- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,282
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 11 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,243
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Shut In, Cael O'Sullivan'ın yazdığı ve Hidden Tracks tarafından yayınlanan kısa bir 2D yandan kaydırmalı bağımsız korku ve komedi oyunudur. 30 Ekim 2020'de Steam'de yayınlandı. Shut In, sizi kendi evinize hapsederek depresyonu, kişisel bakımı, motivasyonu ve izolasyonu araştırıyor. Bırakın diğer ülkelerin bununla nasıl başa çıktığını, diğer eyaletler gibi COVID-19 karantinalarından etkilenmedim, bu yüzden oyunun ana fikri ilgimi çekti. Kısa olmasına ve piksel grafiklerinin 90'ların oyunlarına bir geri dönüş olmasına rağmen bu, bir kitabı kapağına göre yargılamamak anlamına geliyor. Bu deneyimi yaşadığım için mutluyum ve bu kısa bağımsız bulmaca oyunlarının zekice meydan okumasını seviyorum.
Genel amaç evden çıkmaktır, ancak alaycı, bazen komik ama bazen de kaba anlatıcı biraz şeytanın avukatlığını yapıyor ve neden denemeye zahmet etmeniz gerektiğini sorgulamanıza neden oluyor. Bazı insanlar için COVID-19 sırasında tecritte olmanın nasıl bir şey olduğunu veya hala öyle olduğunu hayal edemiyorum. Batı Avustralya'dan geldiğimiz için şanslıydık ama birçok insanın her gün evlerinde sıkışıp kalmakla iyi başa çıkamadıklarını okudum. Bu oyuna bir şans vermek istememin nedenlerinden biri de bu.
Oyun yatakta uzanıp uyumanızla başlar. Shut In'i klavyeyi veya denetleyiciyi kullanarak oynayabilirsiniz. Anlatıcı sizi uyanmanızı ya da istemiyorsanız uyanmanızı ister. Kalkmanız veya ertelemeniz istenir. Önce ertelemeyi seçtim ve bu, karakterimin bir süre daha uyuduğunu gösterdi. Aniden tahtanın gıcırdadığını ve ardından ekran kararırken bir çarpma sesi duymaya başlıyorum. Anlatıcı şunu söyler: "Ah canım. Raf çöktü. Bütün o ağır tahta omurganı tamamen ezmiş. Her zaman biraz titrekti. Muhtemelen şimdiye kadar düzeltmeniz gerekirdi. Muhtemelen senin de şimdiye kadar yataktan kalkman gerekirdi. Ama endişelenme. Yarın tekrar dene."
Bu ekranı görmeye çok alıştım, hatta alaycı bir "yay" sesi ve yaralara tuz basmak için abartılı alkışlar bile var. Ölümümün yaklaştığını göremediğim zamanlar oldu ama sonuçta bu eylemler mantıklıydı. Diğer zamanlarda, gerçekten meraklı bir bulmaca oyunu tarzında, "Bu kesinlikle beni öldürecek, ama yine de deneyelim" diye düşündüm.
Shut In'deki karakterin evi pis ve dökülüyor. Koridorda bir ışık vızıldıyor ve titriyor. Yaklaştıkça uğultu daha da arttı, ta ki ben onun önüne gelene kadar... bum! Işık küresi yüzümde patlıyor ve cam parçası yüzünden ölüyorum ve kan kaybından ölüyorum. Başka bir sahnede alt kata çıkan harap bir merdiven görülüyor, ancak hava karanlık ve dibini göremiyorsunuz. “Bu kadar aşağıda olamaz” diye düşünerek merdivenlerden aşağı atlamaya karar verdim. Tekrar öldüm; meğerse çok uzun bir yol varmış! Öldüğünüzde oyun, bulunduğunuz sahneden yeniden yüklenir ve her sahne oldukça küçüktür, dolayısıyla bir şey denemeden önce oyununuzu manuel olarak kaydetmenize gerek yoktur.
Oyun bazı oldukça karanlık temalara sahip ve görünüşte kendi evinizde kilitliyken depresyonun bazı şeytanlarını yansıttığını ancak hayal edebiliyorum. Geliştirici Cael O'Sullivan, agorafobi ile ilgili kendi kişisel deneyimlerinden yararlandı ve bunları oyun boyunca işledi. Cael ayrıca oyunun doğru dengeyi kurmasını sağlamak için bir akıl sağlığı uzmanına da danıştı.
“Depresyona girmek yerine ne yapman gerektiğine dair bir oyun oynamak istemiyorum. İçinde olduğunuzda gerçekte nasıl bir his uyandırdığını yakalamaya çalışmak ve her şeyin ne kadar zor, basit hale gelebileceğini göstermek istiyorum. Ama aynı zamanda bunu eğlenceli ve eğlenceli bir deneyim haline getirin. Bu, denenmesi ve mükemmelleştirilmesi zor bir denge."
Bunun gibi bulmaca oyunlarında alışılmış olduğu gibi, her şeyi incelemek ya size bir öğe kazandıracak ya da en azından bundan sonra ne yapacağınıza dair ipuçları verecektir. Oyunda mikrodalgayı içeren ve zamanlayıcıyı ayarlamamı isteyen tek bir bulmacayla karşılaştım. İpucunun ilk yarısını buldum ama hayatım boyunca ikinci yarısını bulamadım. Görünüşe göre pek çok insan gibi ben de çözümü Google'da aramak zorunda kaldım. Oyunu bitirdikten sonra 15 öğeden 12'sini bulduğumu bildirdi. Açıkçası, her şeyi ararken oldukça titiz olduğumu düşünsem de bir veya iki alanı kaçırdım.
Shut In'den keyif aldım ve bazı kısımlarda oldukça karanlık ve acımasız olsa da zorlu bulmacalar ve iyi bir mizahla dengelenmişti. Oyunu 1 saat 11 dakikada bitirmeyi başardım ama bulmaca oyunlarını seviyorsanız denemeye değer bir oyun. Bu aynı zamanda benim için, dünyanın dört bir yanındaki pek çok kişinin şüphesiz deneyimlediği ve hatta hala yaşamakta olduğu tecrit altındaki yaşamdaki zihinsel mücadelelere büyüleyici bir bakış. Oyunlar yaratıcı olmak ve biraz eğlenmek için harika bir ortamdır; ayrıca depresyon, kaygı ve zihinsel sağlığın insanların her gün uğraştığı gerçek sorunlar olduğunu kabul edin.
16 ila 85 yaşları arasındaki Avustralyalıların neredeyse yarısı (7,3 milyon kişi) hayatlarının bir noktasında akıl hastalığı yaşayacak. 16 ila 85 yaşları arasındaki Avustralyalıların dörtte biri (4,2 milyon kişi) yaşamları boyunca kaygı durumu yaşayacak. Kadınların depresyon ve anksiyete yaşama olasılığı erkeklere göre daha fazladır. Bu koşullar ciddi olabilir ancak yardım mevcuttur. Beyond Blue, COVID-19 salgını sırasında refahınızı ve zihinsel sağlığınızı yönetmenize yardımcı olacak bilgi, tavsiye ve stratejiler sağlıyor.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 694
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)