farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Hikaye Ekle

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 139

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

bf5f6308.jpg

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ya da kısa adıyla KGTÜ. (Konya Food and Agriculture University, KFAU), Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı (BARTEK) tarafından 2013 yılında Konya'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 18 Haziran 2013 tarihli ve 28681 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Türkiye’nin gıda ve tarım alanındaki ilk ihtisas üniversitesidir ve eğitim dili İngilizcedir.

Üniversitenin kuruluş fikri bilgiyi ürüne dönüştüren, yaşam bilimleri, gıda ve tarım üzerinde uzmanlaşmış bir üniversite yaratmaktır. Bu amaç doğrultusunda akademik ve teknolojik altyapısını oluşturmakta olan KGTÜ, uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı hedeflemektedir.

Öğrencilerine en güncel teknolojilerle donatılmış laboratuvarlarda ve bazıları dünyada ilk olan Ar-Ge faaliyet ve projelerinde yer alabilme imkânı sağlayacak üniversitede, günümüz klasik eğitim modelinden farklı olarak, fakülte bazında öğrenci alımı yapılacak ve ilk yılın ardından bölüm seçimi, herhangi bir kısıtlama olmaksızın öğrencinin tercihine bırakılacaktır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri