kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu V4 İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 7 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

20200724000221_0.jpg

Nat Games tarafından geliştirilen, Nexon'un en yeni MMORPG'si V4, mobil cihazlar ve PC için 23 Temmuz 2020'de dünya çapında piyasaya sürüldü. Unreal Engine 4 tarafından desteklenen V4, oyunculara nefes kesen bir dünyayı karanlığın güçlerinden savunurken kahramanlarını özelleştirme yeteneği veren, çapraz platformlu, oynaması ücretsiz bir fantezi MMORPG'dir. Syllunas'ın canlı açık dünyasında geçen oyun hem PC'de hem de iPhone 11'imde muhteşem görünüyor.

V4'te Enchantress, Slayer, Gunslinger, Knight, Boomblade ve Warlord dahil olmak üzere hücum odaklı altı sınıf bulunuyor. Her sınıf, macera dolu ortamda gezinirken maksimum hasar ve yıkım verme fırsatına sahiptir. Ancak her sınıf belirli cinsiyetler dikkate alınarak tasarlanmıştır. Neredeyse her zaman bir erkek karakteri oynuyorum, ancak bazen şifacı veya destek sınıfı gibi belirli sınıfların kadın olarak oynamanın iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak bu oyunda cinsiyet sınıfa kilitlenmiştir. Paladin tipi karakterleri oynamayı seviyorum ve V4'te bulduğum en yakın şey Knight sınıfıydı. Knights'ı yalnızca kadın karakterler olarak oynayabilirsiniz ve mevcut altı sınıftan ikisi erkek, geri kalanı kadındır. Çoğunluk erkek karakterleri oynama geçmişim dışında bununla ilgili gerçek bir sorunum yok.

6.jpg

V4'ün iPhone'daki görselliğinden ve performansından gerçekten etkilendim. Karakterler çok sayıda özelleştirme seçeneğiyle inanılmaz derecede ayrıntılıdır. Başlangıç bölgelerinden bazıları muhtemelen şimdiye kadar gördüğüm en iyi mobil grafiklerdi, ancak açıkçası çok fazla mobil oyun oynamadığım için karşılaştırılacak pek bir şeyim yok. V4'ün bir MMORPG olduğu göz önüne alındığında, yönetilmesi gereken birçok kontrolün olacağını biliyordum. V4, ekranın sol tarafında simge durumuna küçültilebilen bir mini harita, günlük giriş ödülleri için simgeler, bir sohbet, sistem mesajları kutusu ve ardından hareket için sol başparmak kontrollerini gösteren bu durumu iyi bir şekilde ele alıyor. Sağda envanter, mağaza ve sistem seçenekleri simgeleri, görev günlüğü ve ardından 6 beceri simgesinin yanı sıra bir otomatik oynatma düğmesi bulunur.

İPhone ekranımın boyutuna rağmen, oyun biraz yer açısından sıkışık geldi ve başlangıçta kamera doğrudan karakterin arkasına ve onunla aynı seviyeye ayarlandı. Oyunun bu görünüme kalıcı olarak sahip olacağını düşünmüştüm, ancak daha sonra ekranın sol alt kısmında size birden fazla seçenek sunan bir kamera simgesi buldum. Bana uzaklaştırılmış ve yukarıdan bakan bir perspektif veren bir tane buldum, PC'de de böyle oynuyorum ve şimdi gerçekten düzgün bir MMO oynuyormuşum gibi hissettim. PC versiyonunun daha geleneksel bir MMO kullanıcı arayüzüne sahip olacağını düşündüm, bu yüzden Nexon başlatıcısını indirdim ve giriş yaptım. Platformlar arası olduğundan karakterime giriş yapmak kolaydı, ancak fark ettiğiniz ilk şey şu: "Yolculuğunuza başlamak için dokunun" ”ve kullanıcı arayüzü telefonumdakiyle tamamen aynıydı. Hareket için sol baş parmağınızı kullandığınız yer aynı tekerleğe sahiptir ve fareyi bu alanda tutmak karakterinizi hareket ettirir ve sağ tarafta da aynı beceri çubuğu düzenine sahiptir. Sanki oyun önce iOS için geliştirilmiş, sonra PC'ye taşınmış gibi, bu da biraz hayal kırıklığı oluşturdu.

2c57fb659f684b62f.jpg

Ayrıca bu PC sürümünde otomatik oynatmanın mevcut olduğunu da keşfettim, bu yüzden şimdi bu konuya gireceğim. Oyun oynamak, oyuncunun oyunla etkileşime girdiği anlamına gelir. Bilirsiniz, karakterinizi hareket ettirmek için düğmelere basın, görev çubuğundaki bir beceriye veya bir beceriyi kullanmak için ilgili tuşa tıklayın. Otomatik oynatma yeni bir konsept değil ama aynı zamanda daha önce kendim de kullanmadığım bir kavram. Astellia adında başka bir MMORPG oynadım ve bu oyunda bir göreve tıklayabiliyorum ve o beni otomatik olarak oraya yönlendiriyor, ancak oraya varınca bineğimden atlıyorum ve sonra canavarlarla savaşmam ve npc'lerle kendim konuşmam gerekiyor.

Ancak V4'te beni şaşırtan şekilde, otomatik oynatma, oyunun yaklaşık %95 oranında kendi kendine oynayacağı anlamına geliyor. Yeni bir görev NPC'si ile konuşmak veya kasabanın istek panosundan bir iş almak için tıklamanız gerekir. Başlangıçta, bazılarının sesli olarak oynandığı npc konuşmalarını izledim ve konuşmalara tıkladım. Daha sonra oyunun beni görev konumuna götürmesini izledim. Ancak karakterim öldürecek doğru canavarları bulduğunda kılıcımı sallayarak ve karakter becerilerimi kullanarak savaşa doğru ilerledi. Oyunun mafyayı öldürmesini, iyileştirici bir iksir kullanmasını, düşen eşyaları yağmalamasını, bir sonraki canavara koşmasını, onu öldürmesini ve görev için ihtiyaç duyduğu kadarını öldürmesini izledim. Karakterim daha sonra NPC'ye koştu, onlarla konuştu, zincirdeki bir sonraki görevi aldı ve ardından otomatik olarak şehrin karşısındaki yeni hedefe doğru koştu!

16f276a3fc00415a8.jpg

Bu kafamı kaşımama sebep oldu. Neden oyunu sizin için otomatik olarak oynama seçeneği bile var… mesela ne anlamı var? Çok fazla MMORPG oynayan birkaç arkadaşıma söyledim ve onların da yanıtı tamamen aynıydı, "Bunun amacı ne?" Sanırım çözdüm. Eğer The Elder Scrolls Online gibi bir MMORPG'de 20 saat oynasaydım, gecede 2 saat oynayan oyuncu bir baba olarak (eğer öyleyse), bu kadar oynanışa ulaşmam 10 günümü alırdı. V4 ile bu sadece 2 günümü aldı. İşteyken otomatik oynatmayı bıraktım ve eve döndüğümde kızlarımla oynamakla, onların akşam yemeğini hazırlamakla, onları yıkamakla ve yataklarına yatırmakla meşgul oluyorum. Bu yüzden cep telefonumu şarjda bıraktım ve oyunu otomatik olarak oynadım. Sadece 4 gün sonra 51. seviyeye ulaştım ve bu, karakterinizin yeteneklerinin kilidini açmaya başladığınız yerdir. Aynı karakter seviyesine ulaşmak için ESO oynamam haftalar ila bir ay sürer.

V4'ün %95 oranında otomatik olarak kendi kendine oynatıldığından bahsetmiştim. Görev zincirlerinin sonunda, görevi tamamlamak için manuel olarak tıklamanız ve ardından bir sonraki görevi kabul etmeniz gerekir. Almak için tıklayabileceğiniz günlük ve zamanlı giriş ödülleri de vardır. Ayrıca ana hikaye görevlerinde XP, sağlık ve mana iksirleri gibi ilerlemenizi ödüllendiren öğeler bulunur. O zaman ayırmanız ve donatmanız gereken ganimet var. Başlangıçta ekipman ve beceri yönetimini kendim yapıyordum, ancak daha sonra en iyi öğeleri otomatik olarak donatabildiğinizi ve ayrıca beceri kullanımını otomatik olarak yönetebildiğinizi gördüm. Beceri yükseltmelerinin manuel olarak ve bulunan nadir öğelerle yapılması gerekir. Ayrıca oyunun ana menüsünde zanaatkarlık, büyüleme, araştırma, yoldaş ve binek yönetimi gibi bir dizi alt sistem de mevcut ve bunların hepsi üzerinde düşünmenizi ve etkileşimde bulunmanızı gerektiriyor.

