bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

Altın Konu Outbreak: The New Nightmare İnceleme

5.00 yıldız(lar) 1 Değerlendirme Değerlendirenler

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1b40be22f2b52974b.jpg

Outbreak: The New Nightmare, Dead Drop Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir hayatta kalma korku oyunudur. İlk olarak Ocak 2018'de Steam ve Xbox One'da piyasaya sürüldü ve şimdi bu incelemenin temelini oluşturan PlayStation 4'e taşındı. PS4 sürümü, geliştirilmiş aydınlatma ve animasyon, üstün kare hızı ve bölünmüş ekranda ortak çalışma özelliklerini içerir. Bu yeni özelliklere rağmen, oyundan aldığım zevki etkileyen bazı teknik sınırlamalar nedeniyle bu oyunu tavsiye etmek zor.

Klasik Resident Evil Outbreak oyunlarına saygı duruşunda bulunan Outbreak: The New Nightmare, Dead Drop Studios'un Outbreak serisindeki ilk tamamen 3D oyundur. New Nightmare, yukarıdan aşağıya bir 2d oyun olan 2017'deki Outbreak'in devamı niteliğindedir, bu nedenle 3D grafikler geliştirici tarafından memnuniyetle karşılanan bir yükseltmedir, ancak kalite arzu edilenden daha fazlasını bırakır. Oyuna girerken üç oyun modu mevcuttur: Harekât, Saldırı ve Deney modları.

286ed5b5a39fb241f.jpg

Kampanya modu, karantina bölgesinden kaçmaya çalışırken oynayabileceğiniz bir eğitim ve beş seviye içerir. Onslaught'ta malzeme bulmak ve zombi sürülerine karşı mümkün olduğu kadar uzun süre hayatta kalmakla görevlendirildiğiniz beş farklı görev var. Experiments'ın beş görevi daha var ancak her birinin tamamlanması gereken benzersiz bir senaryosu var. Örnek olarak, ilk göreve Karartma adı veriliyor ve tek aydınlatma koridorlardaki yangınlardan ve güvenilir fener ışığınızdan sağlanıyor.

Aralarından seçim yapabileceğiniz altı ana karakter var; Lydia, Kane, Ivy ve Harry orijinal sürümdendir ve bu yeni PS4 sürümüne Hank ve Elena da eklenmiştir. Her karakterin benzersiz güçlü ve zayıf yönleri vardır. Lydia'nın bir miktar hasar direnci var ve ateşli silahla başlıyor, Kane ise kilitle başlıyor ancak saldırılara karşı zayıf. Ivy bir iyileştirme öğesiyle başlar ve iyileşmeyi hızlandırır; Harry'nin envanter alanı daha geniştir ancak iyileştirme öğelerini birleştiremez. Hank pompalı tüfekle başlar ve kritik vuruş şansı artarken, Elena'nın zehire karşı bağışıklığı vardır ancak kritik vuruş şansı daha düşüktür. Karakterler ayrıca zombileri öldürerek XP kazandıktan sonra da yükseltilebilir. Genel olarak envanter alanının azlığına alışmak için önce Harry olarak oynamanızı tavsiye ederim.

3c63046ebba8cd73a.jpg

Eski Resident Evil'e bir geri dönüş olarak ve fragmanı izlerken tam bir AAA deneyimi beklemiyordum ancak kontroller ve görsel kalite ortalamanın altındaydı. Koşmak daha iyi olmasına rağmen karakterin yürüme animasyonları biraz sert geldi. Yürüyen bir cesetten zombi hareketi beklenirdi ve yerde yatan zombiler çok fazla tehdit oluşturmuyordu. Zombileri vurmak, onları bir tüfekle yakın mesafeden vurmaktan çok onları geri itmeye benziyordu. Bazen masaların veya düşmüş dosya dolaplarının bulunduğu odaların köşelerindeki karanlık ışıkta gezinmek bazen zor olabiliyordu. Meşalenin çok faydası oldu ama ben çılgınca zombilerden kaçmaya çalışırken o da işe yaramadı.

Salgın: Yeni Kabus, sabit kamera açılarından, örneklenmiş odalardan, bağlantılı depolama önbelleklerinden, sınırlı kaydetmeden ve sıkı envanter yönetiminden yararlanır. Ne yazık ki, oyunun akışkanlığını kısıtlayan ve baş belası haline gelenler bu sistemlerden bazıları. Sabit kamera açıları, düzgün bir şekilde uygulandığında bu tür oyunlarda gerçekten işe yarayabilir. Bazı iyi aydınlatma etkilerine, özellikle de ateşli sahnelere rağmen, odaların köşeleri ve tüm yanları bazen çok karanlıktı ve bu da navigasyonu zorlaştırıyordu. Aralarından geçebilmek için el yordamıyla yanlarından geçmem gerekiyordu ama bu sadece kameradan en uzak olduğumda gerçekleşti.

4.jpg

Ancak benim için en sarsıcı şey, odalar/sahneler arasında geçiş yaptığım zamandı. Kameranın bulunduğu yerden uzaktaki bir sonraki odaya doğru ilerliyordum. Sahne değişebilir ve kamera bu yeni odanın ortasına yerleştirilebilir, bu yüzden şimdi bu yeni odaya girerken kendime bakıyorum. Eğer sopayı tutmaya devam edersem ilerlemeye devam ederdim. Ancak baş parmağımı çubuktan çektiğimde veya bir öğeye bakmak için durduğumda, karakterin kameraya doğru hareket etmesi için çubuğu aşağı çekmem gerekiyordu. Bir süre oynadıktan sonra bile, geçişle hareket etmeye çalışırken her geçiş hala kafamı karıştırıyordu. Kuyruğumdaki bir veya daha fazla zombiden kaçmaya çalıştığımda bu durum daha da kötüleşiyordu.

Sınırlı envanter alanı bu hayatta kalma oyunlarında iyi bir özelliktir ve neyi saklayacağınızı akıllıca seçmenizi sağlar. Bazı karakterlerin bu yuvalardan birini alan bir başlangıç silahı veya eşyası vardı. Bu, bazen oynayabileceğim yalnızca üç boş slotum olduğu anlamına geliyordu. Bir silah ve cephanenin iki yuva gerektirdiğini düşünürsek, gerçekten oynayabileceğim tek bir esnek yuvam vardı. Aynı anda hangi silahı kullanmak istediğim konusunda gerçekten seçici olmam gerekiyordu. Yeni bir silah ve cephane almak için sık sık eşyaları düşürüyordum. Bir keresinde yeni bir pompalı tüfek almak için bir tabanca ve biraz cephane düşürdüm; Üzerine tabanca ve cephane düştüğü için av tüfeğini almak için birkaç girişimde bulunuldu. İyileştirme eşyaları gibi bazı eşyaları birleştirme yeteneği hoşuma gitti. Bölünmüş ekranda işbirliğini deneme şansım olmadı ama şimdiden iki envanterin tek envanterimden çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

5.jpg

Genel olarak, Outbreak: The New Nightmare'i şu anki haliyle PlayStation'da tavsiye etmek zor. Bu iyi bir çaba ve Outbreak serisini sürdürmek ve yukarıdan aşağıya tam 3D aksiyona geçmek için geliştiriciye şapka çıkarmak. Önerme orada ve bazı eski hayatta kalma korku oyunlarının hissini yakalıyor. Farklı oyun taktiklerini denemek için çeşitli oyuncu karakterleri seçeneklerinin yanı sıra, üç farklı oyun modunda da makul farklılıklar var. Yalnızca sabit kameranın geçişleri ve gezinmeyi zorlaştırması gibi bazı alanlarda sorun yaşanıyor ve oyuncu/zombi hareketi iyileştirilebilir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri