- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 21 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
İlk olarak, fizik modeli artık zemine bastırma kuvvetini ölçüyor. Sadece arabanın üzerinden ve hangi hızda ne kadar hava geçtiğine değil, aynı zamanda altından ne kadar geçtiğine de bakarak ne kadar yol tutuşa sahip olduğunuzu hesaplıyor. Bunu ilk olarak F1 2021'de aldığım ilk 50 veya 60 apeksten dönerek fark ettim ve kaynayan 2/10 incelememi zihinsel olarak kaleme alırken biraz araştırma yaptım.
Elektronik spor sürücüleri daha önce dönüşlerde inanılmaz derecede agresif hatlar alıyor, fren bölgesinde arabanın yarısını pistin dışına sarkıtıyor ve apekse doğru yiyerek köşeyi düzleştiriyordu. Arabalarını bu şekilde yarışacak şekilde ayarladılar ve bunu yaparken tüm topluluğun nasıl süreceğini dikte ettiler. Enzo Bonito'nun zamanını zamana karşı skor tablolarının en üstünde görüyor, hayaletini seçiyor, düzenini uyguluyor ve repliklerini öğreniyorsunuz.
F1 2021'in değişken zemin bastırma kuvveti ile daha fazla gerçekçiliğe doğru attığı adım, çok daha temkinli bir yaklaşım gerektiriyor. Süspansiyon parametrelerinin değiştirilmesi, genel bastırma kuvveti seviyelerinin revize edilmesi ve arka tarafı rahatsız etmemek ve viraj çıkışında çekişi kaybetmemek için yarış hatlarında ince ayar yapılması gerekiyor. Pratikte bu, pist kenarındaki süslemelere gerçek hayattaki gibi fiziksel nesneler olarak bakmanız ve böylece 180mph hızla onların üzerinden geçmeyi iki kez düşünmeniz anlamına gelir.
Yanal yük de yenilendi. Lastikleriniz, bastırma kuvvetine bağlı olarak bir virajda farklı seviyelerde yol tutuşu sunar, bu nedenle arabanıza ne kadar fazla bastırma kuvveti uygulanırsa, virajdan geçerken lastik performansınız o kadar iyi olur. Sahada, kuvvet geri bildirimi, bunu oldukça ayrıntılı bir şekilde iletmek için ince ayar yapılmış gibi görünüyor, siz çok sert itene ve lastik elastik sınırına ulaşana kadar virajda titreşim artıyor. Bu olduğunda, titreşim durur, her şey çok hafif gelir ve siz kıtır kıtır bir şeye dönersiniz.
Ve tüm bunlar yıllarca yinelenen fizik modelleme, test etme, kalite kontrol, hepsi - parmak çubuğunuz veya tekerleğinizin kilit ve merkez noktası arasındaki o küçük hareketinde hissedilir. Bu da F1 2021'i, 2010'dan bu yana Codemasters'ın lisanslı F1 oyunlarının hızlı ve tutarlı bir şekilde sürmesi için belki de en talepkar hale getiriyor. Birdenbire Assetto Corsa Competizione'nin kullanım ayrıntıları ve aslına uygunluk seviyelerinden bahsetmiyoruz, ancak bu kesinlikle sim tarzı kullanıma doğru kayda değer bir adım.
Özellikle ped oyuncuları için, çevrimiçi hazır hıza doğru öğrenme eğrisi diktir. Tekerlekli bir oyuncu, tutuştan vazgeçtiğini hissettiğinde dönüş açısını içeride tutabilir ve ince ayarlamalar yapabilirken, elinizde bir Xbox kumandası ile arka ucun dışarı çıktığını hissettiğinizde gerçekten yapabileceğiniz tek şey, boşta direksiyona geçmek veya karşı yönlendirmeye çalışmaktır. Asist yapmayan bir kontrol oyuncusu olarak, bu anları düzeltmeye yönelik çabalarımın %95'i rezil bir şekilde sona erdi.
Geçen yıl, yıllık olarak yayınlanan bir serinin sınırları içinde pek mümkün görünmeyen, çok önemli hissettiren bir takım oluşturma ve yönetim oyunları yönü eklendi. Bu yıl, EA Sports'un yönetimi altında bir hikaye moduna kavuştuk.
Ve EA Sports'un diğer hikaye modlarında olduğu gibi, bu, gözleri iri iri açılmış genç bir sporcunun ara sahnelerde akıl hocaları ve kendini beğenmiş rakiplerle karşılaştığını ve ardından biraz yarıştığını gören TV filmleri ücretidir. Hikaye modunun sonunda FIFA'dan Alex Hunter'a oldukça düşkün oldum, ancak burada yarış pilotu vekiliniz Aiden Jackson hakkında biraz fazla tüylü bir şeyler var. F2'den büyük lige geçmek güzel, ancak bu çok hızlı oluyor ve takım arkadaşınız Casper Akkerman (temelde bir Max Verstapen analogu) ve sallanan kaşlı rakip Devon Butler ile yaptığınız alışverişler biraz fazla geniş. Bu gerçekten bir çizgi roman hikayesi ve dizinin önceki yıllarda 'sürücü olmakla' oynaşması göz önüne alındığında, yeni bir çığır açıyor gibi hissetmiyor.
Ama bir aksama var. Hem kariyer hem de çevrimiçi yarışta görsel kişiselleştirme, deneyimin büyük bir parçasıdır (topluluğun görsel kişiselleştirmeye ne kadar değer verdiğinin bir örneği için RaceDepartment'ın her yıl yaptığı inanılmaz kask ve araba görünümü modlarına göz atın). Ancak, bize sağlanan Deluxe Sürüm kodunda çok az öğe var.
Böylesine küstah bir içerik kıtlığıyla lansman yapmak, oyunun gerçekten yetenekli topluluğu tarafından değiştirilebilecek içerik miktarını sınırlamakla kalmaz, aynı zamanda ödüllerin kilidini açmak için belirli bir şekilde oynamanız için sizi güçlendirir. Bunu tipik olarak Electronic Arts'ın serinin yeni yönetiminin bir göstergesi olarak değerlendirecek olanlar olacak ve bu içerik kıtlığının arkasındaki iş gerçeği muhtemelen çok daha karmaşık olsa da, bu sesleri tam olarak susturmuyor.
Bununla birlikte, F1 2021'in işlenmesi, sunumu ve kariyer modunun yapısına, bu terimlerle yazılması için çok fazla sterlin çalışması yapılmıştır. Yukarıda belirtilen sürüş değişikliklerinin yanı sıra, görsel ve işitsel olarak ileriye doğru daha ince bir adım atılıyor. Çimen artık tamamen 3D, ışınlar izleniyor (ön koşullu RTX GPU'nuz varsa, ancak seçenekler RTX 1080 ti derlememde hala kullanılamıyor). Renk paleti daha fotogerçekçidir ve önceki oyunların daha cesur derecelendirmesine kıyasla TV kapsamının sessiz renklerini taklit eder. F1 2020'yi ölümüne oynamış olsanız bile, yeni bir oyun gibi geliyor.
Hem kendimi hem de başka bir insanı kooperatif kariyer moduna ikna etmeyi başardım ve bunun bir zaman yatırımı olarak bu oyunun temelde ne kadar çekici olduğu konusunda oldukça iyi bir öncü olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde, ilk başta nefret ettiğim daha sert, daha seğirmeli kullanım, bu yılın en büyük çekiciliği olduğunu kanıtladı, sinematik hikaye modu yüksek bütçeli bir ilgisizlik gibi hissettiriyor ve geçen yıl takım sahipliğindeki büyük yenilik, agresif bir şekilde sınırlandırılmış özelleştirme içeriği tarafından bir kenara atılmış gibi geliyor.
- Konular
- 1,676
- Online süresi
- 9ay 24g
- Reaksiyon Skoru
- 8,719
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 41,544
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 1,625
- Online süresi
- 7ay 63682s
- Reaksiyon Skoru
- 9,248
- Altın Konu
- 377
- Başarım Puanı
- 426
- TM Yaşı
- 16 Yıl 6 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 51,142
- DevLira
- 74
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)