- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,294
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 14 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,294
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ya da kısa adıyla UKÜ. (İngilizce: Cyprus International University) (Almanca: Internationale Universität Zypern) 1997 yılında Lefkoşa'da İngiliz dilinde eğitim vermek üzere kurulmuş bir özel üniversitedir. Üniversitenin 10 fakülte (Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri,) ve bu fakültelere bağlı 54 lisans programı vardır. Ayrıca, 4 yıllık programların bulunduğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve 2 yıllık programların bulunduğu Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsünde ise yüksek lisans, doktora ve profesyonel doktora programları devam etmektedir.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde dersler, bilişim ve eğitim teknolojileri ile özel tasarlanmış modern dersliklerde işlenmektedir. Üniversite bünyesinde Ders uygulamalarının yapıldığı ve mesleki-teknik becerilerin geliştirildiği, Enstrümental Analiz, Mikrobiyoloji, Biyoteknoloji Araştırma, İnşaat, Merkez, Fizik, Kimya, Enerji, Elektrik-Elektronik, Ergonomi, Eczacılık Teknolojileri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Nöropsikoloji, Maket, 3D Processing, Linux, Yabancı Diller, Macintosh (Mac.)’ dan oluşan 54 tam donanımlı modern laboratuvar yer almaktadır.
Akdeniz’in tarih ve kültür merkezi Kıbrıs Adası’nın çağdaş yönünü simgeleyen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, beş yıllık bir çalışma sonucunda 4 Şubat 1997 yılında kurulmuştur. Üniversite 1997-1998 Akademik yılında 3 fakültede 12 lisans, 1 Meslek Yüksekokulunda 3 ön lisans programıyla eğitime başlamıştır.Günümüzde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 109 farklı ülkeden 18.000'i aşkın öğrencisi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en önemli ve en köklü eğitim kurumlarından biridir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa’da bulunan Üniversite Kampüsü, sosyal ve kültürel yönden zengin şehir merkezine 5 dakika, Ercan Havalimanı’na ise 15 dakika mesafede olup adanın merkezi konumundadır.- Katılım
- 26 Ara 2012
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 716
- DevLira
- 0
paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)