Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
Hikaye Ekle

Altın Konu Filament İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1e64c5d5151687fc3.jpg

Filament, Beard Envy tarafından geliştirilen ve Kasedo Games tarafından 23 Nisan 2020'de Steam'de yayınlanan izometrik bilim kurgu bulmaca oyunudur. Bu yıl pek çok bulmaca oyunu oynadım ama Filament kesinlikle bugüne kadarki favorim olarak öne çıkıyor. Hatta Filament'i Talos Prensibi ve The Witness gibilerin yanına bile koymuştum. Bu oyunları daha önce oynadıysanız, bir sürprizle karşı karşıyasınız. Bunun nedeni yalnızca atmosferik bilim kurgu teması ya da muhteşem müzik değil, aynı zamanda karşılaşılan kablolu tabanlı bulmaca türleri ve mekanizmalarıdır.

Gerçek orada bir yerde. Filament Corporation'ın amiral gemisi araştırma gemilerinden biri olan Alabaster'a binin ve geminin kilitlenmesine ve mürettebatın kaybolmasına neden olan gizemli bir komplikasyonun kontrolünü geri almaya çalışın. Geminin yaralı pilotu Juniper'in yardımıyla, mürettebata ne olduğunu ve neden ortadan kaybolduğunu ortaya çıkarmak amacıyla sizi sınırlarına kadar zorlayacak son derece zorlu bulmacalarla karşı karşıya kalacaksınız.

Müzik oyunun tonunu hemen belirledi ve Alabaster'ın boş koridorlarını keşfetmeye hevesliydim. Sınırlı sayıda müzik parçası olduğu için bir süre sonra döngüyü fark ediyorsunuz ama ben bu atmosferik parçaları saatlerce dinleyebilirim. Hava kilidinde kısa bir yürüyüş sizi bir kapıya getirir. Kapıya tıklamak sizi oyunun ilk bulmacasına sokar. Işıklı bir kabloya bağlı küçük bir robotu kontrol ediyorsunuz. İleride tek bir ışıksız sütun var. Robotu sütunun etrafında hareket ettiren ışıklı kablo sütuna dokunur ve onu aydınlatarak odanın kapısını açar. Yan odanın kapısında tamamlanması gereken iki oda bulunmaktadır.

271b3a84c254badda.jpg

İlkinde, dışarıdan dolaşarak kolayca aydınlatılan, hepsini aydınlatacak ve bir sonraki kapıyı açacak şekilde bağlanan 4 sütun var. İkincisinin üç sütunu var, ancak en uzaktaki sütuna bağlanan karanlık bir duvar var, bu yüzden odanın uzak köşelerinde iki karanlık sütun yok. 'F' tuşunu basılı tutmak sizi bulmacanın üst kısmından görmenizi sağlar ve daha sonra bunun, bulmacayı çözmenize yardımcı olacak daha iyi bir perspektif sunma konusunda size çok yardımcı olduğunu buldum. Bu, siyah sütunları kullanarak ışıklı kabloyu üçüncü sütuna değecek şekilde bükmeyi ve bizi onu engelleyen duvarın etrafından dolaştırarak hava kilidinin kapısını açmayı içeriyordu.

Yan odada yerdeki bir cihazdan gelen bir ses duyuyoruz. Bu Juniper, Abigail Turner tarafından seslendiriliyor ve geminin iç kameralarından bizi izliyor. Haftalardır kokpitte mahsur kaldı ve biz onun ilk umut işaretiyiz. Önceki iki kapıyı açmanın gösterge panelinin bazı kısımlarını harekete geçirdiğini söylüyor ve gemide ilerlemeye devam etmemizi istiyor. Bu nedenle oyunun ana oyun döngüsü budur. Gücü bir sonraki odaya, istasyona bağlayacak çeşitli noktalardaki bulmacaları çözerek odadan odaya geçin. Geminin birçok yerine giderken, gemide yaşayan diğer karakterler hakkında size fikir veren, etkileşime girebileceğiniz öğeler vardır. The Alabaster'da ne olduğuna dair gerçeği arayışınızda geminin çevresinde mürettebat kayıtları, mesajlar, kayıtların yanı sıra kişisel eşyalar ve süs eşyaları da bulunuyor.

Filament'in hikayesi oyun boyunca iyi anlatılıyor, ancak bulmacalar odak noktasıdır ve yeni bir bulmaca türüyle karşılaştığınızda genellikle son derece sinir bozucu olurlar, ancak aynı zamanda çözüm sonunda tıklandığında da çok tatmin edici olurlar. Bazı bulmaca çözümleri, bir veya iki dakika baktıktan sonra kör edici derecede açık hale gelirken, diğerleri, yaklaşık 15-20 dakika boyunca çeşitli kıvrımları, dönüşleri ve tüyler ürpertici anları çözmeye çalışmamı gerektirdi. Zor bir bulmacayı tamamladığınızda hissettiğiniz başarı hissi, beni bu bulmacaların üzerinden ilerlemeye iten şeydi. İlk oyununuzda youtube çözümlerine bakmaktan kaçınmanızı öneririm, çünkü hiçbirinin çözülmesi imkansız değildir, ancak oyunun karşılaştığınız yeni çözümlerin mekaniğini açıklamaması nedeniyle deneme yanılma ileriye giden yoldur.

37b577d5c0c5c2301.jpg

Neyse ki, belirli bir bulmacada takılıp kalırsanız ve ben de çoğuna takılıp kaldım, hayal kırıklığına uğramak ve öfkeyle vazgeçmek yerine, mevcut makineyi bırakıp gemide daha da ilerleyebilirsiniz. Geliştiricilere bu doğrusal olmayan keşifsel ilerlemeye izin verdikleri için çok müteşekkirim, aksi takdirde bir bulmacayı tekrar tekrar çözmeye çalışmak zorunda kalsaydım, muhtemelen oyunda bir saatten fazla süremezdim. Juniper'ın müziği ve ince sesi ruh halinizi kontrol altında tutuyor, böylece sinir bozucu bir bulmacanın ötesine geçerek onu başka bir zaman çözebilirsiniz.

Genel olarak Filament, bu yıl oynadığım en iyi bulmaca oyunlarından biri ve tüm zamanların en iyi bulmaca oyunlarından biri olarak önümüzde. Bulmacaların birçoğu gerçekten beyin test ediciydi ve sık sık bir çeşit yardım, rehberlik istesem de, nihayet zorlu bir bulmacayı çözdüğünüzde hissettiğiniz zafer hissi gerçekten harika.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler eline sağlık.

Eline sağlık Paylaşım için TEŞEKKÜRLER.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri