Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
FreeBSD UUID değiştirme konusu daha önce paylaşıldıysa konu kapatıla bilir
(yaptığımız bu işlem aynı vdi ile UUID değiştirerek 1 den fazla sanal makina açmamıza olanak tanıyor)
ilk konum hatam varsa lütfen belirtin
Not: Kullandığım vdi sabit ip UUID değiştirdiğim vdi'de aynı ip bunu değiştirmemiz gerekiyor +1 arttırın
(yaptığımız bu işlem aynı vdi ile UUID değiştirerek 1 den fazla sanal makina açmamıza olanak tanıyor)
ilk konum hatam varsa lütfen belirtin
Not: Kullandığım vdi sabit ip UUID değiştirdiğim vdi'de aynı ip bunu değiştirmemiz gerekiyor +1 arttırın
Adım 1 VirtualBox'u Path'e ekle
- Denetim Masası'na gidin.
- Sistem ve Güvenlik > Sistem yolunu izleyin.
- "Gelişmiş sistem ayarları" seçeneğine tıklayın.
- "Ortam Değişkenleri" düğmesine tıklayın.
- "Sistem değişkenleri" bölümünde "Path"i seçin ve "Düzenle" düğmesine tıklayın.
- VirtualBox'ın yüklü olduğu dizini (örneğin, "C:\Program Files\Oracle\VirtualBox") ekleyin veya kontrol edin
![]()
![]()
2. adım Python ile UUID çıktısı alın ve not defterine kaydedin
python -c "import uuid; print(uuid.uuid4())"
kaydedilen veriyi YENI_UUID'ye ekleyin ve cmd ye yapıştırıp enter diyin
VBoxManage internalcommands sethduuid "C:\Users\Desktop\65ahmet75freebsd\65ahmet754.vdi" "YENI_UUID"
Bunun yerine virtualbox üzerinden çoğaltma işlemi yapmak daha kolay. Fakat buda kullanılabilir. 

dün denemiştim beceremedim biraz araştırdım böyle bi çözüm buldum, yine gereksiz konu açmışımBunun yerine virtualbox üzerinden çoğaltma işlemi yapmak daha kolay. Fakat buda kullanılabilir.![]()

Bu Konu Gereksiz değil belki kullanan olur. Ben sadece bilgi amaclı coğaltma yapılabilir yazdım.dün denemiştim beceremedim biraz araştırdım böyle bi çözüm buldum, yine gereksiz konu açmışım![]()

teşekkür ederim <3Bu Konu Gereksiz değil belki kullanan olur. Ben sadece bilgi amaclı coğaltma yapılabilir yazdım.![]()
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)