V4-Gameplay.jpg

Karakterimi otomatik seviyelendiren oyunun güzelliği, daha sonra işçiliğe, eşya yükseltme sistemine, büyülemeye, kaynak toplamaya veya av görevlerine yoldaş göndermeye, daha iyilerini oluşturmak için binekleri birleştirmeye vb. odaklanabilmemdi. Ana görev serilerinin hikayelerini okumamı sağladı çünkü çalıştığım süre boyunca 8 saat boyunca oyunda olup biten hiçbir şeye dikkat etmedim. Otomatik oynatma, oyunun hikayesini daha iyi anlamamı ve oyuncuların kullanabileceği birçok yan aktiviteyi derinlemesine incelememi sağladı.

Bunun, tren veya otobüste okula, üniversiteye, işe gidip sonra eve dönerken vakit geçiren bir öğrenci veya çalışan için mükemmel bir oyun olduğunu düşünüyorum. Oyunu otomatik olarak oynayacak şekilde ayarlayabilir ve ardından oyunu çoğunlukla kendi başına oynayacağını bilerek telefonunuzu bir kenara bırakabilirsiniz. Bir dahaki sefere telefonunuzu kontrol ettiğinizde karakteriniz tek başına birkaç seviye atlamış ve daha iyi donanıma sahip olacak. Geçmişte, bu yalnızca hain bir şirkete sizin için bir karaktere 'güç seviyesi' vermesi için ödeme yapmanız durumunda mümkündü; bu, eskiden hoş karşılanmayan ve çoğu MMORPG için EULA'ya sıklıkla aykırı olan bir durumdu. Ancak bu otomatik oynatma özelliği, özellikle Lineage 2: Revolution veya Black Desert Mobile gibi birçok doğu mobil MMO'sunda daha popüler hale geliyor.

44.png

Otomatik oynatmanın dezavantajları vardır. Bunlardan en büyüğü, PvP'nin (oyuncuya karşı oyuncu) varsayılan olarak etkin olmasıdır ve kapatılamaz. Bir süredir telefonumu kontrol etmediğim zamanlar oldu ve ara sıra karakterimi bir kasabanın ortasında hareketsiz dururken buldum. İnceleme sırasında başka bir oyuncu tarafından öldürüldüğümü söyleyen bir PvP raporu yanıp sönüyordu. Size oyuncunun kim olduğunu ve klanını söyler, böylece isterseniz intikamınızı alabilirsiniz. Aynı gün aynı olay yine aynı oyuncu tarafından yaşandı. Karakterimin tamamlamakta olduğu göreve doğru koşmasını izledim ve bazı etki alanı (AOE) becerilerinin yakınımdaki diğer oyunculara çarptığını gördüm. Kimse vurulmaya tepki vermiyordu, bu yüzden onların da otomatik oynatıcı olduğunu varsaydım. O zamanlar ortalıkta dolaşan oyuncuların bilgisayarlarının başında veya telefonlarında oyun oynayan insanlar mı yoksa sadece otomatik oynayanlar mı olduğunu bilmek zordu.

Küresel sohbet kutusu birbirleriyle konuşan oyuncuların yanı sıra birçok MMO'da yaygın olan altın spam gönderen botlarla doluydu. Ancak doğrudan oyun ekranımda etrafta dolaşan çok sayıda oyuncu vardı ancak hepsinin otomatik oyuncu olabileceği düşüncesi biraz sönüktü. Oyunda hazırlanmış geniş ve harika bir dünya ve destansı hikayeler var ve bunların tümü otomatik olarak oynanabiliyor. Aslında oyunun hikayesinde kayda değer bir şey olduğunu hatırlamıyorum. Elbette bunu oyunun hikaye günlüğünden okuyabilirim, ancak arkadaşlarıma anlatacak bir savaş hikayem ya da yolculuğum boyunca başıma gelen komik şeyler yok.

45.jpg

Oyunda yaptığınız her şey karakterinizin Savaş Gücüne (CP) veya donanım puanına bağlıdır. CP'niz, hem PvE hem de PvP'de oyunda düşmanlarla ne kadar iyi başa çıkabileceğinizi belirleyen şeydir. Dünya haritasında çeşitli bölgeler için CP gereksinimlerini görebilirsiniz, böylece oyunu manuel olarak oynuyorsanız ve bir sonraki varış noktanızı planlıyorsanız potansiyel alanları gözleyebilirsiniz. CP aynı zamanda arkadaşlarınız ve üstlenebilecekleri görevler için de geçerlidir. Yalnızca karakteriniz için daha iyi silahlar ve teçhizat bularak değil, aynı zamanda kaynak toplayarak, arkadaşlarınızı ve bineklerinizi işleyerek ve yükselterek CP kazanırsınız. Bir şeyi her yükselttiğinizde CP kazanırsınız, öldürdüğünüz canavarları araştırmak bile CP'yi artırır.

Zırh ve silahlar yükseltilebilir ve başlangıçta bu, kaynakları toplama ve görev ve hikaye tamamlama yoluyla kazanılan yükseltme parşömenlerini kullanma şeklindeki basit bir işlemdir. Mavi eşyalar kolayca +5'e yükseltilebilir, ancak ekipmanınızı daha da ileri taşımak istiyorsanız yükseltmelerde yıkım riski vardır. Nadir görülen daha güçlü yükseltme parşömenlerine ihtiyacınız olacak, ancak yükseltme başarısız olursa öğeyi tamamen yok etme şansınız da var. 52. seviyede, giydiğimden daha iyi bir yükseltme bulmanın oldukça nadir olduğunu gördüm. Yani bir zırh parçasını yok etsem, yerine yenisini koymak oldukça zor olurdu. Bu, her ihtimale karşı o parça için bir yedekleme seçeneği yağmalamadığım sürece herhangi bir yükseltme yapma zahmetine girmeyeceğim anlamına geliyordu.

46.jpg

V4'ü oynamak ücretsizdir ancak kasa dükkanından satın alınabilecek çok sayıda şey vardır. Size %100 kazanılan XP, %10 altın, %5 daha fazla saldırı gücü ve %10 daha fazla saldırı hızı sağlayan 14,99 Avustralya Doları, aylık mütevazı bir abonelik seçeneği vardır. Bu, sonuçta V4'ü kazan, öde alanına sürükler ve bu da oyuncuların daha yüksek seviyelerde ve PvP oynamasını engelleyebilir. Özellikle öldürme görevlerini tamamlamak ve bölge patronlarını tamamlamak için gereken eziyet, tam PvP'nin cezasız olduğu göz önüne alındığında, sıradan oyuncuyu kapatabilir. Tam PvP özelliğine sahip çoğu MMO'nun en çok acı çektiği yer burasıdır, hardcore neredeyse her zaman geçici oyunculara karşı zafer kazanır.

Genel olarak mobil bir MMORPG için V4 çok iyi bir teklif. Ne zaman ve nerede oynadığınıza bağlı olarak, otomatik oynatma özelliği oyun deneyiminize fayda sağlayabilir veya sağlamayabilir, ancak genel hikaye ne yazık ki gözden kaçırılıyor ve kolayca unutuluyor. Tecrübeli MMO oyuncuları için V4, piyasadaki çok sayıda diğer seçenekten pek farklı değil ancak mobil cihazlarda oynaması çok kolay ve otomatik oynatma, işçiliği, yükseltmeleri ve diğer birçok oyunu derinlemesine incelemenize olanak tanıyor. öğeleri kolaylıkla kullanın. PC oyun istemcisinin mobil sürümden doğrudan bir bağlantı noktası olduğunu görmek hayal kırıklığı yarattı ve gelecekte PC istemcisinin daha çok geleneksel bir PC MMO'ya benzeyecek, hissedecek ve oynayacak şekilde güncellenmesini isterdim. MMO'larda ilerleme sağlamak için çabalamanın bir sakıncası yoksa, özellikle oynaması ücretsiz olduğu ve cep telefonlarında harika göründüğü için V4'e bakmaya değer, ancak benim için PC'de oynamak ne yazık ki yetersiz kalıyor.

V4, cep telefonlarında ve PC'de Kore, Çin, Japonya ve Tayvan hariç tüm dünyada mevcuttur. En son güncellemeler ve bilgiler için web sitesini ziyaret edin ve Twitter'da @V4Global'ı takip edin.

Oyun gerçekten başarılı mobil oyunlarla pek aram olmasa da grafikleri göz alıcı tek cazip gelmeyen tarafı ingilizce olması :D konu için teşekkürler

Paylaşım için Teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler eline sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri