Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Yeni oyunları piyasaya sürülen benzer oyunlarla karşılaştırma kinayesine düşmekten gerçekten nefret ediyorum çünkü bu, oyunun tamamını bir şekilde en aza indirir, ancak Animal Crossing, Stardew Valley ve dolayısıyla Harvest'tan doğrudan ilham görmüyorsanız, kendinizi kandırıyor olmalısınız. Kendi çiftliğinizi elde edeceğiniz, bol miktarda ürün yetiştireceğiniz, çeşitli hayvanlara bakacağınız ve yardımcı olmak için çeşitli binalar inşa edeceğiniz için, türde bir dayanak noktası haline gelen tüm tanıdık çiftçilik simülasyonu mecazları oyunun başlangıcında mevcuttur.
Her şeyden önce, formüldeki en büyük değişiklik, derin deniz dalışı yapma ve okyanusun deniz dibini temizleme yeteneğinde yatmaktadır. Temelde, Stardew madenlerinde zindanda gezinmeye gitmenin bir versiyonudur, çünkü alanlarda ilerlerken temizlerken daha fazla alanın kilidini açarsınız. Kağıt üzerinde çöp temizlemenin kulağa o kadar heyecan verici gelmediğini biliyorum.
Ayrıca, üç farklı kategoriye ayrılan, gerçekten derinlemesine bir beceri ağacı da mevcuttur: sosyal, ustalık ve yeterlilik. Belirli beceriler, herhangi bir zamanda hasat edebileceğiniz bitki sayısını artırmaktan köylülerle arkadaş olmayı ve sosyalleşmeyi kolaylaştırmaya kadar değişebilir. Bu becerileri, genel oyun tarzınıza ve tercihlerinize uyacak şekilde özelleştirmek için çok fazla özgürlüğünüz var, bu da beklenmedik bir hoşgeldin eklentisiydi.
Hiç şüphesiz, oyuna uygulanan en sevdiğim yaşam kalitesi iyileştirmelerinden biri oyun içinde zamanın ne kadar hızlı ilerlediğini ayarlama yeteneğidir.
Herhangi bir sosyal simülasyonun en önemli yönlerinden biri NPC'lerdir. Büyük ölçüde unutulabilir veya değiştirilebilir yüzsüz zombilerden oluşan bir kadronuz varsa, oyuncuların her sosyal medya platformunda sabitlenip sürekli tartışacakları bir şey yoktur.
Neyse ki Coral Island, hepsi de görünüm ve kişilik açısından son derece benzersiz olan 70'in üzerinde sakinden oluşan zengin ve çeşitli bir oyuncu kadrosunu destekleyen oynanış öğesiyle tam on ikiden vurdu.
Oyunun sosyal yönü boyunca uygulanan, arkadaşlığınızı ve ilişkinizi ilerletmek istediğiniz kişiye hediye etmenize (veya yok saymanıza) izin veren 'tanıdık' bir arkadaşlık sistemi vardır.
Ne yazık ki, özellikle diyalog metninin görünmemesi, köylülerin kaybolması ve ara sıra oyun çökmesi gibi oyunun sosyal yönleri söz konusu olduğunda oldukça az sayıda hata deneyimim oldu, ancak oyuna girerken bunun erkenden bekleneceğini biliyordum.
Benim hakkımda bunu bilmiyorsanız; kesinlikle rahat oyunlara bayılırım. Uzun bir çalışma gününden sonra hoş ve rahatlatıcı, bazı basit oyun mekaniği, tamamlanması gereken sıradan aktiviteler içeren ve güçlü bir film müziği ile tamamlanan bir şeye yerleşmekten sonra zevk aldığım başka bir şey yok. İş stresli, sinir bozucu veya zor olabilir, bu yüzden oyun tercihimde genellikle bunun tam tersini ararım. Mercan Adası özetlenmiştir, ancak hala Erken Erişimde olduğu için, kenarlarda hâlâ biraz pürüzler vardır.
Oyunun teması, kullanılan gerçek 3B modellerden çok daha benzersiz ve görsel açıdan hiçbir şey beni gerçekten bağlamadı (bu şaşırtıcıydı, çünkü bu genellikle zevk aldığım oyunların en önemli yönlerinden biri). Hayvanlar sevimli, oyuncu modelleri benzersiz ve dünya farklı. Çoğu zaman kendimi biraz 3D görseller yerine 2D portre sanatının tadını çıkarırken buldum.
Coral Island'da kullanılan müzikler söz konusu olduğunda, hemen dünyaya geri çekildim. Menülerde sunulan benzersiz mevsimlik müzik ve uvertürden, oyunun temasıyla ilgili her şey çok "markaya uygun" hissettirdi ve şimdiden oyun Spotify çalma listeme eklendi. Rahat oyunların puanları, oyunu benim için sonsuza kadar oynanabilir kılmanın tartışmasız en önemli kısmı, çünkü önümüzdeki 100+ saati bu aynı melodileri tekrar tekrar dinleyerek geçirme şansımın büyük olduğunu biliyorum.
Coral Island'la geçirdiğim zamanın en keyifli yönlerinden biri, bir şeyi başarıyormuşum gibi hissetmem için çok fazla zaman gerekmemesiydi. Stardew Valley ve Animal Crossing gibi oyunlar, olayların tam hızına ulaşmanız için biraz zaman alırken, Coral Island benim oyun içi günlerimi aldı.
Evet, düzeltilmesi gereken bazı erken erişim hataları var ve evet, oradaki diğer çiftçilik simülatörlerine benziyor, ancak bu, Coral Island'da geçirdiğim zamandan aldığım neşeyi hiç azaltmadı.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)