Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
Hikaye Ekle

Altın Konu The Protagonist: EX-1 İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,203
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,317
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,948
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1d87d616a0421177c.jpg

The Protagonist: EX-1, 3Mind Games tarafından geliştirilen, RPG unsurlarına sahip bir bilim kurgu sıra tabanlı strateji oyunudur. 2 Mart 2021'de Steam'de erken erişime sunuldu ve oyuncuların geri bildirimlerine bağlı olarak birkaç ay boyunca EA'da kaldı. İlk birkaç saati oynadıktan sonra oynaması eğlenceli bir oyundur ancak harika bir oyun haline gelmesi için biraz daha geliştirme süresine ihtiyaç vardır. Dövüşte, korunma ve gözetim gibi daha geleneksel sıra tabanlı dövüş taktiklerinden bazıları eksik, ancak bunların yerine oldukça benzersiz olan Dövüş Sanatları Dövüş Sistemi veya M.A.C.S var. Ayrıca bazı dikkate değer seslendirme sanatçıları da var, bu yüzden The Protagonist: EX-1, istek listesine eklemenizi tavsiye ettiğim bir oyun.

5. Bölüm'e atanmış, yüksek eğitimli özel ajan Angel olarak oynuyorsunuz ve Ana-Mon adlı uzaylı uzay istasyonuna sızmakla görevlendirildiniz. Görev ters gider ve Angel, istasyonun laboratuvarının revirinde uyanır. Ne olduğunu hatırlamadan, iletişim sisteminizdeki Pilot kod adlı bir ses, biriminizin bir üyesi olan Radical'in imzasının 500 metre uzakta olduğunu ve yer ışıkları aracılığıyla sizi kendisine yönlendireceğini bildirir.

ss_5007eb1f1b3bc2c4c2e26762cde2c1d951139113.1920x1080.jpg

Ara sahnelerdeki seslendirmeler ilk bakışta sağlam, ancak karakter animasyonları ve geminin koridor ortamı daha düşük kalitede. Angel'ın kontrolünü devraldığınızda ve oyun izometrik görünüme yaklaştığında grafikler çok daha canlı görünüyor. The Protagonist'te iki oyun aşaması vardır: birincisi Ex-1 ikincisi de keşif ve savaş.

Keşif sırasında farenin sol tuşunu basılı tutarak istasyon koridorlarında dolaşmakta özgürsünüz. Biraz hantal olan kamerayı döndürmek için Q ve E'yi kullanabilirsiniz ve oyunda birkaç saat geçtikten sonra bile hala yanlış yöne çeviriyorum. Koridorlarda Radical'i ve ekibinizin diğer üyelerini aramaya başladığınızda, müzik size hem aciliyet hem de merak duygusu veriyor. Bir anahtarı etkinleştirmek için blokları hareket ettirmek veya duvarlarda delik açmak için dengesiz bloklar kullanmak gibi çeşitli çevresel bulmaca türleriyle karşılaşacaksınız. Ayrıca hurda toplayabilir ve yerine gizlenmiş üretim planlarını da toplayabilirsiniz.

İlk uzaylı düşman birimini tespit ettiğinizde oyun savaş aşamasına geçiyor ve sıra tabanlı bir savaş oyununa dönüşüyor. Çoğu sıra tabanlı oyunda olduğu gibi, sıranız bitmeden tamamlamanız gereken hamle sayısı sınırlıdır. Başlangıçta Angel'ın 5 eylem noktası vardır. Izgara tabanlı bir formatta hareket ediyorsunuz, ancak yalnızca bir çizgi boyunca saldırabiliyorsunuz, çapraz olarak değil, bunu birkaç kez zor yoldan öğrendim. Hareket ettiğinizde, bazı savaş puanlarınız kalacak. Angel'ın özel becerileri vardır; düşman üzerinde kullanılabilen sabotaj ve dilimlemenin yanı sıra yakın dövüş veya menzilli savaşta da kullanılabilir.

32d77184b3611b882.jpg

Silahsız başladığınızda tek savunma şekliniz dövüş sanatları eğitiminizdir. Yakın dövüş savaşını yalnızca tek bir yakın dövüş becerisine sahip olmaktan, birden fazla tekmeyi, yumrukları, dirsekleri ve tekmeleri birbirine zincirlemeye kadar geliştiren ve ayrı MACS eylem noktaları kullanan oyuna giriyor. Bu becerilerin her birinin hafif, orta ve ağır saldırı çeşitleri vardır. Orta hareketlerin vurma şansı orta düzeydeyken, ağır saldırıların vurma şansı daha düşüktür ancak daha fazla hasar verir. Örneğin yumruk ve ardından tekme gibi yakın dövüş saldırılarının kombinasyonlarını oluşturabilirsiniz ve bunlar, karakterlerinizin seviyesini yükselttikçe daha güçlü olacak şekilde yükseltilebilir. The Protagonist: EX-1'in harika RPG sistemlerine sahip olduğu yer burasıdır.

Başlangıç olarak bıçak veya tabanca gibi temel eşyaları üretebilir ve bunlara element bonusları ekleyebilirsiniz. Seviye atladıkça, savaş yeteneklerinizi, hayatta kalma yeteneğinizi geliştirmek veya bilim ve zanaat becerilerinizi desteklemek için uygun gördüğünüz şekilde dağıtabileceğiniz stat ve beceri puanları kazanacaksınız. Biriminizdeki bazı karakterler, yükseltmeler yapmak veya silah, zırh yapımında daha usta olmak gibi özel becerilere sahip olacaktır. Bu, takımınızı donatılması gerektiğini düşündüğünüz en iyi şekilde özelleştirmenize olanak tanır; bu harikadır ve sıra tabanlı strateji türüne daha fazla derinlik katar.

4821a769ecd1205fe.jpg

Ekibinizin daha fazla üyesini bulduktan sonra, ekibinizin iki takıma bölünmesini gerektiren bulmacalarla karşılaşacaksınız. Daha sonra iki mangayı ayrı ayrı kontrol edebilirsiniz, böylece bir manga bir anahtarı etkinleştirebilir, yeni bir alana geçebilir ve ek anahtarları etkinleştirebilir, bu da daha sonra ana manganızın geçmesinin yolunu açar. Kesinlikle Ana-Mon bölgelerini geçmeyi daha heyecanlı hale getirdi. Bölgenin sonuna doğru koşmayı veya daha fazla hayatta kalan için bir yan alanda arama yapmayı seçebileceğiniz konuşma seçenekleri sunulacak. Bu size daha fazla deneyim ve eşya kazandıracak, ancak savaşta ölüm riskiyle karşı karşıya kalacaksınız.

Oyun yarı düzenli olarak otomatik kaydetme yapıyor, ancak bunun benim zevkime göre yeterli olmadığını fark ettim, bu yüzden sık sık manuel olarak kaydettim. Bir zamanlar bazı hapishane hücrelerini araştırıyordum ve hücre kapılarını açmak için zemin plakasını etkinleştirmeniz gerekiyordu. Angel'ı şaltere kadar koştum ve Radical ile köpeğin takip etmesini sağladım. Köpek zemin plakasının üzerinden geçerken ben de hapishane hücresine koştum ama sonra hepimizi hücreye ışınladı ve hücre kapısını arkamızdan kapattı. Dışarı çıkmanın bir yolu yoktu, bu yüzden oyunu yeniden yükledim ancak son otomatik kaydetme 20 dakika önceydi.

ss_94999099a1af9ad16e5a350eeeaa70f453782417.1920x1080.jpg

The Protagonist: EX-1'in bu erken erişim sürümü, keşfedilecek dört seviye, 7 oynanabilir karakter, 10'dan fazla düşman türü, 19'dan fazla silah türü ve çok daha fazlasını içerir. Keşfetmek gerçekten harika olan şey, efsanevi Tony Todd'un (Platoon, Star Trek:TNG/DSN) ve Temuera Morrison'un (Once Were Warriors ve Star Wars The Mandalorian'daki Jango Boba Fett) seslendirme yetenekleriydi. Pek de iyi görünmeyen ara sahneleri gözden kaçırabilirseniz, seslendirme, dövüş ve bulmacalar, bu oyunu sıra tabanlı strateji hayranlarına tavsiye etmem için yeterince yükseltiyor. Gelecekteki güncellemeler ve yakında çıkacak olan tam sürüm için heyecanlıyım.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri