romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan blackgames
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 239

blackgames

Yalnız Kaptan
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Konular
1,417
Çözüm
1
Online süresi
1mo 21d
Reaksiyon Skoru
1,156
Altın Konu
0
TM Yaşı
14 Yıl 7 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
329
MmoLira
406
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Üniversite Hakkında

2007 yılında kurulan Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı ( GESAV)ın Yükseköğretim Kuruluna müracaatıyla başlayan süreç tamamlanmış ve 07.07.2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan 5913 nolu kanunun ek 114. Maddesiyle Mevlana Üniversitesi Türkiyenin 42. vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Kuruluş kanununda 6 fakülte, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunmaktadır. Kurucu Vakıf Yönetim Kurulu Konyanın önde gelen iş adamları ve sanayicilerden oluşmaktadır.

Yeni İstanbul karayolunda tramvay hattı üzerinde Rixos Hotel'in bitişiğindeki Rixos kampüsümüz 100.000 m2 alan üzerinde yaklaşık 30.000 m2 kapalı alana sahip olup öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak konforda tasarlanmıştır. Bina dışında otoparkları, spor, eğlence ve gezi alanları bulunmakla birlikte bina içindeki kapalı mekanlarda da aynı ortamlar ve imkanlar bulunmaktadır. Resmi müsabakaların yapılabileceği spor salonu, sağlık merkezi, kütüphanesi, sinema salonları, kongre merkezi, kafeteryaları, yemekhanesi, derslik ve modern alt yapı ile donatılmış laboratuarları, yürüyen merdivenleri ve geniş fuaye alanları ile konforlu bir ortamda teknolojiyi kullanarak eğitim imkanı sunmaktadır.

Akademik Birimler

Mühendislik Fakültesi:
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği (İng.)
Bilgisayar Mühendisliği (İng.)
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İng.)

Eğitim Fakültesi:
İngilizce Öğretmenliği
Türkçe Öğretmenliği
İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Okul Öncesi Öğretmenliği
*Bilgisayar Öğretimi ve Teknolojileri Öğretmenliği

Tıp Fakültesi:
Tıp

* Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu (4 Yıllık):
Hemşirelik
Beslenme ve Diyetetik
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Burslar

Öğrenim Bursu: Hazırlık sınıfı dâhil olmak üzere verilecek olan burslarda, Tam Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 Burslu: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 Burslu: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan bölümünü ödeyecektir. Öğrenim Burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar sadece öğrenim ücretini kapsamaktadır. Yaz öğretimi ücreti, barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. konular öğrenim bursu kapsamı dışındadır.

LYS Başarı Bursu: LYS yerleştirme sıralamasında ek puan ve ek başarı sırasıyla derece yapanlar hariç, dil puan türü ile öğrenci alan bölümlerimiz dışında, kayıt yaptırdığı puan türüne göre öğrencilerden ilk 100'e girenlere 1000 TL, 101-1000 arasına girenlere 750 TL, 1001-3000 arasına girenlere 500 TL, 3001-5000 arasına girenlere 250 TL aylık LYS Başarı Bursu verilir. LYS yerleştirme sıralamasında ek puan ve ek başarı sırasıyla derece yapanlar hariç, dil puan türü ile öğrenci alan bölümlerimize kayıt yaptırdığı puan türüne göre öğrencilerden ilk 100'e girenlere 1000 TL, 101-500 arasına girenlere 750 TL, 501-1000 arasına girenlere 500 TL, 1001-2000 arasına girenlere 250 TL aylık LYS Başarı Bursu verilir. LYS başarı bursundaki LYS başarı sıranızın tespiti için üniversitemize başvurunuz. LYS Başarı Bursu her yarıyıl 4 ay boyunca ödenir. LYS Başarı Bursunun devamı için; her yarıyıl genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması, başarısız ve devamsızlıktan kalan dersinin bulunmaması gerekmektedir.

Akademik Başarı Bursu: Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, %50 burs, %25 burs veya ücretli kontenjanlarımıza kayıt yaptıran öğrencilerimize, normal eğitim-öğretim süresi boyunca bahar yarıyılı sonlarında yapılacak yılsonu genel not ortalaması değerlendirmesine göre, Mütevelli Heyetince belirlenen miktar ve koşullarda Akademik Başarı Bursu verilir.

Spor Bursu: Üniversite tercihlerinden önce Rektörlük tarafından yapılacak olan spor mülakatlarına, aktif spor hayatına devam ederek; resmi müsabakalarda Altın, Gümüş veya Bronz madalya almış ya da Lisanslı veya Milli sporcu olarak başvuranlardan başarılı bulunan adaylara üniversitemize kayıt yaptırmaları durumunda Mütevelli Heyetince belirlenen oran ve koşullarda Spor Bursu verilir.

Yurt Bursu: LYS yerleştirme sıralamasında ek puan ve ek başarı sırasıyla derece yapanlar hariç, dil puan türü ile öğrenci alan bölümlerimiz dışında, kayıt yaptırdığı puan türüne göre öğrencilerden ilk 1.000e girenlere yurtlar ücretsiz, 1001-3.000 arasına girenlere yurtlarda %50 indirim, 3001-5.000 arasına girenlere ise yurtlarda %25 indirim uygulanır. LYS yerleştirme sıralamasında ek puan ve ek başarı sırasıyla derece yapanlar hariç, dil puan türü ile öğrenci alan bölümlerimize kayıt yaptırdığı puan türüne göre öğrencilerden ilk 500e girenlere yurtlar ücretsiz, 501-1000 arasına girenlere yurtlarda %50 indirim, 1001-2.000 arasına girenlere ise yurtlarda %25 indirim uygulanır.

Öğrenim bursu ve yurt bursu, öğrencimiz öğrenime devam ettiği, normal eğitim-öğretim süresini aşmadığı ve herhangi bir disiplin cezası almadığı sürece kesilmeden devam eder. Herhangi bir not başarı şartı aranmaz. Diğer burs imkânları ve tüm burslu öğrencilerimizin burslarının hangi durumlarda devam edeceği ile ilgili hükümler Mevlana Üniversitesi Burs Yönergesinde belirtilecektir.

Uluslararası Programlar

Mevlana Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi sadece kendi öğrenci, akademisyen ve idari personeli için değil, aynı zamanda ortak olduğu üniversite ve enstitülerin öğrenci, akademisyen ve idari personeli için de uluslararası tecrübeye bir eşik görevi görmektedir. Dünyanın hızla uluslararasılaşması üniversitelerin daha çok küreselleşmesini gerektirmekte. Mevlana Üniversitesi bu eğilimi bilmektedir ve yeni oluşmakta olan küresel ağlarda yerini almanın önemini kavramış durumdadır. Mevlana Üniversitesinin bu gerçekten haberi vardır ve oluşmakta olan küresel ağlarda yerini almanın kendisi için ne kadar önemli olduğunun da farkındadır. Özenle seçilmekte olan yabancı üniversitelerle işbirliği yapan Uluslararası İlişkiler Ofisi aracılığıyla Mevlana Üniversitesi uluslararası atmosferini geliştirmektedir ve küresel farkındalığını ve görünürlüğünü ilerletmektedir. UİO Mevlana Üniversitesinde sürdürülen bütün uluslararasılaşma faaliyetlerinden sorumludur. Uluslararası işbirliğini geliştirme amacıyla fakülte ve diğer ünitelerle beraber çalışır.

UIO Misyonu
Mevlana Üniversitesinin rekabet edebilen küresel bir üniversite olma hedefinde destek ve rehber olmak ve Mevlana Üniversitesi üyelerinin uluslararası tecrübelerini arttırarak kültürlerarası gelişim ve hoşgörüye katkıda bulunmak.

UIO Sorumlulukları
Üniversitenin misyon ve vizyonuna uygun olarak Mevlana Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisini geliştirmek ve uygulamak,

Mevlana Üniversitesinin bütün uluslararası faaliyetlerinin merkezi olmak,

Avrupada, ABDde ve Avrupa dışında bulunan seçkin yüksek öğrenim kurumlarıyla bağlantılar kurmak ve yürütmek,
Mevlana Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve idari personelinin uluslararası tecrübelerini arttırmak.

Mevlana Üniversitesinin uluslararası boyutuna katkı sağlayacak program ve toplantıların düzenlenmesi.

Öğrenci-Öğretim Üyesi değişim anlaşması yapılan Üniversiteler:
University of Northern Iowa (ABD)
Lumina University (Romanya)
Purdue University (ABD)
Kafkas Üniversitesi (AZERBAYCAN)

Öğrenim Ücretleri

ÜCRETLER

Mevlana Üniversitesinde eğitim-öğrenim ücrete tabidir. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yıllık öğrenim ücreti aşağıdaki tablodaki gibidir. Öğrenim ücretlerine KDV dâhildir. Öğretim ücretleri banka sözleşmesinde belirtilen şekilde (10) on taksit halinde tahsil edilir. Öğrenim ücretini kayıt sırasında peşin ödenmesi halinde %5 indirim uygulanmaktadır. Öğrenim ücretleri her akademik yıl için mütevelli heyeti tarafından belirlenir. Üniversiteye giriş yılını izleyen akademik yıllarda kayıtlı öğrenciler için yıllık öğrenim ücretindeki olası artışlar yıllık ÜFE ve TÜFE ortalaması oranını geçmez.

FAKÜLTESİ / MESLEK YÜKSEKOKULU

Tüm Programların Hazırlık Sınıfı 11.400,00 TL
Eğitim Fakültesi 12.084,00 TL
Mühendislik Fakültesi 13.775,00 TL
Tıp Fakültesi 18.050,00 TL

Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu (4 Yıllık)

Hemşirelik 7.600,00 TL
Beslenme ve Diyetetik 9.500,00 TL
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 11.400,00 TL

Yurtlar

Öğrencilerimizden talep edenler için Anlaşmalı yurtlarda barınma imkanı sağlanmaktadır.

Anlaşmalı Yurtlar:

2011 Aralık ayında yeni bir yurt olarak hizmete girmiştir. Üniversiteye ulaşım yürüyüş uzaklığında olup 15 dakikadır.

Adres:
Bosna Hersek Mah. Büyük Hizmet Cad.
No:30/C 42250 Selçuklu/KONYA
Tel: 0.332. 241 15 02

Kültür Sanat Etkinlikleri

Mevlana Üniversitesi bünyesinde Sağlık Kültür ve Spor Müdürlüğüne bağlı Şube müdürlerinin desteğiyle öğrencilerin ilgi duyduğu alanlarda kulüp ve topluluk faaliyetleri organize edilmektedir. Öğrenci kulüpleri dergi, gazete ve bülten hazırlanması, konser, gezi, kermes, kitap fuarı ve resim sergisi gibi organizasyonları düzenleyerek, ülkemizin önde gelen politikacı, sanatçı, yazar ve akademisyenlerin davet edildiği konferans ve paneller tertip etmektedir.

Spor Faaliyetleri

Mevlana Üniversitesi kampüsünde bulunan 1500 tribün kapasiteli kapalı spor salonu kompleksi yapımında son aşamaya gelinmiştir. İçinde çeşitli mekanik ve elektronik spor aletlerinin yer aldığı, 2 adet fitness-center salonu, giyinme odaları, sauna, duşlar ve kafeteryası bulunan modern spor kompleksi hizmet vermektedir. Ayrıca açık spor alanlarında tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları yürüyüş ve bisiklet parkuru ile öğrencilere sosyal ve sportif imkânlar sunulmaktadır.

PDR Hizmetleri

Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmetleri

Üniversitemiz bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık merkezi bulunmaktadır.

Psikolojik danışma Süreci; gizlilik, güven, gönüllülük, eşit ilişki, kabul gibi ilkelere dayanır ve konuşma temelli olarak Bireysel ve Grup Danışmanlığı şeklinde gerçekleşir.

Psikolojik Danışma;
Problemlerinizi çözmenize
Kendinizi gerçekleştirmenize
Kendinizi tanımanıza ve anlamanıza
Gerek kendi içinizde gerekse çevreyle olan ilişkilerinizde uyumlu bir insan olmanıza
Sahip olduğunuz görünür ya da gizli tüm potansiyellerinizi fark edip en üst düzeyde geliştirmenize yardımcı olur.

Psikolojik Danışmaya İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlayacağım?
Çoğu zaman moraliniz bozuk ise, kendinizi sürekli üzgün ve yorgun hissediyorsanız,
Paylaşmak gerekliliği hissettiğiniz duygu ve düşünceleriniz olduğuna inanıyorsanız,
Üniversite yaşamına uyum sağlamakta zorlandığınızı mı düşünüyorsanız,
Derslerinize çalıştığınız halde, başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız,
Kaldığınız yerdeki arkadaşlarınızla sorunlar yaşıyorsanız,
Hayatınızda bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorsanız,
Öfkenizi kontrol etmekte güçlük mü çekiyorsunuz,
İnsanlarla daha etkili iletişim kurmak istiyorsanız,
Sıkıntı verici yaşam olaylarına maruz kaldıysanız,
Son günlerde yoğun stres ve kaygı yaşıyorsanız,
Sosyal ortamlarda yoğun kaygı hissediyorsanız,
Kendinizi daha yakından tanımak istiyorsanız,
Mesleki hedeflerinizi belirlemek istiyorsanız,
Sosyal becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız,
Yaşamınızın gidişatından hoşnut değilseniz,
Arkadaşlık kurmakta zorluk çekiyorsanız,
Nasıl ders çalışacağınızı bilemiyorsanız,
Sınav ve sunuş kaygısı yaşıyorsanız,
Bir yakınınızı kaybettiyseniz

Yukarıdaki cümleler bildik geliyorsa, sizin duygu ve düşüncelerinizi yansıtıyorsa;
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinden görüşme talep etmeniz sizin için çok yararlı olacaktır.

Yemek ve Kafeterya Hizmetleri

Üniversitemizde kolay ulaşılabilen iki adet kafeterya, öğrenci yemekhanesi ve öğretim elemanları yemekhanesi mevcuttur. Öğrencilere Gıda güvenliği yönetim sistemi (ISO22000) standartlarına sahip üretim mutfağında zengin bir menü sunulmaktadır. Ayrıca hijyen ve sanitasyon hijyen standartları gereği belli aralıklarla, hammaddelerin laboratuar mikrobiyolojik analizleri yapılmaktadır.

Kütüphane

2010-2011 akademik yılında hizmete açılan kütüphanemiz 1250 m² lik alanda hizmet vermektedir. İhtiyaç duyulduğunda kullanılabilecek 750 m² lik bir alt kattaki alanıyla, toplamda 2000 m² lik kullanım alanı mevcuttur.

Kütüphane içerisinde :

Güncel dergi ve gazetelerin takip edilip okunabildiği ayrı bir mekan
Okuma salonu
Toplantı salonu
Grup çalışma kabinleri
Bilgisayarla çalışma masaları
Kitap teşhir alanı mevcuttur

Kütüphanemize gelen yayınlar kısa sürede işleme alınarak rafa açılmakta ve kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Ayrıca istediği kitabı kütüphanemizde bulamayan kullanıcılar için Kütüphanelerarası İşbirliği (ILL) kapsamında, yayının bulunduğu herhangi bir üniversite kütüphanesinden, istenilen yayın/yayınlar temin edilebilmektedir.

Mevlana Üniversitesi Kütüphanesi ANKOS, ULAKBİM EKUAL VE KITS üyesidir

Bilgi İşlem Hizmetleri

Müdürlüğümüz, üniversitemizin mevcut ve gelecekteki bilişim yapılanmasının güven içinde ve modern bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere oluşturulmuştur.

Üniversitemiz organizasyon yapısında ihtiyaçların belirlenmesi, biraraya getirilerek önerilmesi ve Üniversite yönetimince uygun bulunanlardan tedarikçilerin haberdar edilmesi hedeflenmektedir.

Bilgi İşlem, aynı zamanda kampüs ve organizasyonun etkin ve verimli biçimde çalışabilmesi için gerekli yazılım ve donanım projeleri ile bunların eşgüdümünü ve sinerji ortamı oluşturulmasını sağlayacak projeleri hazırlayarak Üniversite yönetimine önermektedir.

Modern, güvenli, hızlı bir bilişim için gerekli altyapıyı hazırlamak üzere projeler üretmek ve gelişmeleri takip etmek, yapısını nitelik ve nicelik olarak geliştirmek amacındadır.

Sağlık Hizmetleri
Üniversitemizde ilkyardım, hemşire, doktor, muayene ve müşahede odalarından oluşan sağlık merkezi bulunmaktadır. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak çalışan sağlık merkezinde ilk yardım, muayene ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Ayrıca Üniversitemizin kurucu vakfının sahibi olduğu Özel Mevlana Hastanesinde Mevlana Üniversitesi personel ve öğrencilerine indirim uygulanmaktadır.

Üniversiteye Ulaşım

Mevlana Üniversitesi Yeni İstanbul yolu üzerinde olup, tramvay hattının Bosna- Hersek durağındadır. Ayrıca Eski Garaj- Bosna Hersek minibüsleri ve Fuar- Bosna Hersek otobüsleriyle ulaşım mümkündür. Konya Otogarından tramvay ile ulaşım 15 dakikadır. Konya havaalanından şehir merkezine ulaşıldığı takdirde, en yakın tramvay durağından Mevlana Üniversitesine ulaşım 40 dakikadır.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri