HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Omno, Studio Inkyfox'tan solo geliştirici Jonas Manke tarafından hazırlanan ve Future Friends Games tarafından yayınlanan tek oyunculu bir bulmaca ve keşif oyunudur. Oyun 29 Temmuz 2021'de PC, Xbox, Xbox Game Pass ve Playstation'da yayınlandı ve yılın ilerleyen aylarında Nintendo Switch'e de gelecek. Çok havalı bir bulmaca oyunu ve 4 yaşındaki kızımla oynadığım bir oyun. Oyundaki her alanı keşfederek geçirdiğimiz zamandan gerçekten keyif aldık ve o, haritanın etrafında yeterince yakınlaştırma yaptığında, ben de bulmaca çözmeye odaklanacağım. Ana karakter bana 90'lı yıllardaki Little Big Adventure adlı oyunu hatırlattı. Sanırım renklerine kadar Twinsen'e hafif bir benzerlik var ve bu bana güzel bir nostalji etkisi verdi.
Oyunun görselleri ve müziği çok güzel ve rahatlatıcı olmasının yanı sıra, basit ve şiddet içermeyen oyun tarzı da kızımın Xbox Kumandasını nasıl kullanacağını öğrenirken kendi başına izlemesi ve oynaması için mükemmeldi. Oyun ilerledikçe, babamın devralmak zorunda kaldığı zorluklar zorlaştı, ancak bulmacaların arasında personel uçan kaykayıyla uçaklar arasında uçmaktan, ışınlanmalarla haritayı yakınlaştırmaktan, platformlara uçmaktan ve genel olarak birlikte harika vakit geçirmekten keyif aldık.
Her bölgede, anlatılan büyük hikaye üzerinde düşünmeniz için size kısa cümleler veren küçük ders kitapları bulacaksınız. Daha sonra haritanın etrafına yerleştirilmiş beyaz ışık küreleri vardır; bunlardan üçü, daha sonra son harita mücadelesini ortaya çıkaran bir dikilitaş yapısını 'güçlendirmek' için gereklidir. Son harita mücadelesini tamamladığınızda aceleyle tamamlayabilirsiniz ancak bu, bölgenin yüzde kaçını tamamladığınız konusunda sizi uyarır. Henüz bulamadığınız küreleri gösteren bir radar haritası göstermek için personelinizi yükseltebilirsiniz. Bununla birlikte, her haritada hikayenin daha fazlasını ortaya çıkaran yüzen kitaplar da vardır ve bunlar radarda görünmez, bu yüzden bunları kendi başınıza bulmanız gerekir.
Omno'nun çok çeşitli ve güzel biyomları vardır ve her birinde çok sayıda farklı türde yaratık bulacak ve onlarla etkileşime gireceksiniz. Her biriyle ilk kez tanıştığınızda, boş zamanlarınızda okuyabileceğiniz bilgileri bir hayvan listesine ekler ve toplayabileceğiniz mini ışık küreleri vardır. Yine ağaçlardan ve kayalardan toplanan bu mini ışık küreleri kolunuzdaki küçük beyaz çubuğu dolduruyor. Kolunuz tamamen şarj olduğunda, kısa bir hız artışı elde edeceksiniz ve kendinizi, o kürenin kilidini açmak için üstünde beyaz bir küre bulunan yakındaki bir taş yapıya götüreceksiniz.
Yaratıklar kızımın keşfetmekten ve farklı şekillerde etkileşime girmekten keyif aldığı bir başka yöndü. Bazıları sizi kısa bir süreliğine takip edecek veya uçan kaykay üzerindeyken sizi kovalayacak, bazıları ise korkup mini küreleri bırakıp kaçmak için kullanacak. Kürelerini almak için bazılarına atılmanız gerekebilir, diğerleri ise sizi havaya fırlatarak yakındaki bir platforma ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Kaplumbağaların üzerine atlayabilirsiniz ama üzerlerinde çok uzun süre durursanız batarlar. Karakteriniz derin suya girerse veya kenarlardan düşerse ölür ve kilidini açtığınız son doğma noktasında yeniden doğarsınız.
Her bölgenin sonunda, sonraki bölge grubuna seyahat etmenize yardımcı olacak büyük, efsanevi bir yaratıkla karşılaşacaksınız. Büyük bir kaplumbağayla başlayarak, aynı zamanda bir denizanası ve uzun yürüyenlerden uçan yaratıklara kadar dinozor türü yaratıklar da size yardımcı olacak. Dünyalarda ilerledikçe, altta yatan hikayenin daha fazlası ortaya çıkar ve ayrıca ilerleyen seviyelerde kullanabileceğiniz yeni yetenekler de öğreneceksiniz. Dash ile başlıyorsunuz, ardından kızımın özellikle sevdiği asanızda kayma ve sörf yapma yeteneğinin kilidini açıyorsunuz.
Omno'daki her yeni alanın başlangıcında size bu yeni yeteneklerin temelleri öğretilir, ardından o alanı çözmek için bunları kullanmanız gerekecektir. Atılmanın ardından, eğer parıldayan beyaz halkalar görürsek geniş alanlara ışınlanmayı başardık. Gizlenmiş gri halkalı küçük taşları bulursak gizli alanlar ortaya çıkarılabilir. Bunlardan bazıları etkinleştirildiğinde platformları yükseltecek veya alçaltacak, yüzen platformları harekete geçirecek veya belirli bir süre içinde üzerine atlanacak nesneleri ortaya çıkaracak. Daha sonra diğer bulmacalar, ışık enerjisini depolamak için asanızı kullanmayı, onu anahtar olarak kullanılan bir düzeneğe yerleştirmeyi, platformları hareket ettirerek, onların ötesinde başka bir şeyi engelledikleri için atlamanızı veya yoldan çekilmenizi sağlamayı içeriyordu.
Mücadelenin zorluğu iyi ilerledi. Bir sonraki alan olduğunu düşündüğüm yere atlamak, koşmak ve süzülmek için yıllarımı harcadığım ve hayal kırıklığına uğradığım zamanlar oldu. Yavaşladım ve bölgeye daha geniş bir açıdan baktım ve çözüm ya başka bir açıdan bakıldığında belliydi ya da sadece ulaşamadığım ya da ihtiyacım olmayan bir yere ulaşmaya çalışıyordum. Sık sık başka bir küre bulmaya giderdim ve bu, istemeden öncekinin çözümünü gösterirdi.
Genel olarak Omno, kızımla oynamaktan keyif aldığım, keşfetmesi eğlenceli ve fazla zorlayıcı olmayan güzel bir bulmaca oyunudur. Sona doğru bazı akıllara durgunluk veren zorluklar var, ancak bunlara sıklıkla farklı açılardan bakmak çözümü ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır. Bu oyunun tek bir kişi tarafından yapılmış olması gerçekten etkileyici ve onun gelecekteki projelerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)