Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

İznik Arkeoloji Müzesi

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 21 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

bursa-iznik-b-gazete-arkeoloji-muzesi-ucretsiz-3.jpg

İznik Arkeoloji Müzesi, Bursa ilinin İznik ilçesinde ve çevresinde bulunan arkeolojik eserlerin sergilendiği müze. Önceleri Nilüfer Hatun İmareti'nde yer almaktaydı. Mekanın darlığı nedeniyle burada müzecilik faaliyeti zorlaşınca, Kültür ve Turizm Bakanlığınca iki müze planlandı. "2020 yılında Nilüfer Hatun İmareti, Türk-İslam Eserleri Müzesi adıyla hizmete açılırken İznik Arkeoloji Müzesi inşaatı başladı ve 2022 yılında tamamlandı. Müze, 16 Ocak 2023 günü ziyaretçilere açıldı.

1500'e yakın eser sergilenmektedir. Müzedeki eserlerin tarihi MÖ 6500lü yıllara kadar uzanır. Müzedeki en önemli eserler arasında Roma dönemine ait bir mermer masa oyunu, Yunan kahramanı Aşil'e adanmış oldukça süslü bir lahit ve Büyük İskender'in generali I. Antigonos'un MS 2. yüzyıla tarihlendirilmiş olan lahdi, Truva'dan esinlenilen Akhileus ile Anne-Kız lahitleridir. Antigonos'un lahidinin üzerinde, lahidi yaptıran karısı Arete'nin figürü ve Antigonos için yazdırdığı ağıt bulunur. 2.500 yıllık bu metin, yeni tercüme edilmiş ve tarihin bilinen en eski aşk mektubu olarak tanımlanmıştır. Bu metinde, Arete'nin kocası Antigonos'un ölümünün ardından yaşadığı üzüntü şu sözlerle ifade edilir: "Ben, üzgün Arete... Tüm bedenim ve ruhumla Antigonos'un mezarından haykırıyorum. Üzüntüden saçımı yoluyor, duygularımı ağlayarak gösteriyorum. Bu şanssızlık, ölüm, bu değerli adamı özgürleştireceğine beni yakaladı.” ifadesi geçmektedir.

Paylaşım için Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri