Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Taşmeydan Parkı halk dilinde Taşmeydan. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın çevresindeki kentsel mahallede bulunan halka açık bir park. Belgrad'ın Palilula belediyesinde yer almaktadır. 1954'te kurulduğundan bu yana 2010–2011'de tüm park en büyük yeniden tadilat gördü.
Taşmeydan, güneyde Vračar ve batıda Stari Grad belediyelerini çevreleyen, Palilula belediyesinin en güneybatı köşesini kapsayan Belgrad'ın merkezi olan Terazije'nin 600 m. güneydoğusundan başlar. Daha dar anlamda Taşmeydan, kuzeybatıda Takovska, kuzeydoğuda Ilije Garašanina, güneydoğuda Beogradska ve Bulevar kralja Aleksandra caddelerinin sınırladığı alanı kaplar. Alanın çoğunluğu parkın kendisi tarafından işgal edilirken, kuzey ve aşırı batı bölümleri kentleşmiştir. Daha geniş anlamda park kuzey ve doğudaki ek alanı kaplar. Taşmeydan, kuzeydoğuda Palilula semtleri ile komşu iken, doğu, güney ve batıda sırasıyla Vukov Spomenik, Krunski Venac ve Nikola Pašić Meydanı semtlerine kadar uzanır.
Taşmeydan mahallesi, Palilula içinde yerel bir topluluk, alt belediye idari birimini oluşturur. 1981'de 4.887, 1991'de 4.373, 2002'de 4.018 ve 2011'de 3.073 nüfusu vardı.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)
Benzer konular
- Cevaplar
- 2
- Görüntüleme
- 8K
- Cevaplar
- 0
- Görüntüleme
- 1K

