Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Kastamonu Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 756

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,294
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 13 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,294
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

EsApZXZXYAE_WZV.jpg

Kastamonu Üniversitesi ya da kısa adıyla KÜ. Kastamonu, Türkiye'de yer alan, 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Kastamonu Üniversitesi bugün 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 35 bölüm ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan tarihi binalarda hâlen eğitim yapılmaktadır.

Kastamonu Üniversitesi, 16.894 lisans ve 4452 lisansüstü öğrenci ve 810 öğretim elemanı ile eğitim hayatını sürdürmektedir.

Üniversitenin özgörevi, öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerini evrensel standartlarda yürüterek, toplumun ve insanlığın toplumsal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişimi için bilgiye ulaşmak, bilgiyi üretmek, uygulamak, yaymak ve bu bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmek, temel ilkeleri ise bilimsel yaklaşım, akademik özgürlük, disiplinlerarası yaklaşım, yaşam boyu eğitim, nitelikli insan yetiştirme, öğrenciye destek, toplumla iletişim ve katılımcı yönetimdir.

Kastamonu Üniversitesi; 17 Mart 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 5467 sayılı yasayla kurulmuştur. Kastamonu'da bulunan fakülte ve yüksekokullar Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinden ayrılararak Kastamonu Üniversitesi çatısı altında toplanmıştır ve üniversite 2006-2007 öğretim yılında öğretim ve araştırma çalışmalarına başlamıştır.

Kastamonu Üniversitesinin kurucu rektörlük görevini Gazi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç yürütmüştür. 2007-2008 Eğitim Öğretim döneminde Tıp Fakültesi Hacettepe Üniversitesine bağlı olan Kastamonu Tıp Fakültesi olarak eğitimi sürdürmektedir, 2020-2021 öğretim yılından sonra fakültenin Kastamonu Üniversitesine bağlanması öngörülmektedir. Üniversitelerarası kurula Erasmus başvurusu, Kasım 2007'de yapılmış ve 2008 yılında bu başvuru onaylanmış ve Üniversite birliğe katılmıştır. 2009 güz döneminde yurt dışı üniversiteleriyle ilk öğrenci değişimleri yapılmıştır. 2009 yılında yurt içi üniversiteleriyle Farabi değişim birliğine katılmıştır.

Kastamonu Üniversitesinin şu andaki rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL'dır. Üniversitede toplam 30.150 öğrenci öğrenim görmekte olup, 810 Akademik Çalışan ve 159 Yönetimsel Çalışan görev yapmaktadır. Yerleşke yapılaşma ve ormanlaştırma çalışmaları hızla sürmekte olan Kastamonu Üniversitesi, şu anda 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 35 bölüm ile eğitim-öğretim çalışmalarına devam etmektedir.

Üniversite Kurulunun kararı, Yükseköğretim Kurulunun onaylamasıyla; İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Abana, Araç, Bozkurt, Cide, İnebolu, Taşköprü ve Tosya ilçelerine Meslek Yüksekokulu açılması çalışmaları sürdürülmektedir. Bu birimlerden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu, Kastamonu Meslek Yüksekokulu, İnebolu Meslek Yüksekokulu, Tosya Meslek Yüksekokulu; yapıları, öğretim görevlileri, tüm çalışmaları tamamlanarak eğitim-öğretime başlamıştır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri