- Konular
- 59,203
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,317
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 20 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,948
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Wind Peaks, Actoon Studio'nun hazırladığı bir gizli nesne bulmaca oyunudur (video oyunu formunda Wally Nerede'yi düşünün). Oyun ilk olarak Temmuz 2020'de Steam'de piyasaya sürüldü ve yayınlandıktan hemen sonra yaşam kalitesi güncellemeleri ve Ocak 2021'de mini oyun güncellemeleri aldı. Wind Peaks yakın zamanda Nintendo Switch'te yeni bir yuva buldu ve 3 Mart 2021'de piyasaya sürülecek. Bu oyun, Wind Peaks'in gizemleri ve tuhaflıkları arasında bir izci kamp gezisini takip ettiğiniz açık hava dağ ortamında oynanır. Bu inceleme, oyunun Nintendo Switch sürümüne odaklanacak ve Steam sürümüyle karşılaştırmaları içerecektir.
Oyun sizi kontrollerle tanıştırarak başlıyor. Switch'te oyuncular haritayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak için L ve R düğmelerini kullanır. Sol kontrol çubuğu haritayı hareket ettirmenizi sağlar ve sağ kontrol çubuğu ekrandaki ok işaretçisini hareket ettirir. A düğmesi nesneleri seçer veya nesnelerle etkileşime girer, ZR öğeleri sürüklemek için kullanılır ve oyuncular ipuçları için X düğmesini kullanabilir. Oyunu yerleşik, elde taşınır ve masaüstü modlarında oynadım ve tüm konfigürasyonlarda oynamanın kolay ve rahat olduğunu buldum.
İlk iki seviye, gizli nesneleri ortaya çıkarmak için çalılar ve kapılar gibi öğelerle etkileşime girme istemleri de dahil olmak üzere, kontroller ve genel oyun mekaniği için kapsamlı bir eğitimi kapsar. Ne yazık ki daha büyük haritalara ulaştığınızda bölümün tamamını görmenin bir yolu yok. Uzaklaştırıldığında, toplam haritanın yalnızca küçük bir kısmını görebilirsiniz. Bu, Steam sürümü ve Nintendo Switch sürümü için geçerlidir.
Wind Peaks'teki hikaye minimaldir. Seviyeler, kısa çizgi roman tarzı bir panel animasyonuyla veya küçük seviyeli bir animasyon dizisiyle tanıtılır. Kısa hikaye bölümleri oyuna mizah katıyor ve daha fazlasını görmeyi çok isterdim. İzci birlik lideri, öğrencileri gizemleri takip etmeleri ve zenginlikleri kovalamaları için dağların etrafındaki gizemli yerlere götüren bir bekçi olarak komik derecede beceriksiz görünüyor.
Oyunun kendisi basittir. Her seviyede haritada bulunabilecek bir öğe paneli bulunur. Birkaç örnekte, paneldeki öğelerin hafif renk (ten rengine kıyasla haki) veya görsel gösterge harita sürümüyle uyumsuzluk nedeniyle biraz yanıltıcı olduğunu gördüm. Oyunun sunduğu zorluklardan, bazen öğeleri etkileşimli bir nesnenin içine veya arkasına saklamaktan keyif aldım. Gerekirse oyuncular, üç dakikalık süre dolduktan sonra bir öğenin konumunu ortaya çıkaracak ipucu seçeneğini kullanabilirler. Seviyeler sırasında totem direklerinin yeniden birleştirilmesi gibi ek mini oyunlar, tek bir oturuşta oyun boyunca ilgimin korunmasına yardımcı oldu.
İkinci oyunumda, bazı öğelerin ilk oyunuma göre farklı konumlara yerleştirildiğini gördüm, bu da tekrar oynanabilirlik açısından harika. Genel olarak oynanışı rahatlatıcı buldum. Oyunla ilgili hiçbir şey aciliyet veya stres hissi oluşturmaz ve potansiyel olarak farkındalık yaratan bir oyun deneyimi oluşturur.
Bu oyunda kullanılan renk paleti dünyevidir. Tema renkleri olarak canlı kırmızı, mavi ve siyahın hakim olduğu Where's Wally ile karşılaştırıldığında Wind Peaks, sade bir görsel görünüme sahip. Karikatür tarzı sanat, aradığınız nesne türleri ve hikaye, oyuna hafiflik katıyor. Actoon Studios, oyun için Gravity Falls ve Hilda'dan ilham aldıklarını paylaştı. Her harita el yapımı bir sanat eseridir.
Ses tasarımı neşeli, sakin ve biraz ilginç bir atmosfer oluşturur. Arka plan müziği, gizem ve fantastik alt tonlarla orman seslerinin bir karışımıdır. Kendimi sık sık seviyelerdeki etkileşimli nesneler, hayvanlar veya insanlar tarafından yapılan ses efektlerine kıkırdarken buldum.
Wind Peaks'in Steam ve Nintendo Switch versiyonları arasında önemli bir farklılık bulamadım. Gözlemlediğim tek sorun, seviye tanıtım animasyonlarından biri sırasında, sorunsuz bir şekilde devam etmeden önce sahneyi birkaç saniye duraklatan hafif bir yükleme gecikmesiydi. Yayınlandıktan hemen sonra başlatılan yaşam kalitesi güncellemelerinin bir parçası olarak oyun, bir seviyeden çıkıldığında (Steam ve Switch'te) otomatik olarak kaydedilecektir. Bu, oyunu yoğun zamanlarda gizlice oyun oynamaya çalışan herkes için mükemmel kılar.
Öğretici aşamalar olarak tanımlayacağım ikisi de dahil olmak üzere on adet oynanabilir seviye vardır. Herhangi bir haritayı tekrar oynama seçeneğiyle birlikte, bir oyun bir ila iki saat sürecektir. Kısa bir oyun için minnettarım ama Wind Peaks'i daha çok isterdim. Bu oyunu, oynayacak bir Nintendo Switch oyunu arayan türün hayranlarına tavsiye ederim. Bu oyun her yaştan oyuncuya uygun ve hayatımda genç bir oyuncuya hediye edeceğim bir oyun.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,723
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,556
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)