Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Biz strateji oyuncularının, oynamak için uygun bir Karayip Korsanları tarzı ekonomi simülatörüne sahip olmamızın üzerinden neredeyse on yıl geçti. Bir önceki Port Royale oyunu olan Port Royale 3'ün çıkışı 2013'te gerçekleşti. Nihayet sekiz yılın ardından Kalypso bize bir devam oyunu vermeye tenezzül etti.
Port Royale 4, 17. yüzyılda Karayip Denizi ve Meksika Körfezi'ni kapsayan çok büyük bir harita üzerinde, Age of Sail'de geçen bir ticaret ve yönetim simülasyonudur. Harita, şu anda Meksika, Küba, Bahamalar, Belize, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Kosta Rika, Panama, Kolombiya, Venezuela ve ABD'nin Florida eyaletinde kolonilerin yanı sıra düzinelerce başka küçük ülke ve adalarla noktalı.
O zamanlar bunlar İngiltere, İspanya, Fransa ve Hollanda'nın büyük güçleri arasında paylaştırılmıştı ve oyuncu olarak bu ülkelerden birinden bir karakteri oynayacaksınız. Karayipler'de ticaret yolları kurmak ve kolonileri Kraliçe/Kral ve ülkenin iyiliği için geliştirmek sizin işiniz.
Bunu yapmak için genellikle, donanmanızı genişletip yeni filolar oluştururken gerekli malları ileri geri taşıyarak haritaya yayılmış çeşitli limanlar arasında ticaret yapmak için kullanılabilecek tek bir gemiyle başlarsınız. Tüm iyi yönetim oyunlarında olduğu gibi, bu ticaret yollarını kendi başınıza mikro düzeyde yönetmeniz gerekmiyor. Bunun yerine, bunları tamamen otomatik hale getirebilir ve siz büyük resme odaklanırken ticari mallarla ilgili ayrıntıları yapay zekanın halletmesine izin verebilirsiniz ki bu benim herhangi bir şeyi yapmanın en sevdiğim yolu.
Bir ticaret rotası oluşturmak için, hangi malların nereden alınıp satılacağını, yolda kaç durak geçeceğini ve hatta konvoyunuzun izlemesi gereken rotayı seçmeniz gerekir. Port Royale 4, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi seyahat sürelerini gerçekten etkileyen rüzgar yönü ve akıntılarla şaşırtıcı derecede ayrıntılı. Konvoyunuzun girilmemesi gereken bir bölgeyi geçmesinin üç hafta sürmesini ve sizi cebinizden çıkarmasını önlemek için, bunun yerine, seyahat süresini fiilen kısaltacak olan rüzgar yönünde daha uzun bir rotayı manuel olarak ayarlayabilirsiniz.
Gemiler gidecekleri yere vardıklarında kargolarını satabilirler, ancak o zaman arz ve talep göstergelerine dikkat etmelisiniz. Çok fazla arz ve talep azalır ve fiyatlar düşerken, yüksek talep daha iyi fiyatlar ve daha iyi kar anlamına gelir. Ne kadar kar, o kadar para demektir ve kullanılmış gemiler satın alarak veya yenilerinin inşasını emrederek filonuzu genişletebilirsiniz. Garip bir şekilde, kendi içinde bütün bir boyut olabilecek denizciler ve kaptanlar büyük ölçüde yok; denizciler yalnızca gemiye binme eylemleri için işe alınır ve kullanılır ve kaptanlar yalnızca askeri güce sahip gemilere komuta etmek için gereklidir.
Ekonomik gücünüz arttıkça şöhretiniz de artar ve koloniler ve hükümetleri arasında biraz saygı görmeye başlarsınız. Kiliseler, tavernalar, konut bölgeleri, çiftlikler ve endüstri düzinelerce ve düzinelerce seçenek, koloniyi mini bir şehir kurucu tarzında büyütmenize olanak tanır ve depolar, ürettiğiniz ürünleri depolamanıza ve sattığınız şeyin fiyatını belirlemenize olanak tanır. Nihai sonuç, kaynaktan pazara tedarik zinciri üzerinde tam kontrol, Jack Welch'in yüzünü kızartacak düzeyde para kazanma becerileri ve etkili yönetim sergilemesidir.
Tüm bu yönetim iyiliğine rağmen Port Royale 4'te beni en çok etkileyen şey grafikler oldu. Oyun sadece güzel değil, muhteşem. Harita, bir limandaki tek tek gemilere kadar kuşbakışı görünümünden tamamen yakınlaştırılabilir ve denizden gökyüzüne ve adalara kadar her şey büyüleyici görünür. Takım adalara yayılmış dağlar ve ormanlar, dalgaların altında parıldayan su altı resifleri ve bulutlar hem sakin hem beyaz kabarık hem de bir fırtına getiren yükselen kümülüs yağmuru gibi tepeden uçar. Tam 3D kamerayı yakınlaştırma ve döndürme zahmetine girerseniz oyuna harika görüntüler verir.