Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Room To Grow, Avustralya'nın sahibi Mishka Kamener tarafından geliştirilen, evde yetiştirilen bir bulmaca oyunudur. Room To Grow, başından itibaren bir kaktüs bitkisinin yer aldığı sade tasarlanmış renkli bir bulmaca oyunudur. Ama kısa sürede bunun o kadar basit olmadığını anladım. Kaktüslerin görevi, diğer kaktüs saksı bitkisini çeşitli yöntemlerle iterek yerdeki çeşitli deliklere sokmaktır.
Room To Grow ilk başta bana Snake mobil oyununu hatırlattı. Hareket ettikçe vücudunuzun büyümesi dışında benzer şekilde hareket edersiniz. Hareket aynı zamanda belirlenmiş bir yol boyunca hareket etmenizi de kısıtlar. Yani siz hareket ettikçe mevcut alan ve hareket seçenekleri azalmaya başlar. Bu ilk başta yeterince kolay görünüyordu, ancak ilk 10 seviyede zorlu bir mücadelenin başladığını hissetmeye başladım.
Seviyeler, düşünülmesi gereken çok daha fazla şeyle birlikte çok daha karmaşık hale gelmeye başladı. Kendinizi engellerden uzaklaştırarak, bu saksı bitkisini itmek için vücudunuzu kullanmanın temellerini öğrenmeye başlarsınız. Ancak asıl zorluk, oraya ulaşmak için nasıl hareket edeceğinizi ve kendinizi nasıl konumlandıracağınızı düşünmektir.
Her seviye, alanı akıllıca kullanmanızı gerektirir. Bu yine kulağa basit geliyor. Ancak önünüze engeller çıktığında ve bazen birden fazla saksı bitkisi olduğunda bu oldukça baş ağrısına neden olabilir. Bu aynı zamanda çok fazla deneme yanılma ve sabır anlamına da geliyordu.
Yavaş ama emin adımlarla çoğu seviyeyi kafamda toparlamayı başardım. Seviye seçimi doğrusal bir harita gibi çalışır, ancak bazen alternatif bir yola dalar. Bir seviyeden diğerine geçmek için vazgeçtiğim çoğu durumda, ilerlemenin çok daha kolay bir yolu haline geldi. Bunu son derece kullanışlı bulmama rağmen Room To Grow, seviyeleri tamamen atlamanıza izin vererek daha kolay bir çözüm sunuyor.
Yani dürüst olmak gerekirse Room To Grow'dan defalarca ayrıldım. Tamamen yenildim mi? Hayır. Ama sabrımı ve beyin gücümü inanılmaz derecede zayıflattı, bu yüzden düzenli molalar gerekiyordu.
Room To Grow'un çoklu "dünyalarında" ilerledikçe karşınıza yeni türde mekanikler ve zorluklar çıkar. Yani oyunun hissine alıştığınız gibi, beyninizi de yeniden oyuna dahil etmeniz gerekecek.
Ve her bulmacayı bitiremediğim için oyun beni mağlup etse de, her seviyede gösterilen çabayı gerçekten takdir ediyorum. Bulmacalar gerçekten akıllıdır ve zaman zaman gerçekten kalıpların dışında düşünmenizi gerektirecektir. Room To Grow, çözebileceğiniz bir bulmaca değil ama benim gibi bulmaca meraklıları için göz atmaya değer.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)