Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Corsair K100 Air, bir amiral gemisi kablosuz mekanik oyun klavyesine yakışan birçok özelliğe sahiptir, ancak fiyatı mide bulandırıcı olabilir.
Corsair K100 Air, daha önce kullandığım hiçbir klavyeye benzemiyor, tasarımı bir oyun çevre biriminden çok Apple Magic Keyboard'a benziyor. Bu, cihaza karşı hiçbir şekilde önemsiz değildir. Aslında, tam tersi, çünkü ince, profesyonel görünümlü kasasının içine bu kadar performansın sıkıştırılmış olması etkileyici.
Son birkaç haftadır K100 Air ile yazıyorum, tarıyorum ve yapmak istediğiniz hemen hemen her şeyi yapıyorum. Klavyeyle ilgili düşüncelerim klavyeyi kullanma sürecim boyunca değişse de, tamamen kablosuz bir kuruluma sahip olmanın verdiği tatmin hoş bir sabit olmaya devam ediyor.
Bu duygu kısmen kişisel olarak nihayet kablolara veda etmekten kaynaklanırken, aynı zamanda Corsair'in yeni şık teklifindeki kalite seviyesinden de bahsediyor. Akıllı dış görünümünün altında, en iyi kablosuz mekanik klavyenin elde etmeye çalıştığı oyun performansı yatıyor, ancak onu eşit derecede engelleyen bazı şeyler var ki, gelecekteki potansiyel modellerde ele alınmasını ve rafine edilmesini istiyorum.
Corsair K100 Air Tasarım
Corsair K100 Air, klavyenin ister profesyonel çalışma alanınızın bir parçası ister oyun kurulumunuzun en önemli parçası olsun, kullanmak istediğiniz her türlü ayara kolayca uymasını sağlayan akıllı ve şık bir tasarıma sahiptir. Sadece Corsair'in en iyi oyun dizüstü bilgisayarından sökülüp alınmadı, aynı zamanda onu sıkıcı veya kurumsal hissetmekten kurtaracak kadar eğlenceyle düşünceliliği gösteren bir sınıf ve kalite duygusu var.
Fırçalanmış alüminyum çerçevesi, kasa ve tuş başlıkları arasında ince bir kontrast sağlayarak K100 Air'in birinci sınıf bir ürün olarak satılmasına gerçekten yardımcı olur. Uzun süreli kullanımdan sonra bile gövdede tek bir parmak izi gördüğümü düşünmediğim için klavyeye hem mecazi hem de gerçek anlamda temiz bir görünüm kazandırıyor. Aynı zamanda sağlamdır ve kalınlığı 17 mm'ye çıkmasına ve en ince noktası şaşırtıcı derecede ince 11 mm'ye gelmesine rağmen gözle görülür bir esneklik belirtisi göstermez.
K100 Air, geri çekilebilir kauçuk kaplı plastik ayakları aracılığıyla iki ayar düzeyine sahip olduğundan, bu akıllı telefon benzeri boyutlara hapsolmuş değilsiniz. Hafif bir yokuşta oynamayı tercih eden biri olarak, bu benim için pek kullanışlı değil, ancak her iki konfigürasyonu da test ettiğimde herhangi bir stabilite sorunu bulamadım.
K100 Air'in üst kısmında, profil değiştirme, parlaklık kontrolleri ve Windows tuş kilitlerinin yanı sıra medya oynatma kontrolleri ve bir ses silindiri için özel tuşlar bulacaksınız. Bunların hepsi tatmin edici bir şekilde dokunsal hissettiriyor, ancak zevklerime göre biraz fazla gevşek olduğu için silindirde biraz daha fazla direnç olmasını diliyorum.
Bu tuş takımlarının arasında, Caps Lock, pil ömrü vb. , ancak bunun dışında güzel bir şekilde yerleştirilmiş ve okunaklı bir kurulum.
2023'de fiyatına değecek herhangi bir birinci sınıf kablosuz klavye gibi, K100 Air'in de kablosuz dongle'ı için özel bir muhafaza parçası vardır. Bu, kartla seyahat etmeyi çok daha kolay hale getirir ve Bluetooth bağlantısının yeterli olmaması durumunda cihazdan en iyi şekilde yararlanmanıza olanak tanır. Corsair'in, şarj için bazı kabloların kullanılmasını zorlaştırabilecek bitişik USB-C bağlantı noktasını örtmesi utanç verici, ancak bu, başka türlü oldukça harika bir genel tasarımda oldukça küçük bir kusur.
Corsair K100 Air Özellikler
Corsair, K100 Air ile üç bağlantı seçeneği sunar: 2,4 GHz, Bluetooth ve kablolu. 2,4 GHz bağlantı, birlikte verilen Slipstream Kablosuz USB-A dongle'ı Windows PC veya Mac'inize takmanızı gerektirir. Bu dongle, K100 Air ile eşleşmenin yanı sıra diğer kablosuz uyumlu çevre birimlerine bağlanmak için de alana sahip olduğundan USB bağlantı noktalarından tasarruf etmenizi sağlar. Bu benim için bir lütuf, çünkü Corsair Sabre RGB Pro Wireless'a ek olarak K100 Air'i oyun bilgisayarıma tek bir temas noktası üzerinden bağlayabileceğim anlamına geliyor.
Bununla birlikte, tek bir dongle aracılığıyla birden çok bağlantı, potansiyel olarak daha yavaş yoklama oranları anlamına geldiğinden, bu dezavantajsız değildir. Bunu yapmanın performansı ciddi şekilde etkilemediği, 1 ms'de zirveye ulaştığı göz önüne alındığında, bu değiş tokuşu sindirmek son derece kolaydır.
K100 Air'den en iyi şekilde yararlanmak isteyenler, çelişkili bir şekilde, her şeyden önce kablolu bağlantıyı tercih etmek isteyeceklerdir. Bunu yapmak, cihazın içindeki Corsair Axon teknolojisinin kilidini açacak ve klavyenin yoklama oranını 2.000Hz'den 8.000Hz'e çıkaracaktır. İtiraf etmeliyim ki ikisi arasında pek bir fark göremiyorum ama yine de teknik bir avantaja sahip olduğunuzu bilmek güzel.
Garip bir şekilde Corsair, K100 Air'i protokolün daha modern bir enkarnasyonu yerine eski Bluetooth 4.2 ile donattı. Telefonuma, dizüstü bilgisayarıma ve hızlı bir şekilde yazmam gereken diğer herhangi bir cihaza bağlanmak için kesinlikle yeterince iyi, ancak bu karar, Razer Deathstalker V2 Pro gibi rakipler daha yeni, daha hızlı sürümler sunduğunda acı veriyor.
Bu kablosuz modlar arasında geçiş yapmak çocuk oyuncağıdır, işlev tuşuna ve sayısal tuş takımının üzerinde bulunan dört "G" tuşundan birine basmayı gerektirir. Aynı tuşlar, Corsair'in iCue yazılımı kullanılarak veya kullanılmadan kolayca programlayabileceğiniz K100 Air'de makroları depolamak ve etkinleştirmek için de kullanılabilir.
Bu, K100 Air'deki RGB LED'ler için de geçerlidir, çünkü sayı tuşlarıyla birlikte işlev tuşuna basarak çeşitli ön ayarlı aydınlatma efektleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Belirli bir efektin yönünü ve hızını da yapılandırabilirsiniz.
Corsair K100 Air Performans
K100 Air'in şık tuş başlıklarının altında, Corsair'in kendi Voyager a1600'ü gibi oyun dizüstü bilgisayarlarında kendini kanıtladıktan sonra masaüstü oyun klavyesi alanında ilk kez sahneye çıkan Cherry MX Ultra Düşük Profilli Dokunsal Anahtarlardan oluşan bir koleksiyon yatıyor. Ne yazık ki, onlardan hem etkilendim hem de hayal kırıklığına uğradım.
Girdilerinizi olabildiğince çabuk tutmanıza yardımcı olan 0,8 mm çalıştırma mesafesi gibi olumlu yönlerle başlayalım. Bu, K100 Air'i bazı insanlar için yazmaktansa oyun oynamak için daha uygun hale getirecek, ancak çalışmalarımdaki yazım hatalarının miktarında herhangi bir artış görmedim (ve bunları yapmak için birçok fırsatım var).
Bence Corsair, uzun oyun oynama veya yazma seanslarından sonra ellerimi yormayan hafif bir sağlamlık hissi ile K100 Air'in çalışma gücünü artırıyor. Razer Huntsman V2'de alıştığımdan biraz daha fazla, ancak iki kart arasındaki hareket mesafesi farkı göz önüne alındığında bu bekleniyor.
K100 Air, Apex Legends, Call of Duty: Warzone ve League of Legends'ın rekabetçi maçlarında önüme çıkıyormuş gibi gelmiyor. Kablosuz bağlantılarının kalitesi ve tutarlılığı, kablolu bir model kullanıyor olabileceğim noktaya kadar, beni henüz gözle görülür bir şekilde başarısızlığa uğratmadı.
Peki, bu anahtarlarda yanlış olan ne? Tek kelimeyle: gıcırtı. Açık olmak gerekirse, Corsair, bu sorunun, inanmaya meyilli olduğum erken üretim birimime izole edilmesi konusunda kararlı. Ne olursa olsun bu, önümde duran K100 Air'in içinde küçük bir fare varmış gibi göründüğü gerçeğini değiştirmiyor. Küçük tuşları çok fazla etkilemiyor gibi görünüyor, ancak özellikle boşluk çubuğu maalesef beni korkunç bir tiz tonla rahatsız ediyor. Tuş başlıklarını kolayca çıkaramayacağınız için, bunu ele almamın da kolay bir yolu yok.
Kulaklık taktığınızda bunun o kadar da sorun olmadığını iddia edebilirsiniz, ancak bu, kimsenin amiral gemisi bir üründen beklemesi gereken türden bir deneyim değildir. Ardından, Enter ve Backspace gibi diğer bazı daha büyük tuşlarda duyulabilen hafif bir tıkırtı var; bu, şu anda birçok üreticinin büyük ölçüde görmezden geldiği bir sorun.
En azından pil ömrü iyi, 2,4 GHz kullanıldığında ve RGB LED'ler etkinleştirildiğinde 50 saatte geliyor ve arkadan aydınlatma olmadan 200 saate kadar çıkıyor. Şarj işlemi üç ila beş saat arasında sürebilir, ancak K100 Air'in performansı prize takıldığında bir miktar yükseldiğinden, bir USB-C kablosunu el altında bulundurmak çok zahmetli olmamalıdır.
Corsair K100 Air, 279,99 ABD Doları / 279,99 İngiliz Sterlini / 299,99 Avro ile şirketin ürün yelpazesindeki en pahalı oyun klavyesidir. Bu, ana rakiplerinden, yani Razer DeathStalker V2 Pro ve Logitech G915'ten daha maliyetli hale getiriyor ve daha yüksek fiyat noktasını haklı çıkardığına ikna olmadım.
İlki, Huntsman V2'mde çok sevdiğim anahtarlara benzer optik anahtarlara sahipken, ikincisi, yaşına göre genellikle büyük ölçüde indirimli. Daha da önemlisi, ikisi de daha önce vurguladığım gıcırtı sorunundan muzdarip değil.
Çoğu insan için, standart profil anahtarlarına sahip en iyi oyun klavyesine bağlı kalmak daha iyi bir seçenektir. Bu modeller genellikle çok daha ucuzdur ve bu kapanış paragraflarında bahsettiğim tüm modellerden daha iyi değer sunar. Corsair'in K100 Air ile yaptığı çok fazla şey var ve içtenlikle sorunlarını çözebileceğini ve profesyonel bir model veya bir çeşit V2 ile fiyatı düşürebileceğini umuyorum.