PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
SolarPhantom 1
SolarPhantom
Riftas 1
Riftas
LunarWraith 1
LunarWraith
Hikaye Ekle

Altın Konu Pikmin 4 İnceleme

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1bf57357150c72879.jpg

Pikmin serisindeki her oyunu oynamış olmama rağmen bir itirafta bulunacağım: Pikmin 4 gerçekten yendiğim ilk oyun. Ve hepsi Dandori'nin gücü sayesinde.

Nintendo'nun tuhaf strateji serisinin en son girişinin başlarında, ufak tefek bir astronot beni Japon konseptiyle tanıştırıyor. "Dandori, görevlerinizi stratejik olarak organize etme ve planlarınızı hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için maksimum verimlilikle çalışma sanatıdır" diyor. Bu sadece biraz boşluk dolduran NPC diyaloğu değil, daha çok seride şimdiye kadar deneyimlediğim herhangi bir öğreticiden daha fazla bir Pikmin oyununu nasıl oynayacağımı sonunda bana öğretecek bir anahtar.

2858db9a50a63a029.jpg

Bitki askerlerinden oluşan bir orduyu ne kadar hizada tutmaya çalışırsam çalışayım, oyunumu durma noktasına getirecek bir tür yok olma olayını durdurmak için neredeyse güçsüzdüm. Basit bir tutum ayarlaması (ve birçok yaşam kalitesi ayarlaması) ile, kazaları en aza indirirken aynı anda birden fazla görevi yürütebilen kendine güvenen bir lider olurdum. Pikmin 4, sahip olduğum en iyi yaşam koçu olabilir.

Sadık hayranlar, oyuncuların ellerini tutmak için aşırı istekli olan daha rahat bir devam filmi tarafından ertelenebilse de, Pikmin 4, Nintendo'nun en niş serisinin amaçlı bir yeniden inşasıdır. Stresli bir hatalar komedisi, oyunculara Nintendo Switch maceralarında olduğu kadar gerçek hayatta da yararlı olan değerli organizasyon stratejileri sunan sindirilebilir bir bulmaca strateji karışımına dönüşür.

3135dab7b0074b822.jpg

Pikmin 4, öncekilerle aynı oyun kancalarına sahip, ancak çok farklı bir oyun gibi geliyor. Oyuncular, ekibiyle birlikte gizemli bir gezegende mahsur kalan serinin olağan kahramanı Kaptan Olimar'ı bulmak için göreve gönderilen özel olarak tasarlanmış bir astronotun kontrolünü ele geçirir. Oyuncular, kayıp kaşiflerin izini sürmek için gezegenin sevimli Pikmin nüfusuyla birlik olup gemilerinin radarını hazine parçaları toplayarak geliştiriyor. Küçük yoldaşlarımı işçi karıncalar gibi yönlendirdiğim için, seriyi her zaman özel yapan aynı hafif strateji kancası. Birlikte ağır nesneleri taşıyabilir, kaya duvarları yıkabilir ve kendilerinden 100 kat daha büyük sevimli yaratıkları alt edebilirler.

Diğer göze çarpan ince ayarlar çok daha etkilidir. Örneğin, oyuncular bu sefer sadece 20 Pikmin'lik bir kadroyla başlar ve hikaye boyunca "saçma" ampuller toplayarak yavaş yavaş 100'e çıkar. Bu, maceraya daha iyi bir ilerleme ve karmaşıklık hissi veren küçük ama etkili bir değişiklik. Daha küçük bir grupla başlayarak, yönetilebilir görevlere odaklanabiliyor ve yavaş yavaş çoklu görev becerilerimi kademeli olarak geliştirebiliyorum. Hikayeye başladığımda, bir parça hazineyi taşımak veya tek bir Bulborb'u devirmek için küçük ordumu kullandığım için her seferinde bir veya iki şeye odaklanıyorum. 100'e ulaştığımda, grubun dikkatini daha doğal bir şekilde bölebiliyor ve aynı anda 10 görev gerçekleştirebiliyorum. Bunu daha önce bir Pikmin oyununda gerçekten başarmamıştım.

473ba47d718c1441e.jpg

Pikmin 4, herhangi bir durumu her zaman sıkı bir şekilde kontrol ettiğimden ve hatalarımı düzeltmek için her zaman bir şansım olduğundan emin olmak için elinden geleni yapıyor. Pikmin dostlarım artık etrafta koştururken çok fazla geride kalmıyor, bu da çaresiz yaratıkların kaybolduğu durumları azaltıyor.

Bazı uzun süreli oyuncular için, bu yaşam kalitesi iyileştirme paketi hayal kırıklığı oluşturabilir. Oyuncuların kaos karşısında sebat etmesi gerektiğinden, Pikmin'in çekiciliği uzun zamandır onun zorluğu olmuştur. Yine de buradaki her değişiklik, devam filminin Dandori odağına hizmet ediyor. Pikmin 4, doğayı evcilleştirmekle ilgili değil; kendi meşgul beyninizi evcilleştirmekle ilgili. Oyuncuları her güne kendi zaman yönetimi bulmacası gibi yaklaşmaya, verimli planlama ve yürütme sayesinde mümkün olduğunca çok görevi tamamlamanın yollarını bulmaya teşvik eder. Memnuniyetimin büyük bir kısmı, Pikmin ordumu büyütürken ve hazine puanımı yükseltirken, bir bölgenin tamamlanma oranını bir günde ne kadar yükseltebileceğimi görmekten geldi. Bu fikir, uygulanabilir yaşam becerileriyle dolu daha rahat bir deneyim oluşturmak için Pikmin'in kazanan bulmaca stratejisi formülüyle uyum içinde çalışır.

54f54ef2431cb6e71.jpg

Bu, neredeyse %100 tamamlamayla bitirmem yaklaşık 15 saatimi alan bir hikayeyle birleştiğinde, Pikmin 4'ü oldukça yüklü bir paket haline getirirdi. Yine de burada bitmiyor. En eğlenceli sürprizlerini ele vermeden, diğer oyunların çoğunda DLC için saklanabilecek değerli hikaye odaklı içerikle oyun süremi ikiye katlayan şaşırtıcı derecede uzun bir oyunsonu var. Üzerinde çalışılması gereken daha zorlu bir ikinci hikaye kampanyası ve bu daha stresli deneyimi özleyenleri memnun etmesi gereken bir bonus modu var. Tüm bunlar, serinin en güçlü fikirlerini hayata geçiren anlamlı içeriklerle dolu bir paket oluşturuyor.

Ne kadar çok oynarsam, Pikmin 4'ün geliştiricilerinin oyun geliştirmeye Dandori yaklaşımını benimseyerek burada öğrettiklerini uyguladıklarını o kadar çok hissediyorum. Macera, serinin geçmişinden çeşitli fikirleri alır ve hepsini sıraya koyar, tıpkı birinin bir avuç gevşek yapraklı kağıdı düzgün bir istifte karıştırması gibi. Özünde bu, yirmi yıldır zevk aldığım serinin aynısı, ancak kapsamlı bir yeniden yapılanma sayesinde onu tamamen yeni bir ışıkta görüyorum gibi hissediyorum. Her kapattığımda ev işlerimi yapmak için beni heyecanlandıran başka bir oyun adlandırabilir miyim bilmiyorum.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri