HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Bu bağımsız taktik RPG, ilhamını gururla taşıyor ve birçok yönden Nintendo'nun lider serisini aşıyor.
Taktik RPG hayranlarından Fire Emblem serisiyle ilgili büyük bir sorunun adını sorarsanız, o da bunun PC'de olmamasıdır. Freedom Games ve Sword & Axe LLC'den Dark Deity, tam bir Fire Amblem kopyası olmayabilir, ancak daha iyi bir şey olabilir.
Bu yılki E3'te bağımsız oyunlar, daha büyük duyuruların yanı sıra iyi bir performans sergiledi. İlgi çekici Falling Frontier gibi bazı yeni strateji oyunları, bize Escape From Tarkov ve STALKER'ı hatırlatan bazı oyunlar (ayrıca gerçek bir STALKER devamı) ve bazı Animal Crossing benzerlerini gördük. Ama Dark Deity beni gerçekten ilgilendiren ve televizyona bağıran oyundu.
Ertesi gün yayınlandı ve bir göz atmak için hemen elime aldım. Direksiyon başında bir süre geçirdikten sonra, kesinlikle yalnızca Nintendo'ya özel Fire Amblem serisinden ilham aldığını, ancak kendi oyunu olarak öne çıkacak kadar kendi olumlu kırışıklarına sahip olduğunu bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Dark Deity'de, Delia'nın fantezi krallığını çeşitli savaşlardan ve gizli tehditlerden kurtarmak için yola çıkan, yakında efsanevi kahramanlardan oluşan bir ekibin her şeyi bilen komutanısınız.
Daha spesifik olarak, ekibiniz bir askeri akademiden alındı - Kral Varic'in askerler için çaresizliği göz önüne alındığında, erken. Nispeten standart bir JRPG kurulumu, ancak karakterler sevimli bir grup ve hikayeyi gerekli bazı açıklamalarla taşıyor. 28 senaryoluk kampanya boyunca büyüyen bu kadro, her biri benzersiz bir kişiliğe sahip benzersiz bir karakter olan ordunuz olacak.
Fire Emblem'den ilham alan tüm taktik RPG'ler gibi, bu senaryolar da sıra tabanlı IGOUGO olaylarıdır, yani düşman yanıt vermeden önce tüm ekibinizle hareket edebilir veya harekete geçebilirsiniz. Savaş bir ızgara üzerinde gerçekleşir ve hem kendi hem de düşmanınızın birimlerinin ne kadar uzağa hareket edebileceğini göstermek için ayarları değiştirebilirsiniz.
Şebekeyi kontrol etmek anahtardır. Her turda, okçularınıza ve tekerlerinize giden yolu kapatmak için birimleri dikkatlice yerleştirecek veya bir sonraki turda onları ayırabilmek için düşman birimlerini daha yakına çekeceksiniz. Dark Deity'de savaş, normal zorlukta bile zordur. Birlikleriniz genellikle düşmanla bire bir karşılaşmadan daha fazlasıdır, ancak sayıca her zaman üstünsünüz.
Zeki taktikçi, rakibe karşı 'Avantajları' kullanmayı öğrenecek. Bunlar klasik "balta yener kılıç mızrak yener" eşleştirme türü değildir. Bunun yerine, her silah hasarı türü (kesme, delme, büyü vb.), belirli zırh türlerine sahip düşmanlara karşı daha etkilidir. Hasar türünü ve saldırması için en uygun zırhı görmek için her birimi araştırmanız gerekeceğinden, bu bilgiyi bulmak zor olabilir, ancak bu, Yangın Amblemi'nde bulunmayan bir derinlik katmanı ekler.
Dark Deity'nin ilhamından bir başka farklı olarak, kuvvetleriniz için kalıcı ölüm yoktur. Bunun yerine, nakavt edilen bir birim, senaryonun geri kalanında devre dışı kalacak, ancak aynı zamanda rastgele bir stat için kalıcı -1 debuff alacaktır. Bir veya iki kez nakavt edilmek büyük ölçüde önemsizdir, ancak birden fazla nakavt olma turu kısa sürede birliklerinizden birinin çok daha az etkili olmasına yol açacaktır. Bu, en azından, karakterlerinizi anlatıda canlı tutmak için oldukça can sıkıcı seviyeleri yeniden başlatma ihtiyacını ortadan kaldırır.
Bununla birlikte, görevler arasında endişelenmeniz gereken tek şey ekibinizi hayatta tutmak değil. Arada sırada ana kampınıza dönerek bir dükkandan ürün satın alabilir, askerleriniz arasındaki bağları güçlendirebilir (bu da yeni sohbetler oluşturur) ve silahları yükseltebilirsiniz.
Bu başka bir şey: birliklerinizin her birinin emrinde dört silah olacak. Hasar türüne göre değil, diğer dört özelliğe odaklanmalarına göre farklılık gösterirler: hasar, kritik şans, isabetlilik ve saldırı hızı. Her biri farklı durumlarda kullanışlıdır ve sıranız geldiğinde aralarında istediğiniz gibi geçiş
yapabilirsiniz.
Dark Deity hakkında çok sevdiğim her şeyden bahsedebilirim: sprite'lar ve dövüş animasyonları (açıkça çok sevilmişler), senaryonun başlangıç ayarları aracılığıyla tekrar oynanabilirliği, karakterler. Söyleyecek neredeyse tamamen olumlu şeylerim var ve yalnızca birkaç gerçek yakınma var.
İlk olarak, oyun, oyuncuyu çekmek için biraz yavaş ve beni gerçekten bağladığı ilk birkaç görevden sonra değildi. Oyuncuların hikaye başlamadan önce ayrılabileceğinden endişeleniyorum, bu utanç verici olur. Dark Deity ayrıca tuhaf bir şekilde savaş ortasında kaydetme özelliğine sahip değil - senaryonun sonuna kadar onunla savaşmanız gerekiyor. Senaryolar kolayca 20 dakika veya daha fazla sürebilir ve gidip başka bir şey yapmanız gerekiyorsa onları bitirmek veya daha sonra yeniden başlatmak zorunda kalmak can sıkıcıdır.
Buna rağmen, Dark Deity oynarken harika zaman geçiriyorum ve oynadıkça daha çok hoşuma gittiğini fark ettim. Fire Emblem gazileri ve yeni bir taktik RPG düzeltmesi arayan herkes için bunu yürekten tavsiye ederim.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)