HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Topu deliğe sokmak kulağa basit geliyor, değil mi? Aslında kulağa daha çok golf gibi geliyor. Ancak sizi temin ederim ki İspanyol bağımsız stüdyo Devilish Games'in bu yeni oyununun yeşile çıkmakla hiçbir ilgisi yok. Kolumno, Nintendo Switch için hem reflekslerinizi hem de sabrınızı test edecek zorlu yeni bir bulmaca oyunudur.
Kolumno'daki göreviniz bir topu bir sütunun tepesinden aşağıdaki deliğe taşımaktır. Minimal bir şekilde sunulan çok basit bir konsept. Kolumno, iğrenç başlıklara veya menülere ihtiyaç duymadan kendini sunuyor. Başlık ekranından oyuna sorunsuz bir şekilde geçiş, kendinizi biraz zen hissetmenizle başlıyor. Sakinleştirici fon müziğiyle birlikte ilk mücadelenizle karşı karşıyasınız. Ancak elbette bu, topu deliğe düşürmek kadar basit olmayacak.
Toplam 75 seviyenin ilk bölümünde ilerleyerek oyunun temel mekaniğiyle tanışırsınız. Her sütunun üst ve alt kısmı arasında gezinmeniz gereken çeşitli hareketli engeller vardır. Ancak yerçekimi büyük bir rol oynadığı için topu kontrol etmek, anında yön değiştirmekten biraz daha karmaşıktır. Oyun size yavaş yavaş topun başarılı bir şekilde dibe ulaşması için dönüştüğü 4 farklı yolu öğretiyor. Yine, bu çok az sesli talimatla çok basit bir şekilde yapılır. Kolumno'nun "eğitim aşamasının" yürütülme şekli, oyunun başka bir korkunç eğitim gibi hissettirmeden sürekli olarak akmasını sağlıyor. Ve size en basit şekilde öğretir, herkesin almasını kolaylaştırır.
Ancak tek seferde yalnızca bir top dönüşümüyle uğraşmayı bitirdiğimde bundan sonra ne olacağını biliyordum. İlerledikçe Kolumno'nun bulmacaları aynı anda birkaç top dönüşümüne dayanmaya başlıyor. Bulmacalar planlamaya ve kesin zamanlamaya dayanmaya başladıkça, daha önceki zen hissi burada kaybolmaya başlıyor. Topun orijinal durumunda yukarıdan aşağıya düşmesi 2 saniyeden az sürüyor. Bu, doğru zamanda doğru düğmelere bastığınızdan emin olurken bir planı uygulamaya koymak için kısa bir süre. Topu yarım saniye kadar erken ya da çok geç düşürdüğüm ya da dönüştürdüğüm onlarca an oldu. Fon müziği yumuşak, yavaş ve sakin ama kafamda duyduklarımla büyük bir tezat oluşturuyordu.
Bunalmış hissetmeye mi başladım? Biraz. Beynimin bu durumla pek iyi başa çıkamayacağını bilerek yanlışlıkla bu oyuna saat 22.00'de başlamayı mı seçtim? Muhtemelen. Kolumno şaşırtıcı bir şekilde birkaç kez bırakıp uzaklaşmak zorunda kaldığım bir oyundu. Ve ben patron dövüşleriyle aynı şekilde başa çıkıyorum. Bir patronla karşılaşmada onlarca kez başarısızlığa uğrayacağım ve bir günlüğüne ondan uzaklaşacağım. Geri döndüğümde, bir şekilde dövüşü tek seferde yenmeyi başardım. Beyin gücü eksikliğinden ya da sadece hayal kırıklığından dolayı kendinizi yenilgiye uğramış hissedebilirsiniz, ancak ara vermek daha zorlu seviyeleri geçmenize yardımcı olacaktır.
Oyunun kullanıcı arayüzü pratikte mevcut olmadığından, kaç seviyeyi tamamladığınıza ilişkin sürekli bir güncelleme yoktur. Ancak seviye seçimini kontrol ettiğimde bitiş çizgisine ne kadar hızlı yaklaştığımı görünce şaşırdım. Ama o ezici duygu tekrar geri geliyordu. Daha zorlu seviyelerin çoğunu zaten aşmıştım ama asıl zorluğun bu top dönüşümlerinin dördünü de uygulamaya koymak olduğunu biliyordum. İki kişiyle uğraşıldığı için yeterince stresliydim. Ancak eve giden uzun yol beklediğim kadar korkunç değildi. Son seviyeler belli bir seviyede planlama gerektiriyor ama bir şekilde beklediğim kadar bunalmış hissetmedim. Belki de vücudumun daha bilinçli bir durumda olmasıyla ilgisi vardı. Ya da oyunun mekaniklerine o kadar alışmıştım ki, giderek daha iyi hale geliyordum.
Kolumno'yu bitirdikten sonra bir parçam daha fazlasını istedi. En uzun bulmaca oyunu değil ama kesinlikle fiyatına değer ve aynı zamanda refleksleriniz için harika bir egzersiz.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)