Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sable İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 20 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

capsule_616x353.jpg

Sable, vesilesiyle özel hale getirilen sıradan bir kızdır. Halkının Planör olarak bildiği bir kendini keşfetme yolculuğuna çıkmak üzere. Bu, gezegenin göçebe kabileleri arasında, çocukların evlerinin rahatlığından bağımsız olarak kum tepelerine bırakıldığı, yalnızca bir hoverbike ve bazı esrarengiz aletlerle görüldüğü eski bir gelenektir. Bazıları uzağa gitmezken, diğerleri eve gelmeden önce dünyanın dört bir yanına ulaşır. Yine de herkes, kim olduklarını daha iyi anlayarak geri döner.

Çöl yolculuğunuzda tanışacağınız insanlar hayatın her kesiminden geliyor. Hepsi yüzlerini gizlemek için değil, seçtikleri mesleği sergilemek için maske takıyorlar. Makinistler, hoverbike'ların iç işleyişine hayran kalacak ve atölyelerinden geçen her teknoloji parçasını takıntı haline getirecek. Başkalarını korumak için yaşayan ve bunu bir salon bekçisinin sevecen samimiyetiyle yapan gardiyanlar var. Bir de Beatles'ı gerçekten seven insanlar var. Gliding'iniz, ergenliğe taşıyacağınız bir tutkuyu yansıtmak için kendinize ait bir maske bulmakla ilgilidir.

Kilitlenmenin durgunluğu ve izolasyonu, Birleşik Krallık'ta seyahat etmek için atlamak zorunda olduğumuz Brexit sonrası engeller veya empati pahasına şovenizmin görünüşteki yükselişi göz önüne alındığında, çölde özgürce ilerlemenin hem rahatlatıcı hem de melankolik bir yanı var. yabancı kültürler hakkında bilgi edinmek ve kendi ufkunuzu genişletmek için gümbürdeyen bir hoverbike.

İnsanlarla konuşarak - problemlerinde onlara yardım ederek ve zorluklarıyla başa çıkarak - sonunda hangi maskeye bağlı kalacağınızı anlayabilirsiniz. Beni terk edilmiş bir uzay gemisinin kalıntılarına tırmanmaya teşvik eden bir dağcı, rastladığım herhangi bir ıvır zıvır karşılığında para teklif eden bir hurdacı ve benden nefret eden bir tüccarla karşılaşıyorum. İtiraf etmeliyim ki, bir gardiyanı yiyecek stoklayarak kar elde edebilmek için kasabanın gücünü tükettiğine ikna etmeye çalıştım ama o bunu bilmiyor ve sadece kaba.

Sable_Hero.jpg

Bu küçük maceraların her birinden sonra, tanıştığınız birinin onlarla aynı yolda yürümek için gerekenlere sahip olduğunuza dair bir ifadesini temsil eden bir jeton toplama şansınız var. Aynı türden üç tane aldığınızda, bunları bir maske ile değiştirebilirsiniz. Eve dönüp oyunu bitirmeden önce sadece bir maske almanız gerekiyor, ama neden bir taneyle yetinesiniz ki?

Sable'da nereye gidersem gideyim, aklıma sürekli The Legend of Zelda: The Breath of the Wild geliyor. Hyrule'u keşfetmekte özgürsünüz ve istediğiniz sırayla dört Şampiyon ve İlahi Canavara rastlayabilirsiniz. Sable'ın Midden dünyası, çok daha küçük ölçekte de olsa, aynı derecede esnektir. Öğreticiden sonra haritanın tamamını keşfetmeniz için size ait, her bir kısa hikaye rastladığınız anda başlamaya hazır.

Sable_KeyArt_16x9_NoLogo_2.png

Hem Hyrule hem de Midden çözülmesi gereken bulmacalarla dolu olduğundan, bir dayanıklılık çubuğu uçurum yüzlerine ne kadar tırmanabileceğinizi belirlediğinden, keşif için benzer bir heyecan var. Elbette ödüller çok farklı - Sable'da dövüş yok ve güçlendirebileceğiniz tek özellik dayanıklılıktır - bu nedenle keşfin ana amacı, daha nadir maskeler ve onlara eşlik eden hikayeler bulmaktır.

Eski gemilerin kalıntılarını keşfetmek ve çevresel bulmacalarla eski eserleri gün ışığına çıkarmak sonunda beni bir maske, kıyafet ve uçan bisikletimi değiştirmek için parçalarla ödüllendiriyor. Başka bir gün, hapsedilmiş bir çocuğu bulmak ve onları vasilerine iade etmek için bir şehirde ipuçlarını takip ederek The Shade adında kanunsuz bir dedektif kılığına giriyorum. Sonunda, Kaymamı orada bitirmeye karar verirsem, bana The Shade'in maskesi teklif edildi.

sable_sc_2.0.jpg

Benim asıl bahsetmek istediğim şey tırmanış. Hem Sable hem de Breath of the Wild, haritadaki en yüksek noktanın zirvesine ulaşmanın ve oradan atlamaya cesaret etmenin heyecanını anlıyor. Link'in bir planörü varken Sable, onu kırmızı bir balonun içine alan ve yavaşça yere geri süzülmesini sağlayan bir Kayma Taşı ile birlikte gelir. Bu koruyucu balonun içinde olduğunuz süre boyunca hafif bir kalp atışı duyabilirsiniz - bunda doğuştan gelen bir rahatlık vardır. Yolculuğunuz sırasında, süzülme yeteneğinizin yaşla birlikte azaldığı size hatırlatılır ve bu, fırsatınız varken keyfini çıkarmanın gerçekten özel bir şey olduğunu vurgular.

The Legend of Zelda: The Breath of the Wild'ı PC'de asla göremeyebiliriz, ancak geçen yıl çıkan Genshin Impact ve Immortals Fenyx Rising gibi oyunlarla etkisi giderek daha net hale geliyor. Ancak Nintendo, Ubisoft ve Mihoyo'nun emrinde çok sayıda kaynak varken, tesadüfen PC için Game Pass aracılığıyla edinebileceğiniz Sable, gerçek bir bahçe kulübesinde bazı serbest yardımlarla canlanan iki geliştirici tarafından hazırlandı.

ss_efb5438e53ed5463bc89076cc99a3290dc55db85.1920x1080.jpg

Yani, evet, burada dövüş ya da yemek pişirme yok, ancak bunların hariç tutulması, hikayeye ve keşfe nefes almak için geniş bir alan sağlıyor ve Sable bunun için çok daha iyi.

Sable'ın estetiğinde Fransız sanatçı Jean 'Moebius' Giraud'nun etkisini görmek de kolay, ancak burada Shedworks'ün kendisine ait olduğunu söyleyebileceği çok şey var. Sable yeni bir çığır açmasa da, kendini bulmak ve yeni şeyler deneyimlemek için dışarı çıkma hikayesi bir rahatlıktır. Dünya kilitlenmeden çıkmaya devam ederken, evden uzakta ne tür sevinçlerin yattığını hatırlatıyor ve oyun oynamanın en çağrıştırıcı reşit olma deneyimlerinden biri.

Anlam kırılmaları mevcut bu sebepten ötürü red

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri