Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Harika bir değer sunan MSI Vigor GK50 Low Profile TKL, Kailh White anahtarları sayesinde birçok oyun klavyesini parasının karşılığını verir.
MSI Vigor GK50 Low Profile oyun klavyesi 2019'dan beri piyasada olabilir, ancak bu yıla kadar bir TKL modeli ortaya çıkmadı. Sayısal tuş takımından vazgeçmek bazılarına saygısızlık gibi görünebilir, ancak GK50'nin bu kısaltılmış sürümünün, tam yağlı muadiline ve rakiplerine göre bazı yadsınamaz faydaları var. Aslında, kurulumunuzu tamamlamak için bankayı bozmayacak yetkin bir kompakt klavye arıyorsanız, gidilecek en iyi sürüm olabilir.
Son üç ayı MSI Vigor GK50 Low Profile TKL ile geçirdim ve sağlam bir yol arkadaşı olduğunu kanıtladım. İster kişisel oyun bilgisayarımla ister hareket halindeyken başka bir cihazla kullanayım, henüz herhangi bir gerçek sorunla karşılaşmadım. Ancak, klavyenin gelecekteki revizyonlarında iyileştirilmesini görmek istediğim birkaç şey var.
MSI Vigor GK50 Low Profile TKL Tasarım
MSI Vigor GK50 Low Profile TKL'nin tasarımında, mat siyah sekizgen tuş başlıkları ile hoş bir kontrast oluşturan tunç grisi fırçalanmış metal üst plaka gibi sevilecek çok şey var. Bu, klavyenin ince bir şekilde öne çıkmasına yardımcı olur ve marka bilinci oluşturma eksikliği, ona genel olarak temiz bir estetik verir, ok tuşlarının yanında şirketin ejderha "G" logosunun biraz incelikli bir şekilde dahil edilmesi dışında.
Çıkarılabilir bir USB Type-C kablosu, özellikle 84,99 ABD Doları / 89,99 GBP fiyat noktasıyla pazarın ortasında sağlam bir şekilde oturan bir oyun klavyesinde hoş bir manzaradır. Bu, yalnızca GK50 TKL'nin taşınmasını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda tüm klavyeyi sarmak yerine kabloyu yenisiyle değiştirebileceğiniz için ömrünün uzamasına da yardımcı olur.
GK50 TKL'nin alt tarafında, kendinizi bir Call of Duty: Warzone oyununda hararetle yeniden konumlandırırken veya League of Legends'ta şampiyonlarınızın yeteneklerini hızla ortaya çıkarırken sabit kalmasına yardımcı olan beş lastik ayak bulacaksınız. Eğimini 11 dereceye kadar artırmak için geri çekilebilir plastik ayakları yerleştirseniz bile, herhangi bir yüksek yoğunluklu oyun sırasında klavyenin sallanması konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.
Sayısal tuş takımının silinmesi, GK50 TKL'ye standart boyutlu kardeşlerinden daha küçük bir ayak izi sağlar, ancak bu klavyenin hem küçük hem de güçlü hissetmesine en çok katkıda bulunan düşük profilli mekanik tuşlardır. İncelemenin ilerleyen kısımlarında Kailh Düşük Profilli Beyaz anahtarların performansı hakkında daha fazla bilgi alacağım, ancak şimdilik harika bir dokunma ve tıklama hissine sahip olduklarını söyleyeceğim. Bu birçok kişiye uyacaktır, ancak ortak bir oyun alanındaysanız veya daha sessiz tuşları tercih ediyorsanız başka bir seçeneği düşünebilirsiniz.
Klavyenin tasarımı hakkında söylemem gereken tek gerçek olumsuz şey yazı biçimi. GK50 TKL'nin klavye tuşlarındaki yazı tipi, benim zevklerime göre biraz fazla "oyuncu" estetiğine benziyor, ancak partnerim, disleksileri nedeniyle birkaç harfi anlamakta zorlandı. Açıkçası, yazıya güvenle dokunabiliyorsanız bu pek bir sorun değil, ancak MSI'ın gelecekteki çevre birimlerini bu tür erişilebilirliği göz önünde bulundurarak tasarladığını görmek harika olurdu.
MSI Vigor GK50 Low Profile TKL Özellikler
GK50 TKL'nin boyutunun sizi aldatmasına izin vermeyin, çünkü MSI şaşırtıcı miktarda çok yönlülük sunmayı başardı. En bariz özelliği ile başlayalım: RGB. Oyun fareniz gibi diğer MSI Mystic Light çevre birimleriyle senkronize olabilen, her zamanki önceden ayarlanmış mod çeşitleri ve her tuş için özelleştirilebilir aydınlatma vardır. Ayrıca, Far Cry 6 veya Assassin's Creed Valhalla gibi Ambient Link'i destekleyen oyunlar, daha sürükleyici aydınlatma sağlamak için LED'lerin kontrolünü ele geçirebilecek.
Bunların hepsi oldukça standart şeyler, ancak RGB'nin büyük bir kısmını herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan kontrol edebileceğinizi bildirmekten mutluluk duyuyorum. MSI'ın ejderha 'G' logosu olarak stilize ettiği GK50 TKL'deki fonksiyon (FN) tuşunu kullanarak, yerleşik aydınlatma efektlerinin modunu, parlaklığını, rengini, yönünü ve hızını kontrol edebilirsiniz. İlk başta, bu özellikleri bu kadar sık kullanacağımı düşünmemiştim, ama eminim ki, şimdi ayarlamalar yapmak için MSI Center uygulamasına dalmak yerine bu kısayolları tam olarak kullanıyorum.
GK50 TKL'deki LED'ler, Ducky One 3'te bulunanlar kadar parlak değil, ancak bir oyun klavyesinde gördüğüm en iyiler arasında yer alıyor. Işıklar, tuş başlıklarının içinden ve çevresinden parlak bir şekilde parlıyor; bu, kendilerine RGB meraklısı diyecek kadar cesur olan herkesi memnun etmelidir. Şahsen ben statik bir renge bağlı kalan ve buna bir gün diyen biriyim ama burada aydınlatmanın kalitesini inkar etmek benim için zor.
Özel tuşlar yerine, FN topluluğunun bir parçası olarak medya kontrolleri de dahil edilmiştir, bu da size normal ses seviyesi, atlama ve oynat/duraklat komutları çeşitlerine erişmeniz için kolay bir yol sağlar. MSI Afterburner'ı başlatmak için yerleşik bir işlev bile var, eğer herhangi bir nedenle başlatmanız gerekmiyorsa, bence bu güzel bir ilham dokunuşu.
MSI Center yazılımını sisteminize kurarsanız, oradaki tüm uzman kullanıcılar için bir makro programlama paketi bulacaksınız. Bunun dışında, GK50 TKL'yi diğer Mystic Light uyumlu kitinizle senkronize etmek dışında çalıştırmak için çok az neden var.
Kesinlikle klavyenin bir parçası olmasa da, birlikte verilen büzme ipli seyahat çantasının ne kadar hayranı olduğumdan hızlıca bahsetmek istiyorum. Bu aksesuar, klavyeyi ofisimle oyun masam arasında taşırken sırt çantamın içinde güzel ve rahat bir şekilde tutuyor ve GK50 TKL ile seyahat etmeyi bu kadar keyifli kılan şeyin büyük bir kısmı bu.
MSI Vigor GK50 Low Profile TKL Performans
Yani, MSI Vigor GK50 TKL kesinlikle bir oyun klavyesinin parçası gibi görünüyor, ama öyle mi hissettiriyor? Kısa cevap: evet. GK50 TKL'nin yıldız kalitesi, diğer mekanik klavyelerde tipik olarak bulunan 4,0 mm yerine toplam 3,0 mm hareket mesafesine sahip olan Kailh Beyaz Düşük Profil anahtarlarıdır. Bu kulağa çok fazla gelmeyebilir, ancak bu, girdileri etkili bir şekilde %25 daha hızlı hale getirir ve bu, tüm beceri seviyelerindeki oyuncuların takdir edebilmesi gereken bir şeydir.
GK50 TKL'nin kullanıldığı birçok rekabetçi ve tek oyunculu oturumdan sonra, dereceli basamakları tırmanmayı veya zorlu zorlukların üstesinden gelmeyi daha kolay hale getirdiğini söyleyemem, ancak bu bana hiçbir zaman engel olmuş gibi gelmedi. En iyi oyun klavyesi gibi, irademin kusursuz bir uzantısı gibi geldi ve hiçbir durumda beni farkedilir şekilde yarı yolda bırakmadı. Bu aynı zamanda, fark edilmeden gittiğinde doğal olarak en iyi durumda olan 6+N anahtar geçişinin iyi bir şekilde uygulanmasından da bahseder.
İster oyun oynarken ister yazarken ergonomik tasarımı sayesinde uzun süre konforlu bir klavyedir. Bununla birlikte, MSI'ın size ekstra rahatlık sağlamak için kutuya çıkarılabilir bir bilek desteği eklemesini diliyorum. Cidden, alıştıktan sonra Razer Huntsman V2'nin size sunduğu destek türünden vazgeçmek zor.
Alıntılanan 50 milyon tuş vuruşu ömründen söz edemesem de, üç aydan fazla yoğun kullanımdan sonra inceleme birimimde gözle görülür bir aşınma fark etmedim (birlikte verilen seyahat çantasındaki sırt çantamdaki izler dahil). GK50 TKL, yalnızca 560 g ağırlığına rağmen kutusundan çıkardığım günkü kadar şaşırtıcı derecede sağlam hissetmeye devam ediyor.
GK50 TKL, son derece performanslı bir oyun klavyesidir, ancak 50gf çalışma gücü, bir süre kullandıktan sonra bile yazmayı biraz zorlaştırabilir. Bu, tenkeyless form faktörü ile birleştiğinde, tek bir klavyeyle oyun oynamak ve üretken olmak isteyenler için hepsi bir arada bir çözüm olarak daha az uygun hale gelir.
MSI Vigor GK50 Low Profile TKL'den çok etkilendim, harika yapı kalitesi ve daha üst düzey oyun klavyelerinden bekleyeceğiniz şaşırtıcı derecede çok yönlü bir özellik seti sunuyor. 84,99 ABD Doları / 89,99 GBP karşılığında, ondan ne kadar değer elde ettiğinizi tartışmak zor.
Kusursuz değil ve umarım MSI, GK50'nin halefinde vurguladığım bazı sorunları, özellikle de oyun ve bir şekilde erişilemez yazı tipini çözebilir. Son olarak, Birleşik Krallık ve AB topraklarında bulmak yeterince kolay olsa da, TKL modeli henüz ABD'de geniş çapta mevcut görünmüyor. Bununla birlikte, elinize geçebilirse, artılar buradaki olumsuzluklardan çok daha ağır basar ve bu klavyeyi seve seve tavsiye edebilirim.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)