bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

Altın Konu Cloud Gardens İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1f6fe234c3be59ef9.jpg

Cloud Gardens, Kingdom serisi oyunlarıyla tanınan bağımsız geliştiriciler Noio'nun hazırladığı rahatlatıcı bir doğa yaratıcılık oyunudur. Oyunun fragmanındaki atmosfer ve soğuk hisler ilgimi çekti ve içine sıkışıp kalmak için sabırsızlanıyordum.

Cloud Gardens'ta kampanya ve korumalı alan modları olmak üzere iki mod vardır. Oyunu ilk açtığınızda, bir tabela direği ve sarı bir tabela bulunan basit bir arazi bloğu sahnesiyle doğrudan kampanya moduna atılacaksınız. Tabelanın dibinde yeşil bir ot gibi görünen bir şey var. Oyun herhangi bir sözlü talimat vermiyor; bunun yerine yeşil otun üzerinde el simgesi bulunan beyaz bir daire gösteriyor ve ona tıklamanız gerektiğini gösteriyor. Ota tıklamak size ekranın alt orta kısmında bir tohum verir ve bunu tabelaya doğru sürüklemek otu eker.

Asma büyür ve hızla sarı tabelayı kaplar, ardından direğin etrafına sarılır. Üzerinde asma büyüdükçe dolan yeşil bir çubuk bulunan bir simge vardır. Simge dolduğunda bir sonraki seviyeye geçebilirsiniz. Bir geliştiricinin oyunu oynamasını izledim ve sahnedeki yeşillik miktarını ölçen gizli bir kameranın olduğunu ve bu kameranın simgenin sayacını doldurduğunu söylediler. Keşke bunu oynamadan önce bilseydim, çünkü bu, oyunun nasıl çalıştığını öğrendiğimde beni birkaç sinir bozucu andan kurtarırdı.

276bb13c42746000e.jpg

Daha karmaşık yapılarla karşılaştıkça, sahneyi yeşilliklerle kaplamak için size birden fazla tohum verilecek. Tohumların rengi de değişir ve ekranın sağ alt kısmındaki bir gösterge, hangi bitki türünü yetiştirmek istediğinizi seçmenize olanak tanır. Başlangıçta iki tür asma ve küçük bir ağacınız var. Kısa süre sonra sahneye ekleyebileceğiniz tabelalar, metal braketler, şişeler, alışveriş arabaları gibi ek nesneler verilir ve daha sonra tamamen paslanmış araba şasileri, traktörler ve hatta tren vagonları elde edersiniz. Bu eşyaları sahneye ekledikçe tohumların ve bitkilerin daha da büyümesini teşvik eder.

Deneme yanılma yoluyla öğeleri bitkilerin uzanıp büyümeyi teşvik edeceği şekilde yerleştirmek istediğinizi öğrenirsiniz. Ancak dikkatli olmanız gerekir, eğer bir bitkinin üstüne veya iki yakınına bir eşya koyarsanız, yeni yetiştirdiğiniz yeni bir dalı, sarmayı yok edebilir ve yeşil ölçüm miktarınızı küçük bir miktar azaltabilir. Ancak herhangi bir talimat olmadığı için, daha fazla tohumun ve yerleştirecek başka eşyamın olmadığı bazı erken sahnelerde yapacak işlerim kalmadı. Bu seviyeleri yeniden başlatmak zorunda kaldım ve geliştiricilerin oyununu izleyene kadar ne yapacağımı anlamadım. Bir nesneyi bir sütunun yakınına yerleştirmeye çalıştığınızda veya bazı bitkileri ezmemeye çalıştığınızda bazen kamera açısıyla ilgili sorunlar da olabiliyor, ancak bunlar çok sık olmuyor.

Esasen, bitkilerin uzanıp sahneyi ele geçirmek isteyeceği şekilde öğeler yerleştirmek istiyorsunuz. Sahnenin köşesine bir tohum ekip sonra gerçekten harika bir kıyamet sonrası araba veya tren sahnesi inşa ederek bitkiyi hiçbir şeye ulaşamayacak şekilde bir kenara bırakamazsınız. Bitkinin gelişmeye devam edebilmesi için araziyi ve öğeleri birbirine bağlamanız gerekir. Kampanya seviyelerinde ilerledikçe bitkiler, toplayabileceğiniz ve diğer bitki türleri ile değiştirebileceğiniz yeni tohumlar filizlemeye başlayacak. Senaryoda oynayabileceğiniz bazı sahneler harikadır ve seviyeleri tamamlamaya başladıkça, sandbox modunda kullanılacak öğelerin ve nesnelerin kilidini açacaksınız.

31784d0316f2c65e7.jpg

Cloud Gardens sandbox modunda yaratıcılığınız özgür kalır. Oluşturmak için küçük, orta veya büyük bir sahne seçebilirsiniz ve ardından kilidini açtığınız öğeleri kullanarak istediğiniz her şeyi oluşturarak tamamen çılgına dönebilirsiniz. Daha sonra tohumları ekleyerek doğanın yeniden doğuşunu ve sahneyi ele geçirmesini izleyebilirsiniz. Fotoğraf modu burada gerçekten devreye giriyor ve daha da iyisi, sahnenizin 360 derecelik uçuşunu kaydetme yeteneği. Hatta bunları arkadaşlarınızla ve sosyal medyada paylaşmak üzere video dosyaları olarak kaydedebilirsiniz. İnsanların yaptığı bazı sahneler kesinlikle inanılmaz.

Sahneleriniz için, ince değişikliklerle sahnenizin ruh halini ve atmosferini gerçekten değiştirebilen arka plan filtresini değiştirme yeteneğini sevdim. Sakin bir gün batımı havası oluşturabilir veya sahnenizin yumuşak yeşil ve mavi alt tonlarla veya paslı çöl parıltısıyla su altındaymış gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Hayal gücünüz burada gerçekten çılgına dönebilir ve video uçuşunda yeşilliklerin sahnenizi ele geçirmesini izlemenin güzel bir yanı var.

Erken erişim olduğundan, planlanan altı bölümden üçünün oynanması mümkün. Otoyollardan başlayıp hurdalığa, oradan da çatılara doğru ilerliyorsunuz. Ayrıca sera bölümünün iki ön izleme sahnesi var. Bunların hepsi size harika şaheserler oluşturmanız için bol miktarda içerik sağlar.

4dd0c2afbe3113278.jpg

Cloud Gardens buhar sayfasına göre erken erişimin 3 ay sürmesi bekleniyor, yani tam sürümü yıl sonundan önce görebildik. Rahatlamak için çok güzel bir oyun ve diğer oyuncuların neler oluşturabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri