Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
SolarPhantom 1
SolarPhantom
Riftas 1
Riftas
LunarWraith 1
LunarWraith
DarkHorizon 1
DarkHorizon
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Scarlet 1
Scarlet
dogusarikaya 1
dogusarikaya
delimuratt 1
delimuratt
Hikaye Ekle

Altın Konu Voyage İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

capsule_616x353.jpg

Voyage, Venturous tarafından hazırlanan ve 19 Şubat 2021'de Steam'de yayınlanan sinematik bir macera oyunudur. İki karakter elle boyanmış harika ortamları keşfederken tek başınıza veya bir arkadaşınızla oynayabilirsiniz. Eve dönmek için bulmacaları çözmeye çalışırken geçmişin gizemlerini çözeceksiniz. Oyunların sesi ve müziği Calum Bowen tarafından bestelendi ve bu rahatlatıcı tonlar, birkaç oyun seansına alıştığımda zihnimi rahatlattı. Voyage, tamamlanması gereken 2 saat boyunca baştan sona çok soğuk bir oyun deneyimiydi ve kısa olmasına rağmen, oynanması harika bir oyundu.

Sadelik, Voyage'ın birçok yönünün ana temasıdır. Sağlanan bir eğitim yok ve işleri kendiniz çözmeniz gerekiyor. Temelde bir bulmaca platform oyunudur ancak oyunun herhangi bir yerinde atlama, şiddet, zorlayıcı sesler dışında diyalog ve metin yoktur. Bazen bazı yaratıklar belirir ve belirli tıkanıklıklara ilk ulaştığınızda size nasıl yön bulacağınızı gösterir, ancak size verilen yardımın tümü budur.

20210302120859_1.jpg

Menüler, işlevlerini iyi açıklayan sezgisel simgeler içerir, aksi takdirde sadece deneme yanılmadan ibarettir. Oyunun kılavuzunda bile menü öğelerinin ne olduğu ve bunların nasıl kullanılacağına dair resimler gösteriliyor ancak hiçbir metin yok. İhtiyacınız olan tek kontrol, karakterleri sola veya sağa hareket ettirmek, kullanım ve etkileşim yeteneği, o sahnedeyse önerilen etkileşimli öğeyi harekete geçirecek ipucu yeteneğidir. İki karakteri aktif olarak oynamak arasında geçiş yapabilirsiniz ve son yetenek, diğer karakterin olduğu yerde kalmasını sağlamaktır.

Voyage, her yaştan herkesin fazla düşünmeden keyif alabileceği bir oyundur. Zorlukların çoğu, sadece keşfederek mantıklı ve ilerlemecidir. Bir karakterin kontrolünü ele alarak başlıyorsunuz, ikincisi ise her hareketinizi takip ediyor. Ağır bir kayayı hareket ettirmek için yardıma ihtiyacınız varsa veya yüksek bir kayaya tırmanmak için desteğe ihtiyacınız varsa, nesnenin yakınına tıklayıp basılı tutmanız yeterlidir; iki karakter birbirine yardımcı olacaktır. Bazen bitki örtüsü veya taş yapılar arasında gizlenmiş görünen düğmelere tıklamanız gerekir. Bazı anahtarların önce yerine itilmesi veya aşırı büyümenin giderilmesi gerekir. Diğer zamanlarda, yol yokmuş gibi göründüğünde ve çıkmaz bir noktaya ulaştığınızda, genellikle sadece geri koşmak ve çevreyi yeniden değerlendirmek, izlenecek alternatif bir yolu ortaya çıkarabilir.

3e6ebdde79aa5948a.jpg

Sekiz bölümün her biri, tuhaf bitki örtüsü ve faunanın yanı sıra inanılmaz derecede rahatlatıcı ve merak uyandıran müzikle keşfedilecek, güzel el yapımı bölgelerde yer alıyor. Keşfettikçe beni gerçekten büyüleyen müzik oldu. Kendi işlerini yapan bazı başka dünyaya ait yaratıklar var, bazıları sizin varlığınızdan habersiz. Bazen bu yaratıklar sizi bir kayanın tepesine tünemiş olarak izliyor, bazıları size belirli bir yöne gitmenizi işaret ediyor, bazıları ise sahne üzerinde görünür bir etki yaratmadan kısa bir süre sonra ortaya çıkıyor ve sonra kayboluyor.

Bazen geçilemeyen bir bölümle karşılaşabilirsiniz, ancak etrafınıza baktığınızda bir alanda bir ışıltı veya yerden yükselen bazı kabarcıklar fark edebilirsiniz. Bunların üzerinde durmak daha sonra bir çözüm sunabilir veya sizi bir sonraki alana taşıyabilir. Beyaz tavşana benzeyen bir yaratık gördüğünüzde bölümün sonuna yaklaştığınızı anlarsınız. Hiçbir zaman oyunda sıkışıp kaldığımı hissetmedim ama birkaç kez geri adım atmak zorunda kaldım. Zaman zaman geri dönüş beni az önce kat ettiğim yoldan tamamen farklı bir yola götürdü ve bu, bu ortamları keşfetmenin gizemini ve harikasını artırdı.

20aa484baf02ed34f.jpg

İki saatten biraz fazla süren kısa bir oyun olmasına rağmen, bunu çok keyifli, rahatlatıcı ve tatmin edici buldum. Voyage, yoğun bir günün ardından dinlenmek için mükemmel bir oyun ve oyunun müzikleriyle çok ilgileniyorum çünkü çoğu parça, oynarken beni çok soğuk bir havaya sokuyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri