Galya birimlerini güçlü saldırı birimleri olarak Vahşi Savaşçılar ve Savaşçılarla birlikte toplamak maliyetlidir ancak oldukça gevşek düzenlerde hareket ederler. Mısırlıların asker toplaması ve dayanıklılığını daha hızlı yenilemesi daha ucuzdur ancak diğer gruplar kadar güçlü değildir. Genel askerleri oldukça zayıf olsa da, hızlı bir şekilde seri halinde üretilebilen süvarileri ve savaş arabaları var.

Praetorians: HD Remaster'da 4 mükemmel eğitim görevi ve 20 kampanya görevi olmak üzere toplam 24 görev bulunmaktadır. Öğretici, oyunun temellerini öğrenmek için kritik öneme sahiptir ve tecrübeli bir gerçek zamanlı strateji oyuncusu olsanız bile, bunları oynamanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu türün tümünü seçmek için bir birime çift tıklamak, fareyi kullanarak bir grubu vurgulamak, birimleri numaralı savaş ekiplerine atamak ve buna benzer diğer gerçek zamanlı strateji oyunu yöntemleri gibi tanıdık şeyler vardır. Eğitim görevlerinde birkaç kez başarısız olmama neden olan şey birim yönetimindeki ince ayrıntılardı, bu yüzden sizin de aynı şeyi yapmanızı önlemek için bazı yararlı ipuçları vereceğim.

3dfe2ddb31284b4c0.jpg

İpucu 1: 2. eğitim görevinde, Talgatta köyüne yaklaştığınızda ve garnizonu yok etmeniz istendiğinde, size garnizonun turuncu bayraklı bina olduğu söylenir. Turuncu çatılı bir çadır gördüm ve ordumla birlikte binaya bağırmaya başladım. Sağlığını azaltmak biraz zaman alıyordu. Beklerken gözlerim köy sınırının soluna kaydı ve yanında turuncu bayraklı bir kule gördüm. Kule yok etmem gereken şeydi ama bunu ancak köyün sağlığı kaldığında ve onu yok ettiğimde fark ettim, bu yüzden görev başarısız oldu ve her şeyi yeniden tekrarlamak zorunda kaldım.

İpucu 2: Ana ordumla ileriye doğru keşif yaparken akıllı davranıp kahraman birimlerimi bir kulenin savunması altında bırakmayı düşündüm. Yolda bir ayrım vardı ve sola gittim. Birliklerimi ileriye yönlendirmeye konsantre olurken, ekranımın solunda kahramanlarımdan birinin saldırı altında olduğunu söyleyen beyaz mesajları fark etmedim. Küçük bir grup düşman okçusu benim konumumun etrafından dolaşmış ve kahramana doğrudan saldırarak, kule tüm okçuları yok edemeden onu öldürmüştü. Sona bu kadar yaklaştığım sırada tüm eğitim görevini tekrarlamak zorunda kaldım. Gençlik yıllarımdan hatırladığım, otomatik kaydetmelerin olmadığı bu zorlu oyundur.

18660d75bcf84b084.jpg

Arazi, Praetorianların taktiklerinde büyük bir rol oynar ve yoğun ormanlık alanlar, daha sonra düşman kuvvetlerine karşı sürpriz inisiyatif alabilecek birlikleri gizlemek için kullanılabilir. Bu ormanların ilerisinde keşif yapabilen bir şahini olan bir keşif biriminiz var ve vurulamaz, bu nedenle güçlerinizi ilerletmeden önce ormanlarda ve uzun çimenli ovalarda biraz keşif yapmak için zaman ayırmaya değer. Lejyonerlerin suyu geçememesi ve süvari birimlerinin kalın ormanlık alanlara ilerleyebilmesi gibi belirli birimler de belirli arazileri geçemez. Bu sınırlamalar ve bazı haritaların oldukça doğrusal olduğu gerçeği göz önüne alındığında, herhangi bir savaş planı olmadan güçlerinizi ileri doğru acele ederseniz kolayca bunalıma girebilirsiniz. Görevlerin çoğunu oldukça zor buldum, bu yüzden yavaşlamam, sık sık tasarruf etmem ve savaşlar arasında farklılık gösteren saldırı planımı düşünmem gerekiyordu.

Gerçek HD yeniden düzenleme açısından, orijinal oyun ile bu yeniden düzenleme arasındaki ekran görüntüleri karşılaştırıldığında, arazide ve kullanıcı arayüzünde gözle görülür bir canlılık görülüyor. 4K'ya kadar çok daha yüksek çözünürlükler ve bazı kısımlarda biraz iyileştirilmiş dokular, ışıklandırma desteği mevcut. Ancak ara sahneler dokunulmadan kalıyor ve yüksek çözünürlüklerde bloklu görünüyor. Orijinali PC'de zaten sahibiyseniz veya daha önce Steam üzerinden satın aldıysanız, işlevsel olarak aynı şekilde çalıştığı için bu HD sürümünü satın almak için yeterli bir neden olup olmadığını sorguluyorum. Ancak bu, PC'de oyuna ilk adımınızsa, tercihiniz HD Remaster olabilir. Şu ana kadar oyuna dört büyük güncelleme yayınladılar ve oyunculara en iyi yeniden düzenlenmiş deneyimi sunmayı taahhüt ettiler.

praetorians-HD-pathfinding.jpg

Genel olarak oyuna 7/10 verdim. Praetorians: HD Remaster, Roma İmparatorluğu döneminin hayranları için harika bir gerçek zamanlı strateji oyunudur, ancak orijinalinden çok da farklı değildir. Üs ve kaynak yönetimi yerine ordu yönetimine odaklanır, böylece doğrudan eyleme geçmenizi sağlar. Arazi kullanımı harikadır ve çeşitli savaş taktikleri tarzlarına olanak tanır. Yeniden düzenlemenin HD unsurları, bunun 2020'de PC'ye çıktı yeni bir gerçek zamanlı strateji oyunu olduğunu söylemek için yeterli değil. Benim gibiyseniz ve 2003 orijinalini hiç oynamadıysanız ve Roma tarihinin tadını çıkarıyorsanız, indirime girdiğinde buna bir göz atmaya değer. .

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için Teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler eline sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri