InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu A Plague Tale: Requiem İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,189
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,300
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 15 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,319
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

07122021_950e5176d5414643824b6646740c45af.png

A Plague Tale: Requiem incelemem, Asobo Studio'nun ürkütücü RPG oyununun en iyi kısımlarını incelerken, aynı zamanda iyileştirilmesi gereken noktalara da göz atıyorum.

Mide bulandırıcı duyuru fragmanını görür görmez, A Plague Tale: Requiem incelememi yazmak istediğimi biliyordum. Karanlık ve ürkütücü her şeyin aşığı ve Kara Veba'ya tuhaf bir hayranlığı olan bir tarihçi olarak, fare oyununun öncülü Innocence bir rüya mıydı yoksa kabus muydu? Mümkün olan en iyi şekilde gerçekleşsin. Herhangi bir olası devam filmi için yüksek standartlar belirledi, ancak Asobo Studio, Requiem ile bu standartları karşıladı.

Bu beni rahatlattı çünkü Gamescom'daki uygulamalı ön izlememden sonra kendime o kadar güvenmemiştim. Bu deneyimden biraz sönük hissederek uzaklaştım (baş düzey tasarımcı Kevin Pinson ile yaptığım röportaj etkinlikteki favorilerimden biri olmaya devam etse de). Neden? Test ettiğim oyun snippet'i, daha çok aynı gibi geldi. Daha fazla gizlilik, hiçbir şeyden şüphelenmeyen muhafızlara fırlatılacak daha fazla mermi ve daha fazla fare. Peki ne değişti?

A Plague Tale: Requiem bu açıdan hala Innocence ile aynı olduğu için oyun değil. Gizliliği kullanmaya hala teşvik ediliyorsunuz, düşmanlarla yakın ve kişisel olmak için gerçekten çok fazla fırsatınız olmuyor (elbette onları aramadığınız sürece) ve yine de her fırsatta kemirgenlerden kaçıyorsunuz. Asobo'nun Requiem'e gelen bu formülde nasıl yenilik yapabileceğini merak ettim ve yanıt şu ki, birkaç yeni fırlatılabilir eklemenin ötesinde olmadı.

Asıl fark karakterlerde. "Masumiyet"in bu şekilde adlandırılmasının nedeni, kahramanlar Amicia ve Hugo'nun kelimenin tam anlamıyla masum olmalarıydı: Onlar, hayatları bir trajediye sürüklenen sıradan bir kız ve erkek çocuğuydu. Masumiyet'te çocuklardı ama Requiem'de değillerdi.

_3882793b.jpg

Amicia, hikaye boyunca sürekli olarak ellerinin titrediğini gördüğümüz için, birden çok PTSD biçiminden muzdariptir. Bu soru sorulduğunda agresif bir şekilde endişelerini savuşturuyor ama bu iç travma yaptığı her şeyi etkiliyor. Üçüncü bölümdeki bir sekans, Amicia'nın Hugo'ya yardım edecek belirli bir bitki ararken bir grup muhafızla karşılaştığını görür. Arkadaşı Lucas köşede sinerken, kısa süreli bir psikotik kriz yaşıyor ve rakiplerine "[onları] öldüren küçük kız" diye bağırırken kayaları fırlatıp kafa patlatıyor. Masumiyet Dostluğu gitti, yerini intikam susuzluğu onu paramparça eden genç bir kadın aldı.

A Plague Tale: Requiem, Innocence ile aynı şeyi oynayabilir, ancak Amicia'nın bu versiyonu savaşta sertleştirilmiştir ve kan için dışarı çıkmıştır; eski haliyle tam bir tezat oluşturuyor. Bu, asker ordularını katletmeye bir yoğunluk duygusu katıyor. İlk oyunda gölgelerin arasında eriyip düşmanları uzaktan avlamak istediğinizde, Amicia'nın Requiem'deki öfkesi bulaşıcıdır ve sizi muhafızlarla yakın ve kişisel bir ilişki kurmaya ve onları sindirmeye veya farelere onları parçalamalarını emretmeye teşvik eder. Amicia'nın bir gardiyan dizlerinin üzerine çöktüğünde hissettiği hastalıklı tatlı tatmin canlandırıcıdır; onun nefreti senin nefretindir ve adaletin tadı güzeldir. Bu, savaşa cesur yeni bir dinamik katıyor ve bu hoş bir şey çünkü oyunun ortamına ve hikayesine rağmen masumiyet'e olan ilgimin biraz azaldığını kabul ediyorum.

Yine de A Plague Tale: Requiem'de hikaye anlatımı sıkıntısı yok. En başından beri, bir şeylerin doğru olmadığına dair bir his var. Oyun, Lucas, Amicia ve Hugo'nun bir zamanlar gururlu bir şatonun terkedilmiş rünleri arasında parlak zırhlı şövalyeleri birlikte oynadığı, görünüşte pastoral bir kırsal ortamda açılıyor. İşler hızla kötüye gider, ancak aileyi yeni evleri haline gelen 'kızıl şehir' olarak bilinen muhteşem kaleye gitmeye zorlar. Bu yabancı dünyada sokaklar, kapılarının hemen ötesinde yatan dehşetten habersiz görünen, geleneksel bir pazar yerinin etrafında koşuşturan insanlarla dolu. Hemen şüpheli ve rahatsız edici.

aplaguetalerequiem-finalpreview-blogroll-1662654335758.jpg

Bölgenin sırlarını ortaya çıkardıkça, bu nezaket cephesinin tam da bu olduğunu ve Hugo'nun varlığının bu sözde merak ve heyecan sığınağı için mahvolduğunu anlıyorsunuz. Spoiler vermemek için daha fazla ayrıntı paylaşmayacağım, ancak ortaya çıkan hikaye ustaca hazırlanmış ve irfan açısından zengin.

Ayrıca beni bir veya iki kez ağlatan bir film müziği ve Asobo'nun 14. yüzyıl Fransa'sını hayata geçiren üstün ses tasarımı var. Bir fare saldırısının önünde yer uğursuzca gümbürderken, meşaleler etrafınıza tükürür ve titreşir. Vebalı haşarat nihayet ortaya çıktığında, çığlıklar ve tırmalamalar neredeyse ezicidir - kulaklıkla oynarken başka bir şey duymakta güçlük çekersiniz - cildinizin karıncalanmasına ve midenizin bulanmasına neden olur. Bir noktada Amicia ve Lucas, bağırsakların ve çamurlu vücut sıvılarının bataklık kumu gibi etrafa dağıldığı, bacaklarını emdiği ve gerçekten öğle yemeğimi yeniden tatmama neden olduğu bir kasap çöp sahasının tam ortasına iniyor. Hikaye anlatımının kendisi güçlü ama ambiyans olmadan hiçbir şey yok ve Asobo bunu Plague Tale serisinde mükemmelleştirdi. Sürükleyici, ürkütücü ve bazı durumlarda düpedüz iğrenç ve her anını seviyorum.

A Plague Tale: Requiem'in ustalıkla hazırlanmış dünyasını gölgeleyen tek şey, birkaç görsel ve oyun hatasıdır. Örneğin: Extinguis'i (alevleri de boğan etkili bir duman bombası) yapmak için açılan bir istem, tüm bölüm boyunca gitmeyi reddederek menü ve oyun navigasyonunu kesintiye uğrattı. Başka bir hata, Asobo'nun kabul ettiği ve oyun yayına girmeden önce düzeltmeye çalıştığı ikinci perdedeki bir bulmacayı bitirmemi engelledi. Bir dizi tuhaf çeviri hatasının yanı sıra muhtemelen birkaç küçük hata kalacak, ancak Cyberpunk 2077 bölgesinin çok uzağındayız.

section-2-video-placeholder.jpg

Bu küçük hatalara rağmen A Plague Tale Requiem, yılın en sevdiğim oyunu olarak Metal: Hellsinger'ın önüne geçti. Aslında, bence Masumiyet'ten bile daha iyi. Bu oyunu oynarken gece 2'ye kadar ayakta kaldım ve bunu daha önce hiç yapmamış birkaç oyuncudan biriyim (evet, cidden; güzellik uykusuna ihtiyacım var.)

Diğer eleştirmenler bunun çok benzer olduğunu söyleyebilir, ancak karakter gelişimi, olay örgüsü ve farelerin çokluğu bu oyunu öncekinden daha ayrıntılı hissettiriyor (kelime oyunu için özür dilerim). Her dönüşte bir bükülme, her zafer için bir trajedi ve kahramanlarımızın sadece sanal varlıklar değil, korkuları, düşünceleri ve duyguları olan iki çocuk olduğu konusunda gerçek bir his var.

Ağıt, 'ölüler için bir ayindir' ve bunun Amicia ile Hugo'nun yolculuğunun sonu olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Her iki durumda da A Plague Tale: Requiem, dişlerinizi batırmak isteyeceğiniz bir RPG deneyimidir.

Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri