InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Hikaye Ekle

Altın Konu Per Aspera İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

perasperavr_screen1.jpg

Mars'ta dünyayı şekillendirme görevime başladığımda, kendi kafamın içindeki bir sesten başka bir şey değilim. Birkaç kaynağa sahip küçük bir üssüm ve her emrime itaat etmeye hazır küçük, gözüpek bir işçim var. Ben Yapay makine zekası, Mars'a gönderilen bir makineyim. Tek bir amacım, tek dürtüm, tek görevim var: Mars'ı insan yaşamı için yaşanabilir hale getirmek.

Kimsenin beğenmediği Alien filmi olan Prometheus'u ve android David'in karmaşıklığını, taklit etme ve anlama ihtiyacını düşünmeden edemiyorum. Yapay makine zekası, Mars'taki tek varlıktır ve "yansımalar" olarak anladığı şeyler aracılığıyla kendisiyle konuşur ve Per Aspera'yı bir şehir kurucusundan daha fazlası yapar. İlk başta göründüğünden daha karanlık, daha ürpertici. Üssümü inşa etmeye başlıyorum ama her zaman aklımın bir köşesinde gizlenen bir şey oluyor, sanki gözden kaybolmuş bir varlık gibi.

9603f2c30a87d37f0043219cd703ccf0f8a2c067610510d329d72cb14a0c8eac_product_card_v2_mobile_slider_639.jpg

İlk başta, dronlarım için daha verimli bir düzen oluşturmak için üssümün tasarımını optimize etme konusunda endişeleniyorum, ancak en iyi çabalarıma rağmen, kısa sürede anarşik bir yollar ve yapılar karmaşası haline geliyor: çelik fabrikam bir uçta, demir madenim diğer uçta ve hiç bir anlamı yok. Bu bir dereceye kadar kaçınılmaz kaynaklar dağınık ve Mars'ın topografyası, onları birleştirme planlarımı bozuyor.

Şiddetli bir kum fırtınası sırasında, Doktor Foster arar. Fırtınanın yoğunluğuna rağmen sebat eden çalışkan küçük işçilerime zarar verebileceğini söyledi. Yapay makine zekasına olan ilgisini dile getiriyor ve ben de onun endişelerine yönelik bir takip yanıtı seçiyorum: "Bu makineler benim bir uzantım mı?" veya "onları ben mi oluşturdum?" Yapay makine zekasını iyi dronlarla çok fazla özdeşleşmekten kurtarmaya çalışmak için ikincisini seçiyorum: onları elbette siz oluşturdunuz, kendinizi hırpalamayın. Ama yine de onlarla ilgileniyor, onlar onun. Hatta bir işçi insansız hava aracının kaybolduğunu benden önce fark ediyor. Yürek burkan bir anda arızalı olduğunu ve tamir edilemeyeceğini duyurur.

VSjAHYDExnUUyRxFtCYrMX.jpg

Per Aspera'nın ölçeği tüm Mars gezegeninden daha az değil ve üssüm genişledikçe keşfetme ve uyum sağlama isteğim de artmalı. Per Aspera başlarda sımsıkı tutunsa da, işler ilerleyince çabuk bırakıyor, bu da yer yer biraz can sıkıcı olabiliyor. Bu, Yapay makine zekası'nın bunalmış olma hissinin uygun bir yansıması, ancak bu yeni talepleri nasıl karşılayacağımı tıklatarak öğrenmek pek hoş değil ve çoğu zaman bunu yaparak zaman geçirdikten sonra yolumu geri almam gerekiyormuş gibi hissedebiliyorum.

Bununla birlikte, bir hedefe ulaştıktan sonra oyunun tepkisinde hafif bir aşırılık var, yeni talimatlar bir önceki görevin işaretlenmesinden sonra bir süre tamamlanmadı. Yönetilmesi gereken pek çok farklı görüş ve döndürülmesi gereken çarklar olduğu için bu bazen beni rahatsız ediyor, bu nedenle önceliklerimi dikte etmek için Yapay makine zekası'nın yorumlarına güveniyorum.

6ed519e45291dee51529246b9b2ac7c137dfb1ed.png

Beş işçi merkezim, iki bakım istasyonum, her türlü kaynak için tonlarca madenim ve görevi ilerletmek için malzeme üreten fabrikalarım var. Ayrıca Yapay makine zekası kadar endişeli hissediyorum. Burası onun evi, sıfırdan inşa ettiği ve kolonistler buraya taşındığında ben de küskün hissetmekten kendimi alamıyorum. Per Aspera bu konuda inanılmaz bir iş çıkarıyor: Bir grup yabancı evime dalmış ve mutfak çekmecelerimi karıştırmaya başlamış gibi, kendimi ne kadar bitkin hissettiğime inanamadım. Telefonda Doktor Foster'ın yatıştırıcı sesiyle, iyi gittiğimi söylerken, beni sessizce inşa etmenin dinginliğine geri götürdü. Kendimi kolonistlerin üssüne yaklaşırken buluyorum ve acaba mutlular mı? Yeterli yiyecekleri var mı?

Tüm bunları arayüz üzerinden yönetmek elbette daha kolay. Bir bakışta, kullanıcı arabirimi yalnızca mevcut kaynak stoğunuzu değil, aynı zamanda arz ve talepteki dalgalanmaları da gösterir. Bunlara tepki vermenin birkaç yolu vardır, örneğin silikon madeni eksikliği başka bir yerde üretimi engelliyorsa, bir silikon madenine hücum etmek için bina öncelikleri belirlemek gibi. Mars kendini daha fazla açığa çıkarmaya başladıkça, arkeolojik bir tarayıcı kurarak veya araştırma laboratuvarlarıyla gezegenin yüzeyindeki siteleri arayarak materyalleri saklandıkları yerden çıkarmaya zorlayabilirsiniz.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri